10x zó houd je het hoofd koel

Maak de mooiste ijsblokjes
Maak de mooiste ijsblokjes

Hoe trotseer jij warme, zomerse dagen? Gewoon, met deze handigheidjes en lekkere, frisse recepten!

1. Maak ijsblokjes met munt en fruit
Zelf leuke én lekkere ijsblokjes maken is super eenvoudig, zoals deze tip van Dille & Kamille.
Nodig:
- munt
- sinaasappel (kan ook ander fruit zijn)
- Granaatappelpitjes
- ijsblokjeshouder
Snij van het vruchtvlees van de sinaasappel blokjes van maximaal 1 centimeter.
Doe een klein beetje pepermunt in alle vakjes van de ijsblokjesvorm. Verdeel ook de sinaasappel en granaatappelpitjes over de vorm, maar laat hierbij genoeg ruimte over voor het water.
Breng water aan de kook, laat even afkoelen en giet het in de vorm tot net onder de rand.
Zet de ijsblokjesvorm een nachtje in de vriezer.
Hierna zijn de ijsblokjes klaar voor gebruik.

tips om je hoofd koel te houden
tips om je hoofd koel te houden

2. Biologische ijsthee met citroen en mandarijn
Deze biologische zwarte thee uit India is verrijkt met een combinatie van karakerteristieke Siciliaanse citrusvruchten, Siracusa citroenen en Ciaculli mandarijnen. Klinkt zalig en authentiek,toch? Bij het familiebedrijf Tomarchio hebben ze er met mineraalrijk water van de Etna-vulkaan deze heerlijke ijsthee van gemaakt, verfrissend en vol van smaak. Lekker ijskoud drinken, zalig op een zomerse dag!
.
3. IJsblokjes van marmer
Wow, je drankje krijgt direct allure met deze marmeren ijsblokjes. Vier uur in de vriezer en jouw cocktail of witte wijn brengt de nodige verkoeling.
.
4. IJsblokjesvorm van aluminium
Een prima alternatief voor plastic, deze lichtgewicht aluminium ijsblokjesvorm. Je maakt er 17 mooie, grote ijsblokjes mee. Het werkt snel en eenvoudig: doordat aluminium goed warmte geleidt, komen de ijsblokjes makkelijk uit de vorm. Ook erg handig voor het invriezen van verse kruiden, zelfgemaakte bouillon en sauzen, babyhapjes e.d. Tip: maak heerlijke, verfrissende ijsblokjes in deze vorm, zie volgende tip!
.
5. Mix je eigen fruitwater
Heerlijk fruitig en prachtig op tafel: een karaf tafelwater met friszoete sinaasappel en mango. De citroenverbena/verveine geeft een extra geurig citrus-accent. Je maakt het heel eenvoudig zelf, met een mix van plat of bruisend water. De mooie glazen karaf is steeds opnieuw te gebruiken. Ook Pineut verkoopt dergelijk zelf aan te lengen tafelwater in de mooiste en lekkerste combinaties.

10x zó houd je het hoofd koel
10x zó houd je het hoofd koel

6. Zalige mocktails
Zin in een verkoelend drankje, maar géén alcohol? Dit is een geweldige tip. Nona Drinks is een fijn alternatief voor een zoete, alcoholvrije cocktail! Nona Drinks heeft namelijk een kruidige alcoholvrije gin met een frisse citrussmaak, maar dan wel zonder hoog suikergehalte (lees calorieën) en super zoete smaak. Er zitten maar liefst negen kruiden in zoals -of course- jeneverbes, basilicum en verse citrus. Hier kun je dus heerlijke mocktails mee maken en op Nona Drinks vind je alvast heel wat lekker inspiratie zoals bijvoorbeeld deze kokos-passievrucht mocktail.
.
7. Flitsende koeltas
In deze koeltas van SunnyLife (gezien bij Mirthe Castello) blijven je drankjes en hapjes heerlijk koel. Er kan lekker veel in! 

Zonnige thermosflessen
Zonnige thermosflessen

8. Leuke thermosfles
Drankje blijven koel in zo'n leuke thermosfles van Rice. Madamelapoule.com heeft een uitgebreide selectie. Lekker vrolijk!
.
9. Ventilator op je iPhone
Deze ventilator sluit je eenvoudig aan op je iPhone. Hoef je niet meer langer oververhit op Insta te zitten :-).

Lemonpoppy tea
Lemonpoppy tea

10. Kruiden van Lemon Poppy Tea
Met de theekruiden van Lemon Poppy Tea maak je heerlijke dorstlessende (ijs)thee, maar je kunt er ook ijsblokjes van maken. Staat fantastisch!



Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)