UPDATE | Shoppen in Arnhem: onze leukste hotspots!

Loft (links) en Plant en Meer (rechts)
Loft (links) en Plant en Meer (rechts)

Hoe geweldig: met een originele - maar wél elektrisch! - Volkswagen T2 busje (een heel bijzondere, lees hier meer) door het land hobbelen op zoek naar de leukste 'hidden gems'. Wij deden dat, en mán wat is het leuk om op deze manier rond te toeren. Onze tocht ging onder meer naar Arnhem, Haarlem, Rotterdam, Alkmaar, Delft en Amsterdam. In Arnhem ontdekten we de leukste winkeltjes, lunch-hotspots en koffietentjes! We zetten ze in een overzichtje voor je. Weet je precies waar je moet zijn als je ook een dagje naar Arnhem gaat!
Onderstaand verslag is een mix van onze shoptrip in 2020 en een update in 2021.

Het leuke aan Arnhem is natuurlijk de ligging. Prachtig aan de Rijn, aan de rand van de Veluwe (hoe mooi dat is hebben we in het expeditie achtertuin boek al kunnen ontdekken). Niet zo gek dus dat Arnhem ons een instant vakantiegevoel geeft. We kwamen via de 'toeritische route': via de Veluwe, want we waren per slot op ontdekkingstocht door Nederland. De Veluwe is toch echt een stukje buitenland hè. De bizons, kronkelige weggetjes, prachtige velden en dichtbegroeide bossen zorgen bijna voor een on-Nederlands gevoel. Superleuk om hierdoorheen te toeren met zo'n busje. We haalden een latte-to-go met bananenbrood bij Broodhuis Pien in Hoenderloo, maakten een pitstop bij pop-up camping Glamp Outdoor Camp (ook in Hoenderloo) en brachten een bezoekje aan het té leuke Buitenplaats Beekhuizen. Tip - tip als je een super glamping experience op de Veluwe zoekt! Hier slaap je in kleine pods (als je met z'n tweetjes of met jongere kinderen op pad bent) of in een toffe lodgetent. Buitenplaats Beekhuizen is super stylish. Je kunt hier badderen in de houtgestookte Weltevree hottubs, kunt heerlijk eten in bosrestaurant Woodz (dat van hippe zeecontainers is gemaakt) en als je ook meet een béétje geluk hebt spot je reeën voor je tent. Fijn: Buitenplaats Beekhuizen is super ruim opgezet, je hebt altijd je eigen sanitaire voorzieningen en je hebt er volop privacy! Ook heel leuk zijn de activiteiten die ze organiseren: zo kun je yogasessies volgen of wild spotten met de boswachter van Natuurmonumenten. Een aanrader, deze stylish stek! En toen kwam Arnhem in zicht. En kon het shoppen beginnen. Maar niet nadat we onze bus aan de laadpaal hadden gezet natuurlijk, want na deze sightseeing moest onze bus weer even opgeladen worden.

Eerste leuke adres: Plant & Meer op de Kortestraat. Van buiten zag de winkel er al heel uitnodigend uit, met een prachtige uitstalling van planten, bloemen en potten. Binnen is het een grote groene oase met hangplanten, staande planten, verse bloemen, droogbloemen, planten in grote glazen potten... En heel veel bijzondere potten. Leuke droogbloemen in vaasjes of in kransen, helemaal van nu. We weten niet hoe het met jou zit, maar het lukte ons niet om met lege handen naar buiten te komen. De buit: een prachtige taupe-kleurige pot. Achter de Kortestraat zit een van onze favoriete Arnhemse straatjes: de Weverstraat. Geweldige hotspot hier is Loft. Hier voeren grijs- en wittinten de boventoon, net als naturellen. Wij vinden dit zo'n geweldige lifestylewinkel. Alleen het statige pand met de mooie ramen en houten vloeren al! Doordat de collectie zo goed op elkaar is afgestemd, stap je hier echt de wereld van Loft binnen. Van meubels tot woonaccessoires, maar ook kleding in rustige tinten vind je hier. Ik mocht hier een ietwat verlaat verjaardagscadeau uitzoeken: een geweldige witte schaal van heel fragiel aardewerk met de tekst LOVE in het midden met twee bijpassende kleine schaaltjes, eentje met LOVE en de ander met een palmboom. Zó mooi! En natuurlijk konden we het niet laten en shopten we er nog wat kleine accessoires bij, zoals de witte LOVE tasjes van tyvek, en ansichtkaarten. Bijzonder: Loft heeft ook een webshop - Slow Monkey - waar ze alleen hun eigen label en hun samenwerkingen met andere labels verkopen. Ze streven hierbij naar een 'slow lifestyle': duurzaam, bewust, koop minder. Mooie collectie, dus ook leuk om lekker vanuit huis rond te struinen!

Favoriete hotspot Loft
Favoriete hotspot Loft

Nog zo'n prachtig adres in de Weverstraat is Humanoid. Tja, wat kan ik hier nog over vertellen. Eén van mijn favoriete labels, maar niet bepaald items die ik maandelijks aanschaf want de prijzen zijn over het algemeen niet gering. Het pand van Humanoid is een van de mooiste winkelpanden die ik ken. Het zit in een voormalige kerk en is indrukwekkend mooi. Naast items van het eigen label verkoopt Humanoid ook merken als Monique van Heist, Hope en Acne. Ik spot een geweldige rok, pas 'm, hij zit als gegoten, twijfel (want ja, de shopdag is net begonnen!), denk de hele dag na en jahoor, aan het einde van de dag ga ik trots als een pauw naar buiten - mét geweldige, soepel vallende, heerlijk zittende rok. Jaaaa! Tijd voor koffie! Of nouja, het werd een frappuccino want ja, het was nogal warm. Die haalden we bij Mams Coffee, onze frappu dronken we op het om de hoek gelegen pleintje op. Prima. De koffie hier is trouwens altijd heerlijk zo weten we uit ervaring, ze hebben er hun eigen coffeeblends. Volgende hotspot: Arnhem Store. Een winkel waarin je het werk vindt van ontwerpers uit Arnhem of omgeving. Producten die je er vindt zijn kleding, accessoires, lampen, kaarten en heel veel meer. De winkel is ook een opleidingsplek voor mensen die op zoek zijn naar een baan. Mooi: ze kunnen hier drie maanden werken en leren, en worden vervolgens begeleid naar het vinden van een geschikte baan. Super tof concept!

