Vurige musthaves voor in de tuin

Super snelle sfeermaker: tuinfakkels
Super snelle sfeermaker: tuinfakkels

We hebben even naar het weerbericht gekeken, zo vlak voor de start van de schoolvakanties. En de vooruitzichten zijn goed! De temperatuur klimt langzaam omhoog en daar worden we heel blij van, want we zijn dol op lange, lome zomeravonden in de tuin. Hapje, drankje, boekje én een gezellig vuurtje! We laten je hieronder onze favoriete vurige sfeermakers zien.

 

Tuinfakkels zijn een heel eenvoudige manier om snel sfeer te creëren op een zwoele zomeravond. Je steekt ze zo in de grond of in een plantenpot en that’s it. Deze lange fakkels van Rustik Lys zijn er in heel veel mooie zomerse kleuren. Je shopt een lichtroze en lichtegroene variant (per 6 stuks) bij Sissy-Boy en een zwarte of naturel variant (per stuk) bij BijLien.

Robuust en onverwoestbaar met stoere, zwarte was
Robuust en onverwoestbaar met stoere, zwarte was

Buitenkaarsen horen natuurlijk op je terras als je ‘s avonds lekker buiten wilt zitten. De robuuste, betonnen en keramische potten van Paju Design kunnen tegen een stootje en passen overal bij, of je nou een strakke, moderne tuin hebt of er meer bohemian bij zit. De karakteristieke zwarte was geeft deze buitenkaarsen een extra stoere uitstraling. Wij vinden ze in ieder geval heel tof!

Kaars in blik, favoriet bij Flavourites
Kaars in blik, favoriet bij Flavourites

Deze grote kaarsen in blik staan ieder jaar weer bij ons in de tuin te shinen, zo leuk vinden we ze. Mooie frisse kleuren, een groot lont, echt heel sfeervol. Je kunt ze op de grond zetten, maar er zijn ook speciale standaards waarmee je ze naar een hoger niveau tilt.

Ook heel sfeervol: terracotta
Ook heel sfeervol: terracotta

Hoe leuk zijn deze terracotta potjes! Ze zijn van het Duitse Räder, dat je vast wel kent van de mooie witte porseleinen accessoires. Maar deze lantaarns mogen er ook zijn. Door de kleine gaatjes krijg je een heel mooi, subtiel lichtspel.

Gemaakt van cortenstaal, zó mooi deze buitenhaard
Gemaakt van cortenstaal, zó mooi deze buitenhaard

Wil je echt een serieus vuur, dan ga je voor een vuurschaal, vuurkorf of buitenhaard. Deze houtgestookte outdooroven van Weltevree is gemaakt van cortenstaal en is écht een eyecatcher voor je tuin! En een multitalent, want je kunt er op barbecueën, pizza’s in bakken en lekker bij opwarmen als het toch een beetje fris wordt.
.
Iets minder groot, maar ook heel leuk zijn vuurkorven en vuurschalen. Wij spotten een hoop mooie exemplaren van steen, zwart staal en cortenstaal bij. Je vindt ze hier.
Tip: kijk voordat je gaat stoken op de website van je gemeente zodat je weet wat wel en niet mag omtrent vuurtjes stoken in de tuin. Én denk aan de buren, of beter nog, nodig ze gezellig uit!

Veiligheid voorop: altijd een gieter met water in de buurt, zoals deze grote Lungo
Veiligheid voorop: altijd een gieter met water in de buurt, zoals deze grote Lungo

Tot slot, nog één handig en één onmisbaar item: super lange lucifers waarmee je met gemak je vuurkorf, tuinfakkel en buitenkaars kunt aansteken. En altijd goed om in de buurt te hebben is natuurlijk een emmer of gieter gevuld met water. Dit modelletje koffiepot, met de toepasselijke naam Lungo, is een echte design-klassieker en al jaren onze favoriet. Je shopt ‘m in zeven toffe kleuren.

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)