10x slapen aan het water in eigen land

10x slapen aan het water in eigen land
10x slapen aan het water in eigen land

Ik moet jullie wat bekennen. Mijn familie weet het, mijn vriendinnen weten het. Ik ben een enorme sucker voor unieke huisjes. Van tiny house tot bell-tent tot woonbootje, maar ook boomhutten, pipowagens en silvercamps komen bij mij maar zo door de ballotage. Ik houd enorm van reizen (altijd al gehad, heb zelfs tijdens mijn studie vier jaar als stewardess bij KLM gewerkt) en kan het niet laten om op vakantie de meest bijzondere onderkomens te scouten. Kost wel wat uurtjes, maar is voor mij dan ook gewoon een zeer verslavende hobby. Ik speur regelmatig het hele internet af op zoek naar toffe huisjes. Natuurlijk om te huren voor een nachtje, maar ik blijf ook dromen van een eigen tweede huisje. Voor de verhuur en voor onszelf, en dan natuurlijk supertof inrichten. Ach ja, een mens moet wat te dromen hebben, nietwaar? Op Airbnb.com (als we op vakantie gaan boek ik meestal hier) heb ik wishlist aangelegd. Ik dacht, laat ik mijn droomlijstjes maar eens gewoon met jullie delen. Waarvan akte.  

Drijvend tiny house
Dit is meteen een van mijn favorieten. Waarom? Dit tiny house 'Java Eiland' drijft naast een eigen eilandje. Het is behoorlijk ruim (je kunt er prima met vier personen logeren) en het is heel comfortabel. Hier ben je helemaal omringd door water maar heb je toch alle gemakken zoals een badkamer en keuken binnen handbereik. Ultiem ontspannen, maar dan wel met de luxe van thuis. Het design van het huisje vind ik ook geweldig. De eigenaren hebben dit heel slim gedaan, ze hebben nog twee eilandjes met huisjes (Java Eiland 2 en Borneo Eiland - zie de volgende tip).

10x slapen aan het water in eigen land
10x slapen aan het water in eigen land

Met een houtkachel op een eiland
Van dezelfde eigenaresse ('Tineke') is dit huisje op het Borneo Eilandje in Vinkeveen. Ook niet slecht hè. Het leuke van dit eilandje is dat er een houtkachel aanwezig is, wat natuurlijk heerlijk is in het voor- en najaar. Je bent even helemaal weg van alles, terwijl je in de verte toch gewoon echt de skyline van Amsterdam ziet. Verder is het huisje gewoon van alle gemakken voorzien. 's Ochtends neem je een duik in het kristalheldere water, 's avonds geniet je van een heerlijk baberbecue met de ondergaande zon... Wat een droom, hè. Echt heel leuk om een paar dagen naartoe te gaan. 

10x slapen aan het water in eigen land
10x slapen aan het water in eigen land

360 graden uitzicht vanuit een Seintoren
Deze bijzondere Seintoren vind je aan 't Gooimeer. Je hebt dan ook een kilometers uitzicht over het water, heerlijk! Superromantisch natuurlijk, want je bent hier helemaal samen. Op de begane grond zitten de badkamer en het toilet, via een wenteltrap kom je in de slaapruimte. Je kunt helemaal rondom kijken, want de ramen zijn 360 graden. Er zit ook een balkon bij: geweldig uitzicht gegarandeerd! Echt een superplek en heel bijzonder om een nachtje (of meerdere) door te brengen. 

Duurzame tiny houses in Ljeppershem
Duurzame tiny houses in Ljeppershem

Duurzaam tinyhouse in Friesland
In noordoost Friesland vind je Ljeppershiem: een paradijsje waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat en je drie tiny houses aan het water vindt. Hier laten ze de natuur lekker haar gang gaan. De tiny houses hebben een geweldig design al zeg ik 't zelf, je kunt er slapen met max twee personen in de huisjes De Ljepper en de Pols en met maximaal drie personen in De Schans. Grappige namen? Tja, ze zijn niet voor niets gekozen. Dit gebied was vrieger een echt polstokspring-gebied. De tiny houses zijn trouwens ook leuk ingericht. Ideaal voor watersporters: je kunt er je eigen bootje aanleggen en er is zelfs een schans waar je ze te water kunt laten. Je vaart via het Nije Swemmer zo het Lauwersmeer op. Een heerlijk rustig stukje van ons land, een paradijs voor rustzoekers. Prijs vanaf € 89,- per nacht.

