Origineel fit worden met trampoline fitness

Origineel fit worden met trampoline fitness
Origineel fit worden met trampoline fitness

Niet alleen voor kinderen is een trampoline in de tuin geweldig, ook voor volwassenen is het heerlijk om af en toe even flink te zweten op een trampoline. Wist je dat je op een trampoline een flinke work-out kunt doen? Da's nog eens een originele work-out. Dit zijn de beste tips!

Trampolines zijn er in allerlei soorten en maten. Rond, rechthoekig, achthoekig...Je kunt ze met (wel zo veilig) en zonder veiligheidsnet kopen, en je kunt ze ingraven of niet. Wil je een trampoline aanschaffen, kijk dan niet alleen naar de leeftijden van de kinderen, maar ook naar de grootte van de tuin. Je wil natuurlijk niet dat je stadstuin één en al trampoline is! Trampoline aangeschaft? Dan kunnen de kinderen lekker aan de slag gaan met hoge sprongen, salto's en andere kunsten.

Hoewel... niet alleen voor de kinderen is een trampoline leuk om op te spelen. Wamt wist je dat ze er ook ontzettend fit van worden? Sowieso fijn natuurlijk voor de kids. Want zelfs voor kinderen die niet van sporten houden, is het springen op een trampoline vaak al een feest. Ook voor de ouders staat twintig minuutjes jumpen garant voor een fikse work-out. Maar hoe haal je nou het maximale uit je workout? Wij delen de beste tips en voordelen van een mini fitness trampoline.

1. Schaf een speciale fitness trampoline aan
Met een speciale fitness trampoline (die is een stuk kleiner dan een grote trampoline waar kinderen doorgaans op springen) kun je zowel binnen als buiten lekker sporten. Let op dat je er eentje met inklapbare pootjes aanschaft: die kun je gemakkelijk opbergen in de kast of onder je bed.

2. Kies voor een exemplaar met verstelbare springstang
Door aan de zijkant van de trampoline een verstelbare springstang te bevestigen, kun je allerlei oefeningen doen. Kijk op Youtube eens op 'fitness trampoline' en je ziet handige oefeningen verschijnen. De springstang helpt je om oefeningengoed uit te voeren en maakt de mini trampoline extra veelzijdig.

3. Alles-in-één workout
Springen op een fitness trampoline is een enorm goede workout. Je traint allerlei spieren en maakt je core extra sterk. Daarnaast is het springen op een trampoline een perfecte vorm van cardiotraining: je traint uithoudingsvermogen en zult zien dat je na verloop van tijd gewicht gaat verliezen. En dat op een leuke, speelse manier!

4. Niet blessuregevoelig
Omdat je bij een trampoline springt op een net dat met je meebeweegt, heb je veel minder kans op blessures. Je kunt dus beter intensief springen op een trampoline dan hardlopen. 

5. Binnen of buiten: jij kiest!
Een mini trampoline kun je buiten in de tuin gebruiken, maar ook binnen. Wel zo handig als het regent. Zo staat niets jou meer in de weg om lekker elke dag even intensief te gaan sporten. Wedden dat je er net zo verslaafd aan raakt als de kids aan hun trampoline in de tuin?

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)