Humanoid, in een voormalige kerk
Humanoid, in een voormalige kerk

En toen belanddden we zomaar ineens in de 7 Straatjes van Arnhem. Hé, die kenden we niet. En wat een leuk gebied is dit. Sommige straatjes bleken zo klein te zijn dat er maar twee pandjes waren. Hier zagen we het ene na het andere leuke winkeltje, restaurant en wijnbarretje. Arnhems modelabel Trix & Rees zit hier: een geweldige winkel met niet alleen hun eigen producten, maar ook bijvoorbeeld de flesvazen van Foekje Fleur, schoenen van ChieMiahara en kleding van By Malene Birger. Zeker even langsgaan! Vlakbij zit de leuke kinderwinkel Little Things, super hip, té leuk voor moms-to-be en hippe ouders. Hier kun je je helemaal te buiten gaan aan kleding, kinderkamerinrichting, speelgoed zoals de geweldige Wobbel maar ook luiertassen, zachte wikkeldoeken en kraamcadeautjes. Gelukkig hebben ze ook een geweldige webshop, kun je lekker vanuit huis verder shoppen! Het ernaast gelegen Bos & Heij mag je ook niet overslaan. Van deze creatieve conceptstore word je ontzettend hebberig: veel stationery, cadeautjes en interieurproducten vind je hier in een super leuk vormgegeven winkel. Nice, nice. Overal die vogeltjes, leuke sieraden, fijne collectie kaarten, keramiek en vele andere 'Flavourites-like' hebbedingen. De buit? Een fragiele muursticker van het label Fine Forest van een getekend vogeltje met een stokje erbij, dat je in de muur kunt schroeven. Die 7 Straatjes mag je echt niet missen want je ontdekt er het een na het ander!

Zó leuk, een winkel vol vogeltjes: Bos & Heij
Zó leuk, een winkel vol vogeltjes: Bos & Heij

Lunchen deden we bij het leuke Hemels op de Kerkstraat. Zalig zuurdesembrood met pesto en gegrilde groenten, maar ook met gerookte zalm en een doperwten-muntspread. We waren niet weg te slaan uit deze leuke buurt, zeker niet toen we het leuke Su Suis Studio van sieradenmaakster Susanne ontdekten. Een snoepje van een pandje, gevuld met prachtige handgemaakte sieraden. Is het rustig, dan werkt Susanne achterin de winkel aan haar collecties. Su Suis Studio is open sinds april 2021 en heeft sindsdien een onweerstaanbare aantrekkingskracht op sieradenlovers uit Arnhem en verre omstreken. De hele styling is om erg blij van te worden, heerlijk om hier rond te snuffelen en een cadeautje voor een ander óf lekker voor jezelf te shoppen! Later streken we nog neer bij wijnbar Marble: in 2020 geopend en een heel leuk adresje, bij het leuke horecapleintje in het hart van de Zeven Straatjes. We dronken er een wijntje met desembrood en aioli van zwarte knoflook. En het leven is goed.

Hemels lunchen bij Hemels
Hemels lunchen bij Hemels

Ben je in Arnhem, dan mag je natuurlijk Modekwartier Arnhem in de wijk Klarendal niet missen. Dit is een super leuke arbeiderswijk bomvol creatievelingen op het gebied van fashion, accessoires, stationary, kunst, food. Frousfrous zit er, Ikpakjein, Clau-d, Sugar Hill en nog heel veel meer. Hier gaan we nog een keer een apart blog over schrijven want er is te veel leuks om het even zo kort te noemen! Wij aten trouwens bij Goed Proeven. Een mooi pand, heerlijk terras aan de voorkant en met een gezellig interieur. Hier smul je van kleine gerechtjes, die je eventueel kunt delen. Van pizza’s tot flammkuchen maar ook vegan gerechten.
En waar sluit je dan af? In de zomer doe je dat 't liefst bij Strand Zuid, aan de overkant van de Rijn en alleen open met mooi weer. Maar hoe leuk is het daar. Met uitzicht op de stad lekker hip citybeachen, ben je met de kids dan kunnen ze lekker spelen in het zand en is het écht warm, dan neem je een verfrissende duik. Is Strand Zuid gesloten? Op de kade langs de Rijn zitten allemaal restaurantjes, sommige zelfs met een standje zoals Rose’s Beach. Hier ga je heen om even met je voeten in het zand te genieten van een drankje en de voorbij varend bootjes. Er staat zelfs een klein zwembad. Ook een leuke optie: je kunt ook eten halen bij de ernaast gelegen Foodhall en dan je hapje opeten op het strand! Kortom: Arnhem is een aanrader. Een veelzijdige, creatieve stad die een bezoek meer dan waard is!

Snoepjes van sieraden bij Su Suis Studio
Snoepjes van sieraden bij Su Suis Studio
Strand Zuid
Strand Zuid

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)