Uitzicht Kagerplassen
Uitzicht Kagerplassen

Op een woonboot aan de Kagerplassen
Kijk dit uitzicht. Niet slecht toch, om hier een paar dagen van te genieten? Je kunt het beleven als je deze woonboot bij de Kagerplassen - onder de rook van Leiden - boekt. Let op: de komende maanden is hij al volgeboekt, maar vanaf augustusb is er weer plek. Minimum verblijf is vier nachten en je betaalt zo'n € 140,- per nacht in het hoogseizoen. Een heel mooie stek zo middenin de Randstad. Je mag gebruikmaken van een bootje en surfplank en vaart zó het water op. Boodschappen doen? Dat doen je natuurlijk ook per bootje! Je kunt er met zes personen slapen dus hé: dit is ook een leuke tip om eens met je vriendinnenclubje naartoe te gaan!

Als Alice in Wonderland
Als Alice in Wonderland

Logeren in een historisch theehuis
Zo! Is dat even chic! Logeren in dit historische theehuisje aan de Vecht staat garant aan een beleving die je snel niet meer vergeet. Waan je Alice in Wonderland. Een snoepje van een huisje, waar je vanuit de tuin zo de Vecht op stapt en waar je 's avonds heerlijk baddert in een bad op pootjes.  

Watervilla met sauna
Watervilla met sauna

Alleen per boot bereikbaar
Deze watervilla ligt in het Friese (ja, Friesland is zoooo mooi) Goëngahuizen in de Wijde Ee. Een pareltje hoor. Hij is groot genoeg voor zes gasten, voorzien van een sauna en je vaart zo de Friese meren op. De watervilla is alleen per boot te bereiken. Zo'n bootje huur je bij een van de verhuurorganisaties in de buurt. Tipje: ga met je besties, en laat hun ook een eigen watervilla huren! Er ligt er nog eentje verderop. Alle privacy, en toch samen. De andere watervilla is net zo luxe als deze. Overigens: hij heeft pas in september dus weer ruimte en kost dan zo'n € 128,- per nacht (min. verblijf 7 nachten). Niet duur, voor zo'n luxe optrekje.

Eco huis in Friesland
Eco huis in Friesland

Ecolodge in de Friese natuur
Wat een te gek huis is dit. Mooi design van binnen én van buiten. Gemaakt van hergebruikte materialen en de duurzame gedachte is overal in doorgevoerd. Je vindt deze strakke ecolodge (een 'Trek-in') in Friesland, op de kleine natuurcamping It Dreamlân. We hoeven je vast niet te vertellen dat dit 'Het Droomland' betekent. Het ligt vlakbij de Waddenzee, op steenworp afstand van net Nationaal Park Lauwersmeer. In de zomer kun je gebruikmaken van de faciliteiten van de natuurcamping, in de herfst en winter ben je hier heerlijk 'weg-van-alles'. Ik zag dat hij deze zomermaanden al behoorlijk vol is geboekt, maar dit is ook geweldig voor een weekje herfstvakantie of een weekend in de winter. Kayaks en kano's zitten bij de huur inbegrepen. Heerlijk de natuur in!

De Wikkelboat in Rotterdam
De Wikkelboat in Rotterdam

Kartonnen huis op het water
Je zou het niet zeggen, maar de Rotterdamse Wikkelboat (midden in Rotterdam) is gemaakt van karton. Serieus. En je kunt er in wonen. Erop slapen. Genieten van het bijzondere huis en de stad. Het huisje is in feite gemaakt van laagjes karton, supersterk en helemaal duurzaam. Echt een bijzonder design, je møet hier gewoon eens een nachtje geslapen hebben! 

Design woonboot in Amsterdam
Design woonboot in Amsterdam

Design op 't water
Last but not least, deze design woonboot in Amsterdam. Hij ligt op de Amstel, je hebt 'm helemaal voor jezelf en je voelt je natuurlijk de koningin van het water als je hier logeert. Rijksmuseum, de grachten, de allerleukste winkels van Amsterdam... allemaal op loopafstand. Een super adresje om samen met je lief naartoe te gaan; de wonboot is niet geschikt voor kleine kinderen.
Meren, zee en rivieren kunnen zoveel rust geven. Heerlijk. Lees onze blogs over de 10 leukste vakantiehuisjes aan het water, kanoën vlakbij Amsterdam en zeilen op de Friese meren eens!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)