Met deze tips is je paasbrunch een eitje

Gezien bij Dille & Kamille: eieren met een persoonlijk tekstje
Gezien bij Dille & Kamille: eieren met een persoonlijk tekstje

Bijna Pasen! Lekker genieten met vrienden en familie van het lange weekend. Super gezellig dus. Maar heb je nou geen zin of tijd om lang in de keuken te staan, en wil je toch genieten van lekkere hapjes en drankjes, check dan onze heerlijke quick fixes voor de paasbrunch die je ook als cadeautje kunt meenemen. Enjoy!

 

Hartige hapjes

Wij vinden het altijd erg leuk om te borrelen. Gewoon lekker brood en crackers op tafel, dips en spreads, olijven, nootjes, rauwkost, you name it. Past perfect bij Pasen en de lente. En het is super makkelijk voor te bereiden! Je hoeft alleen maar een keertje naar de markt of supermarkt voor versgebakken Libanees of Turks brood, goede olijven, lekkere noten(mixen), verschillende dipjes en wat je verder nog lekker vindt. Doe alles in mooie porseleinen kommetjes en bordjes, gebruik je mooiste bestek en verse bloemen en you are good to go.

Easy peasy van Pineut
Easy peasy van Pineut

Alvast een lekkere tip: deze diy-vegan cheese spread van Pineut. Je maakt ‘m van cashewnoten, edelgistvlokken en bieslook, gewoon in je eigen keukenmachine. Wil je wat meer uitdaging, dan is is een spread van cashewnoten, feta en knoflook leuk om te maken. Gewoon alles met wat zout, peper, olijfolie, yoghurt en verse munt in de keukenmachine tot een smakelijk geheel mengen. Geeft een instant lente-vibe, die fris groene dip.

Wedden dat deze koekjes in no time op zijn!
Wedden dat deze koekjes in no time op zijn!

Zoete verleidingen

Ooh, het water loopt je toch in de mond bij het zien van deze lentefrisse koekjes. Je moet ze wel nog even zelf maken, maar met de koekuitstekers en koekstempels van Koekatelier is dat een eitje. Zo lekker allemaal en zo mooi, als je dit op tafel zet, weet je zeker dat er niets overblijft. Geldt ook voor de overheerlijke caramels van Jack Fudge. Zo zoet en zo zacht, ze smelten gewoon op je tong. Je kunt een eigen selectie samenstellen of je gaat voor de speciale gift box met echte lente smaken als eitjes in ‘t gras, citroen meringue en lentekriebels. Ga je bij iemand anders brunchen, dan is deze giftbox ook heel leuk als cadeautje voor de gastvrouw of -heer.

Met deze tips is je paasbrunch een eitje
Met deze tips is je paasbrunch een eitje

Heerlijke dorstlessers

Sinds wij de flessen tafelwater van Pineut hebben ontdekt, nemen we nooit meer een fles wijn mee voor de gastvrouw. Dit is zo leuk. En lekker. En duurzaam, want de karaf waarin de mix voor de eerste fles tafelwater zit, kun je blijven gebruiken. Pineut heeft zulke lekkere mixen samengesteld -van aardbei, jasmijn en korenbloem tot roos, hibiscus en bergthee. Leuk om cadeau te doen, maar ook om zelf op tafel te zetten, het ziet er namelijk heel feestelijk uit. Je tovert in een handomdraai een fris, fruitig en alcoholvrij drankje op tafel. De fles kun je de hele dag bijvullen, want de smaken zijn sterk genoeg. En de volgende keer maak je weer een nieuwe mix, ofwel met de kant-en-klare mixen van Pineut, ofwel met je eigen fruit en kruiden. 

Lekker fris én alcolholvrij van Nona Drinks
Lekker fris én alcolholvrij van Nona Drinks

Nog een verrassende en ook alcoholvrije dorstlesser is de gin van Nona Drinks. Dit is een fijn alternatief voor een zoete, alcoholvrije cocktail! De kruidige alcoholvrije gin heeft een frisse citrussmaak, maar dan wel zonder hoog suikergehalte (lees calorieën). Er zitten maar liefst negen kruiden in zoals -of course- jeneverbes, basilicum en verse citrus. Hier kun je heerlijke voorjaars mocktails mee maken, zoals de Nona June Bee of gewoon een Nona June and tonic. Serveer het in mooie glaasje en je hebt een super feestelijk drankje bij je paasbrunch.  

Gehaakte en glazen paasdecoratie
Gehaakte en glazen paasdecoratie

Oké, je hebt je hartige en zoete hapjes en lekkere drankjes, maar je paasbrunch is pas echt af met een mooie aankleding. Wij vielen als een blok voor de bio-katoenen tafellopers met frisse lente bloemetjes van Dille & Kamille. En ook de glazen en vilten paasdecoratie en super schattige gehaakte eierwarmers geven meteen een gezellige paassfeer in huis. 

Dus zoek je meest lentefrisse servies bij elkaar, haal lekkere kant-en-klare of makkelijk te maken hapjes in huis, zet fruitige flessen water en mocktails in mooie glaasjes op tafel en geniet!

Check voor meer paasbrunch-tips ons Pinterest bord en het blog dat we vorig jaar schreven, met daarin de to die for paashaas-cocktails!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)