Vervang dit jaar je echte kerstboom door een vlaggenmast kerstboom

Vervang dit jaar je echte kerstboom met een vlaggenmast kerstboom
Vervang dit jaar je echte kerstboom met een vlaggenmast kerstboom

Nu de herfst officieel is begonnen, is het weer tijd om alvast een beetje aan de feestdagen te denken. Voordat je het weet, zitten we namelijk alweer midden in de donkere dagen voor Kerstmis. Kortom: tijd om alvast na te denken over je kerstdecoratie! Voor sommigen is een echte kerstboom binnen of buiten een must tijdens de feestdagen. Zo’n boom wordt echter na december weer weggegooid.

Als je daar wat langer over nadenkt, is dat eigenlijk best wel gek. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor een duurzame optie zoals een kunstkerstboom of een uniek alternatief voor zo’n boom. Wist je bijvoorbeeld dat er grote en kleine vlaggenmast kerstbomen bestaan? In dit artikel vertellen we je er meer over en lees je meer over de voordelen ervan.

Vlaggenmast kerstbomen: wat zijn dat precies?

Grote kans dat je wel eens een vlaggenmast kerstboom hebt gezien, maar dat je niet direct weet wat het is. Een vlaggenmast kerstboom is een kerstboom gemaakt van lichtsnoeren. Het geheel hangt aan een vlaggenmast of een paal en ziet er op de donkere dagen uit als een heuse kerstboom. Het betreft dus geen echte boom, maar een nagemaakte kerstboom met behulp van lichtsnoeren die door middel van 3D bijna echt lijken; helemaal op een afstandje. Wat zo bijzonder is aan dit soort kerstbomen is dat ze in verschillende groottes te koop zijn.

Zo kun je grote en kleine vlaggenmast kerstbomen aanschaffen vanaf 1,5 meter hoogte tot aan 12 meter hoog. Op die manier is er voor iedere tuin een passende vlaggenmast kerstboom te koop. Je hoeft dus echt geen grote tuin te hebben om zo’n mooie kerstboom te plaatsen. Over het algemeen worden dit soort kerstbomen van lampjes buiten geplaatst, omdat het een echte eyecatcher is. Je kunt het dus prima als vervanger van een echte kerstboom gebruiken! En psst… heb je geen gras of zand in je tuin? Geen probleem! Vlaggenmast kerstbomen kunnen ook op een harde ondergrond worden geplaatst.

Duurzaam alternatief voor echte kerstbomen in en bij huis

Hoewel vlaggenmast kerstbomen verschillende voordelen kennen, is het grootste voordeel toch wel dat het een duurzaam alternatief is voor echte kerstbomen. Een echte kerstboom wordt uit de grond gehaald en staat voor een paar weken of dagen binnen of buiten om vervolgens weer weg te worden gegooid. Een boom verdient eigenlijk veel meer dan dat! Ga je voor een vlaggenmast kerstboom dan hoef je het item niet na gebruik weg te gooien. Zo’n kunstmatige kerstboom van lichtjes is immers gewoon volgend jaar weer te gebruiken. Met het juiste onderhoud gaan ze jaren mee. Hoe handig is dat?

Dat is in tijden waarin duurzaamheid een belangrijk onderwerp is in het dagelijks leven een hele fijne optie. Steeds meer mensen in Nederland vinden het fijn om duurzaam of duurzamer te leven. Ze denken vaker en langer na over bepaalde keuzes om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Waarom zou je dat ook niet doen als je dat al met zulke simpele stappen kunt doen? Daarbij is zo’n vlaggenmast kerstboom net zo mooi of misschien wel mooier. De warme verlichting van de lampjes geeft direct veel sfeer in je tuin, op je dakterras of op een andere geschikte plek.

Vlaggenmast kerstbomen zijn gemakkelijk op te bergen

In het kader van duurzaamheid hebben veel mensen de laatste jaren al gekozen voor een neppe kerstboom in plaats van voor een echt exemplaar. Zo’n kunstkerstboom kun je immers ook ieder jaar gebruiken. Het enige nadeel daarvan is dat ze best wat ruimte innemen. Wanneer je niet heel groot woont, is de kans groot dat je zo’n nep boom helemaal niet goed kwijt kunt. Wil je toch van mooie kerstverlichting genieten én duurzaam bezig zijn? Dan zit je met een vlaggenmast kerstboom helemaal goed. Omdat zo’n ‘boom’ alleen maar uit lichtsnoeren, bevestigingsmateriaal en een vlaggenmast of paal bestaat, heb je niet veel ruimte nodig.

De lampjes zijn onderdeel van een lichtnet dat eenvoudig opgevouwen kan worden. Dat geheel neemt weinig ruimte in en kan zo worden weggestopt in een kast, op zolder of in een tuinhuisje. Er zijn zelfs speciale opbergtassen te koop voor grote en kleine vlaggenmast kerstbomen. Daarmee berg je je verlichting netjes en veilig op om het volgende seizoen weer tevoorschijn te halen voor een december vol sfeervolle lichtjes! Goed om te weten: een vlaggenmast kerstboom bouw je in ongeveer 30 tot 60 minuten op en in 15 tot 30 minuten af. Zie jij het al zitten om je kerstboom te vervangen met dit duurzame en sfeervolle exemplaar?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)