dille-kamille.nl

Natuurlijke eenvoud voor huis, tuin & keuken

Wat is het toch een heerlijke winkel: Dille & Kamille. Hier worden we altijd blij van! Wat goed dus dat ze nu ook een online winkel hebben. Oké: hier niet die vertrouwde, zalige geur die altijd in de winkels hangt en geen klassiek muziekje op de achtergrond, maar wél: fijne zeep, mooie emmers en opbergers, serviezen, aardewerk en nog heel veel meer. Vrijwel allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. En, ook al zo fijn: de prijzen van Dille & Kamille zijn helemaal oké. Fijn dat je er niet meer de deur voor uit hoeft!

blog

Life is a picknick!

Yes! Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en de lentedagen gaan over in warme zomeravonden. Ik krijg dan altijd zo ontzettend veel zin om de bakfiets vol te gooien met eten, drinken en een kleedje, oh ja en de kinderen. Op naar het park/strand/grasveldje om de hoek. Er is (haast) niets leuker dan picknicken. Dus heb je binnenkort een feestje, juffendag of gewoon geen zin om thuis te eten? Hier vind je de leukste picknick benodigdheden.

Inpakken en wegwezen
Inpakken en wegwezen

1. Bakjes en pakjes
Allereerst vul je allerlei bakjes met lekkere snacks. Wat is nou leuker dan een verzameling van gezellig gekleurde bakjes en trommeltjes? Of herbruikbare zakjes voor sandwiches en vrolijke vorkjes om fruit mee te prikken. Bij Voordehap.nlverkopen ze handige bakjes, pakjes en tasjes, die je eten en drinken luchtdicht, lekdicht en koel houden. Heb je al gehoord van de bento-boxes? In Azië een ware rage om deze broodtrommels, die een vakjesindeling hebben, op een creatieve manier te vullen met allerlei kleine hapjes. Voor kleine handjes heel aantrekkelijk!

Lekker naar buiten
Lekker naar buiten

2. Picknick basics
Vervolgens stop je alle proviand in een ouderwetse picknickmand. Ik vond er eentje bij Dille en Kamille. Ik stel me dan ook zo’n rood geblokt kleedje voor of een mooi gedekte houten tafel met vers afgebakken stokbrood en zelfgeplukte kersen en aardbeien. Ook de limonade, vers getapt uit zo’n leuke glazen limonadetap, kan niet ontbreken. Languit in het gras en genieten maar!

Kleurrijk servies
Kleurrijk servies

3. Servies
Lichtgewicht, makkelijk schoon te maken, valt niet kapot en verkrijgbaar in een heleboel leuke en vrolijke dessins: melamine servies. De spullen van het Deense merk Rice van Madame La Poule zien er niet alleen heel leuk uit, je bent ook nog eens heel erg volgens het zero-waste principe bezig, want thuis gaat alles gewoon weer de kast in. Wel eerst even afwassen natuurlijk..

The finishing touch
The finishing touch

4. Versiering
Nu dat je het eten en drinken op orde hebt, wil het oog ook wat. Een picknick leent zich bij uitstek voor gezellige lampionnen van Lampion webshop of slingers van VanJeanne.

Ook deze mason jars van Madame la Poule zijn zo mooi! Hang ze op in een boom of onder de parasol en geniet van deze sprookjesachtige lichtjes. Dit is niet alleen leuk, maar je feestje kan ook nog eens doorgaan tot de zon onder gaat!

En er was licht!
En er was licht!

meer blogs van dille-kamille.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)