Deze hippe pop-up campings wil je écht bezoeken!

Links: nieuwe locatie bij East Nomads en rechts: Little Canvas Escape
Links: nieuwe locatie bij East Nomads en rechts: Little Canvas Escape

Het is dé hit van afgelopen zomers: vakantie op een hippe camping of beter nog: een pop-up camping. We hebben nu een 2022-update voor je!

Little Canvas Escape - Ameland
We trappen meteen af met een gloednieuwe: deze boetiek-Belltenten van Little Canvas Escape op het altijd leuke Ameland. Voetjes in het zand, wind door je haren, relaxen in stijl. Of, zoals ze bij Little Canvas Escape zelf zeggen: "Wij nodigen je uit voor een little escape. Een escape om even terug te gaan naar de basis en te genieten van de vrijheid en natuur. Dit alles gecombineerd met het comfort die de glamping op Ameland met zich mee brengt." Mmm... dat klinkt wel héél aantrekkelijk. En - yay - er is nog plek deze zomer! Wie neem jij mee?

Boetiek-tenten van Little Canvas Escape
Boetiek-tenten van Little Canvas Escape

Glamp Outdoor Camp - Nu op vier locaties
Gelezen dat we met onze te gekke elektrische VW-bus van Evantures op pad waren met Flavourites on Tour? Geweldig was dat; Evantures heeft oldskool VW-busjes omgebouwd tot elektrisch en inmiddels ook twee gele exemplaren aan het wagenpark toegevoegd! Eén van de adressen die we bezochten was pop-up camping Glamp Outdoor Camp op de Veluwe. Toen wij er eerder waren, was de boel nog niet open maar werd er volop gebouwd. Mán, wat een te gekke plek. Eigenaar Danny nam meteen de tijd om ons een spontane rondleiding te geven langs de tipi's, tiny houses en safaritenten. Elke accommodatie heeft zijn eigen douche en toilet in het centraal gelegen toiletgebouw. Een steeds wisselend aanbod aan foodtrucks zorgt voor de nodige culinaire verrassingen (van biefstuk bar tot boskantine) en verder is het vooral genieten geblazen. Ga lekker wandelen, fietsen, relaxen of survivallen in de bossen. Kom chillen en relaxen in stijl. Hier wil je zijn deze zomer! En, goed om te weten: in 2022 lijken ze weer terug te komen. To be continued!

Onze Petra bij Glamp Outdoor Camp
Onze Petra bij Glamp Outdoor Camp

Camping De Wereld  - Zeewolde
Owww... we krijgen direct zin in vakantie bij het spotten van pop-up camping De Wereld. Deze pop-up camping glamping - haha - popte in 2020 vlakbij Nijmegen op en strijkt dit jaar - van 15 juli tot 22 augustus - op in Zeewolde. Hij heeft zo'n 50 ingerichte tipi's en yurts (tipi's voor 2, 4 of 6 personen en yurts voor 6 personen) mét eigen sanitair. Ja mensen. De tijd van rennend met een wc-rol over de camping ligt voorgoed achter ons. Uitgebreide wellness (denk hottub, sauna enzo) en outdoorcentrum op de camping. Oja: zwemwater en strand op 100 meter afstand, wie wil er nog naar Spanje?

Camping De Wereld
Camping De Wereld

Laguna Beach - Schoorl
Wat is de Noord-hollandse kust toch fijn. Lekker Hollands, no-nonsense en hip. Tenminste, als je bij pop-up surfdorp Laguna Beach (in de duinen van Schoorl) neerstrijkt. Hier kun je surfen, suppen, kiten en zwemmen maar ook bootcampen, yoga-lessen volgen of gewoon ongelooflijk relaxen. Er zijn 3-6 persoons family Bell tenten en Mongoolse yurts. Echt te gek! Een van onze vriendinnen was er vorig jaar, we krijgen een week lang elke dag enthousiaste appjes. Dus eh... nog een leuk vakantieadres nodig? Meteen boeken!

Kallumaan - Kraggenburg bij Netl
Hier is het zó leuk! Die modderglijbaan! De strandjes! De bamboejungle! Wacht even. Waar hebben we het over? Netl is de naam van een XXL natuurspeeltuin in Flevoland met twee kampeerterreinen. Nu hebben ze samen met foodfestival LepeltjeLepeltje bedacht dat het nóg leuker kan: er is een pop-up familiecamping aan het hele gebeuren toegevoegd met de naam Kallumaan. Kijk, dat klinkt goed. We waren ooit al eens in Netl en toen was het al top, maar met de foodtrucks, kunst en vele creatieve en sportieve activiteiten zoals strandyoga wordt dit een heerlijke vakantie voor iedereen. Je wilt nooit meer naar huis.

De Camphanen - Zeewolde
Plofkip, Krielkip, Corona Tours... het zijn zomaar wat namen van de oude campers, vintage caravans en andere (te) gekke exemplaren (zoals een oude stadsbus en brandweerauto) die je bij de rondreizende camping De Camphanen vindt. Waar ze dit jaar uithangen is nog even onbekend, maar houd ze zeker in de gaten deze leuke gasten!

Pop-up Camping Laguna Beach
Pop-up Camping Laguna Beach

East Nomads
Ook leuk: East Nomads. Deze club coole mensen reist normaal gesproken als festivalnomades de wereld over, maar tijdens de coronamaatregelen waren ze een te gekke pop-up camping (vol stylish tenten) gestart. Voor iedereen die wil luieren en relaxen of juist openstaat voor allerlei activiteiten: alles kan hier. Van yogasessies tot een cursus boomhut bouwen (jaaaa!), van het ontdekken van de spelletjeskast tot het huren van een hottub bij je tent. Of, ook leuk: huur een Eend en ontdekt de omgeving! Waar ze dfit jaar uithangen is nog even een verrassing. Volg ze en binnenkort weet je het antwoord!

Camping Kallumaan bij Netl
Camping Kallumaan bij Netl

Surfkamp met de family op Ameland
Dit is ook leuk: bij Ripstar kun je op Ameland met de hele family leren surfen. Je verblijft op de stylish camping en bent overdag lekker actief in de weer met surfen of kitesurfen. 's Avonds is het natuurlijk tijd om lekker te relaxen of te feesten. Geweldig als je wat jongere kids hebt, of als je zelf ook wilt leren (kite)surfen. Superleuk!
.
.
Er zijn nog veel meer leuke pop-up campings! Mis je jouw favoriete adres? Laat het weten door een reactie in te sturen!
.
Is camping niets voor jou? Probeer glamping voor een luxere ervaring!

Surfkamp met de familie bij Ripstar op Ameland
Surfkamp met de familie bij Ripstar op Ameland

 

Pop-up camping East Nomads
Pop-up camping East Nomads

 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)