laveratoscana.com

La dolce vita!

Je hebt van die mensen die het echt he-le-maal voor elkaar hebben. De oer-Hollandse José en Waldemar, bijvoorbeeld. Al jaren wonen ze in Toscane waar zij weddingplanner is (kijk op www.conamore.it!) en hij kunsthistoricus is. In de loop der tijd hebben ze een enorme lijst van leuke bed & breakfasts, agriturismi en hotels verzameld, waarvan ze de meest bijzondere nu presenteren op La Vera Toscana. Wat een geweldige locaties op de mooiste plekjes van Toscane! Heerlijk om samen met je lief naartoe te gaan, leuk met de kids en natuurlijk ook super om met je vriendinnen te boeken. Dát is nog eens la dolce vita...

blog

Weg van de massa in Italië

Ik schreef vandeweek al een blog over de unieke reisbestemmingen van Bijzonderplekje.nl. Het zal je dus niet verbazen dat ik de hele week al zo'n beetje in vakantiestemming verkeer. Hoewel, nouja, eh... ik ben gewoon aan het werk hoor. Maar ik zie de hele tijd superleuke adresjes langskomen op mijn scherm en wéét gewoon: wil je echt iets leuks boeken voor de zomer, dan moet je er snel bij zijn. Oftewel: nú. Zal ik je even op weg helpen? Voor iedere Italië-liefhebber tip ik je drie prachtige locaties van Laveratoscana.com. Dit is een verzamelsite van bijzondere, onontdekte en kleinschalige adresjes in Toscane. Stuk voor stuk adresjes die je zonder Laveratoscana.com vast niet had gevonden!

Agriturismo Villa Spoiano
Agriturismo Villa Spoiano

Je kent dat misschien wel. Je wilt op vakantie naar Italië, en hebt een heel rijtje aan wensen. Een zwembad, niet te ver van de stad, gemakkelijk bereikbaar maar wél rustig gelegen... Noem maar op. Het zoeken naar de ideale locatie voor je vakantie kost vaak uren tijd... persoonlijk vind ik het heerlijk om zelf te speuren, maar soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer. Of snak ik gewoon naar iemand die mij vertelt wat wel en niet leuk is. Heb je ook behoefte aan zo'n 'gids' met de juiste smaak en een hoop kennis van het gebied waar je naartoe wilt? Italiëgangers moeten dan echt even een kijkje nemen op Laveratoscana.com. Eigenaresse is mijn (Nederlandse) vriendin José, die al een jaar of vijftien vlakbij Florence woont en continu op zoek is naar de meest bijzondere vakantieadressen. Jee, wat heeft ze ons al vaak verrast met een pareltje! Weet je wat zo leuk is? Je kunt via haar website boekingen maken, maar als je al je wensen en eisen bij José dropt, gaat ze voor jou op zoek naar hét perfecte adres. Andere vrienden van mij hebben dat inmiddels ook al een aantal keren gedaan. En het feit dat ze blijven terugkomen, wil wel wat zeggen... Een paar tipjes van de sluier? Agriturismo Villa Spoiano in het hart van de Chianti-streek. Wat ik echt geweldig vind hier is het zwembad, dat deels natuurlijk is en waar geen chemicaliën in zitten. Vind ik dus echt een pré. Deze villa ligt tussen Florence en Siena en de eigenaren maken hun eigen wijn!

Borgo di Tignano
Borgo di Tignano

Of dit adres: Borgo di Tignano. Wat ik hier weer zo leuk vind is het feit dat de eigenaresse de lekkerste maaltijden voor je op tafel zet. Dat is zo leuk in Italië: die heerlijke keuken, dat genieten van eten... wat mij betreft een van de (vele!) voordelen van Italië. Lekker relaxen bij het zwembad, dorpjes bezoeken, de natuur in en de dag eindigen met een rijke maaltijd... Wat heerlijk hè. Goed adresje, dit.

De balkenplafonds van La Locanda
De balkenplafonds van La Locanda

En neem La Locanda. Ik val echt voor zo'n zwembad met uitzicht over de wijngaarden en olijfbomen, kijk maar eens hier op de website. Paradijselijk. Ik zie mezelf al liggen op zo'n bedje, geheel in de chill modus. En die balkenplafonds die je binnen ziet... prachtig! Nu al zo'n zin in de zomervakantie... en het is nog maar januari. Gelukkig bestaat er zoiets als vakantie voorpret. Bij deze!

Agriturismo Villa Spoiano
Agriturismo Villa Spoiano

 

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)