Zo organiseer je de perfecte picknick

Genieten!!!
Genieten!!!

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, perfecte picknick: kom maar gauw. En dan graag zonder dat je iets vergeet om mee te nemen. Zul je altijd zien… Ga je met je goedgevulde picknickmand op zoek naar het ideale plekje, ga je zitten op je kleed en kom je er vervolgens achter dat je dat ene onmisbare item tekort komt. We got you, met onze tips gaat dat niet meer gebeuren.

Goedgevulde picknickmand: check!
We beginnen met de picknickmand. Heb je die niet in huis? Check deze van Dille-kamille.nl eens. Past alles in wat je nodig hebt en ziet er ook nog eens heel aandoenlijk uit. Ook leuk: de toffe tassen en (picknick) manden van Panier-panier.nl.

Picknickmand van Dille & Kamille
Picknickmand van Dille & Kamille

Dan moet het nog gevuld worden met heerlijke hapjes en drankjes. Hieronder een aantal makkelijke home made receptjes waar je uit kunt kiezen:
1. Wraps 
Mijn persoonlijke favoriet: de carpaccio wrap. Een echte aanrader dat binnen 10 minuten klaar is als je dit recept van de Albert Heijn volgt. Je kunt ook gaan voor een vegetarische optie. Deze vul je simpelweg met je lievelingsgroenten, zoals paprika, komkommer of kidneybonen en klaar is kees.
2. Club sandwiches
Dit is niet je standaard sandwich. Deze lijken wel speciaal gemaakt voor de perfecte picknick met zo’n cocktailprikker erdoorheen. Je kunt ze vaak gewoon bij je lokale supermarkt halen, maar laten we eerlijk zijn: de ultieme clubsandwich is zelfgemaakt. Check dit recept voor de klassieker.
3. Salades
Deze sla ik zelf liever over, maar eigenlijk mag een gezonde salade niet ontbreken op je picknick. Bijvoorbeeld een pasta- of fruitsalade. Of, een van de favorieten van team Flavourites: watermeloen-feta-muntsalade. Flinke scheut olijfolie over deze mix van heerlijke ingrediënten en je frisse, iets zoutige (door de feta) salade kan mee tijdens je picknick!
4. Brownies
Iets zoets. Kan van alles zijn natuurlijk, maar wij gaan voor de brownies. Lekker makkelijk en zit je vaak wel goed mee. In dit recept van Koopmans zit geen geraffineerde suiker en is binnen 25 minuten gebakken. Maar wat je ook kunt doen: bestellen bij Mrsjanet.nl. Past gewoon door de brievenbus en ze smaken geweldig!

Mrs. Janet haar Blondie Lovely Lavender brownies
Mrs. Janet haar Blondie Lovely Lavender brownies

5. Mini quiches
Deze optie kom je niet vaak tegen, het duurt ook iets langer om te bereiden, maar dan heb je ook wat! Wat dacht je van mini spinazie feta quiches. Knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas. Heerlijk!
6. Dips met stokbrood en crudité
Waarschijnlijk weet je wel hoe dit werkt. Shop je stokbrood bij de supermarkt en haal je favoriete dips erbij. Voor de crudité kun je gaan voor een komkommer of wortel. Deze snijdt je in blokjes, reepjes of noem het maar op en smullen maar.
7. Drankjes
Denk aan zelfgemaakte limonade, je favoriete sapje, een flinke fles water of wijn. Blijf je goed gehydrateerd. Bij Pineut.nl vind je heel handige flessen, waarmee je in een handomdraai heerlijke zomerdrankjes maakt.

Doe-het-zelf sangria van Pineut
Doe-het-zelf sangria van Pineut

Andere essentials
Om het eten makkelijk mee te nemen kun je vershoudbakjes, opbergdozen en tupperware gebruiken. Past vaak alles in en je hebt nog ruimte over voor servies en bestek. En niet de plastic versies. Iets heel vrolijks en kleurrijks. De nieuwe collectie het immer vrolijke gekleurde Rie (te koop via Madamelapoule.nl) bijvoorbeeld. Of check Engelpunt.com eens. Té leuk!

De nieuwe vrolijke collectie van Rice, via Madame La Poule
De nieuwe vrolijke collectie van Rice, via Madame La Poule

Voor de drankjes is het handig om ze apart mee te nemen in een koeltas, zoals deze coole met de tekst 'sunshine on my mind' van Zusss, te vinden op Bynoth.nl. Zo blijven je drankjes ijskoud en kun jij de blits uithangen met je nieuwe favoriete koeltas. Verder heb je natuurlijk nog een picknickkleed nodig. Een groot picknickkleed. Soms besef je pas op de locatie dat het kleed veel te klein is, kun je nét niet lekker liggen... Dat voorkom je gegarandeerd met deze enorme kleden van Xenos.nl. Oh, en vergeet de vuilniszak niet!

Kijk, hier kun je prima de blits mee uithangen!
Kijk, hier kun je prima de blits mee uithangen!

Nu is het plaatje helemaal compleet! Veel plezier met je perfecte picknick. ;) 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)