Over Flavourites

Webshoppen is niet meer weg te denken uit ons leven. Niet meer met een krijsende peuter in ‘t pashok jezelf in een nieuw jurkje wurmen, niet meer in alle stress de stad in om een cadeautje te shoppen voor je jarige vriend, moeder of vriendin. Je shopt gewoon lekker vanuit huis, met een fijne latte of kop muntthee binnen handbereik en een lekker loungemuziekje op de achtergrond.

In 2007 startten Marije en Natascha de website Flavourites - de leukste webshops. Puur uit eigen behoefte, omdat we zoveel leuke webshops tegenkwamen maar onze favorieten nergens bij elkaar stonden. Flavourites was de allereerste webshopverzameling van ons land - en misschien zelfs wel ter wereld. Een verzameling van alleen de allerleukste webshops, gericht op vrouwen die een druk leven leiden en die altijd op zoek zijn naar unieke, bijzondere producten. Wij delen graag het verhaal achter deze webshops en hun producten en bieden hiermee creatieve, eigenzinnige ondernemers een bijzonder en smaakvol platform.

Al snel na de komst van Flavourites lanceerden we Flavourzine: een uniek online shopping magazine, waarin je alles wat je ziet direct online kunt shoppen in de desbetreffende webshop. In 2009 maakten we het boekje Flavourites - verslavend leuke webshopgids. Inmiddels uitverkocht en alleen nog voor geluksvogels te koop als tweedehands exemplaar. Ook brachten we een eigen agenda en een prachtig Flavourites Notitieblok uit. We werken veel samen met de bladen, treden regelmatig op als spreker en voorzien aangesloten webshops van slimme tips waarmee ze het runnen van een webshop verder kunnen professionaliseren.

Elke dag bloggen we over unieke producten uit de leukste webshops. Daarnaast nemen we wekelijks een 'kijkje achter 't scherm' van originele webshops. Gepaard met camera en notitieblok snuffelen we op zolderkamers, dwalen we rond in grote loodsen en leopen we rond in de mooiste ateliers, op zoek naar de échte verhalen achter de leukste webshops. Verhalen, die het verdienen om gedeeld te worden. Verhalen, die laten zien dat shoppen was écht leuk is als je dit doet bij adresjes waar de passie vanaf spat.

Sinds 2009 organiseren we jaarlijks vlak voor de feestdagen in hip en urban Amsterdam-Noord het immens populaire webshopevent Flavourites Live. Drie dagen lang, 150 webshops, lekker live shoppen bij al die leuke webshops. Check Flavouriteslive.nl voor de leukste foto's en een fijne terugblik op de editie van 2016! En zet de nieuwe datum alvast in je agenda: van 24 t/m 26 november 2017 vindt de volgende editie plaats.

En dan... als klap op de vuurpijl vieren we heel 2017 dat we tien jaar bestaan met Flavourites! Absoluut hoogtepunt wordt het unieke en eenmalige Flavourites Feest op 20+21 mei 2017 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een feest vol shoppen, verrassingen, muziek, designers en onvergetelijke momenten!

 

Enjoy!

Het Flavourites-team,

Marije & Natascha
NATASCHA

Mede-oprichter/eigenaar. Houdt zich samen met Marije bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten en is binnen Flavourites verantwoordelijk voor communicatie en PR. Nice to know: loopt graag hard, zowel fysiek als bij Flavourites. Werkt vanuit een te gekke Flavourites studio in de Snor Fabriek en is moeder van Finn (12) en Kiki (10).


MARIJE 

Mede-oprichter/eigenaar. Houdt zich samen met Natascha bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten. Coacht de webshops naar een hoger level en weet alles van interne planningen en financiën. Nice to know: woont super idyllisch op Mallorca en werkt vanaf dit zonnige eiland. 


MAYA

Maya is onze creatieve en organisatorische kracht achter Flavourites Live én dit jaar van Flavourites Feest. Maya verrast ons altijd weer met een flinke dosis inspiratie, trends en adviezen. Woont super smaakvol aan het water  in Amsterdam met man, kind en hond.


ED

Kijk die Ed eens. Onze boekhouder werd onlangs een heuse hipster, compleet met baard. Ed zit ons achter de vodden als we cijfers moeten aanleveren, voorziet ons van bedrijfskundige adviezen en houdt de controle op al onze facturen. Thx Ed, blij dat je er bent!


LINDA

Zonder Linda geen Ed. Deze gouden administratieve kracht zorgt ervoor dat alle facturen worden ingeklopt en tijdig worden betaald. Is samen met haar schoonzus trouwe bezoekster van Flavourites Live, dat ze nooit verlaat zonder volgeladen tassen – waarvan wij de inhoud natuurlijk altijd ongegeneerd bewonderen.


MARJOLIJN

Begon ooit als stagiaire bij Flavourites en is sindsdien eigenlijk altijd in beeld gebleven als freelance vormgeefster. Deze fanatieke volleybalster woont in Utrecht en is niet alleen creatief, maar ook technisch onderlegd. Kortom: een topper! Ook gebruikmaken van haar skills? Mail ons even!


LILI

Deze oud-stagiaire heeft smaak en is super creatief. Maakt elke week de nieuwbrieven van Flavourites op, en dat doet ze met verve. Als Lili niet aan het vormgeven en ontwerpen is, houdt ze zich bezig met haar webshop Houtvanje.com. Beslist de moeite van ‘t bekijken waard!


ROB

Dit is Rob, onze webbouwer. Is dankzij z’n technische kennis écht onmisbaar voor Flavourites, weet technische strubbelingen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen en bouwt samen met ons verder aan het merk Flavourites. Oja, Rob houdt ook van snelle auto’s. Altijd leuk dus om een rondje met ‘m mee te scheuren in z'n snelle wagen.


SHARON

Al sinds 2002 met Concept & Design werkzaam voor diverse merken, (reclame)bureaus en mkb’s. Als grafisch ontwerpster/art-director vindt zij het geweldig om samen met de klant te brainstormen, moodboards te maken en zo de juiste vertaling van de strategie door te vertalen naar beeld, zowel online als offline. Zij werkt vanuit huis (een geweldige oude bleekboerderij uit 1650), maar schuift net zo gemakkelijk bij de klant aan. Moeder van Faye en Vasco.