Online sporten met Fitchannel: we zijn op weg!

Ouch!
Ouch!

Lekker thuis, maar wél met docenten als Radmilo Soda, Carlos Lens en Mark Tuitert: wij sporten tegenwoordig online met Fitchannel! En serieus: het gaat steeds beter. Lees hier hoe ik - Petra - van alles uitprobeer en het zowaar nog leuk vind ook! Nouja, behalve de polka en smurfen, dan. Mijn lijf protesteerde tegen deze helse oefingen die Carlos lachend op het beeldscherm voordeed.

Oké, de vakantie is nu écht voorbij en de kinderen zijn weer naar school. Tijd dus om een nieuw weekschema op te stellen waarin voor iedereen school, werk, circus, hiphop en freerunning staat gepland. En dan kan ik natuurlijk niet achterblijven! Geen gezeur, gewoon op vaste dagen en vaste tijdstippen een workout inplannen. Want het werkt immers het beste als je er een gewoonte van maakt. En zoals Natascha al schreef in het vorige blog, is er altijd wel een halfuurtje te vinden om lekker aan de slag te gaan. Mijn eerste (ochtend) workout deze week is de circuit training (niveau: pittig) van Carlos Lens. Nu wist ik van mijn verkenningsronde in de vakantie al dat je voor de training van Carlos goed voorbereid moet zijn. Dus, eerst een voedzaam ontbijtje eten (aanrader: de recepten die Fitchannel geeft), Re-Born sportoutfit aantrekken (ik voel me meteen al een stuk lekkerder), groot glas water binnen handbereik en ik ben er klaar voor! 

Kijk die Carlos!
Kijk die Carlos!

Het voordeel van de tweede les is dat je al een beetje weet wat je kunt verwachten, in ieder geval van de opbouw van de les. In dit geval acht verschillende oefeningen die je elk 30 seconden doet, gevolgd door 10 seconden rust en in totaal doe je zeven keer het circuitje van de acht oefeningen (volg je me nog?). De oefeningen van deze les waren wel andere dan de vorige, maar hé, dat vind ik leuk! Een beetje afwisseling houdt het interessant en je gebruikt ook weer op een andere manier je spieren. En ik moet zeggen, het ging lekker. Ik houd er wel van dat je je grenzen moet opzoeken en echt voelt dat je aan het trainen bent. Nou, dat zit wel goed bij deze training. De laatste twee rondes kon ik de polka en smurfen niet meer zien! Ik hoor je denken ‘de polka en smurfen?’. Jazeker, dat zijn dus twee fijne oefeningen en ik laat het nog even aan je fantasie over wat voor soort oefening het is. Ik zal in ieder geval nooit meer blauwe wezens met witte broeken en dito mutsen denken als ik het woord ‘smurfen’ hoor! Voor twee keer dertig seconden vond ik Carlos even niet meer zo leuk. Ik verdacht hem er ook van dat hij zelf niet de halve minuut volmaakte. Op de momenten dat ik echt even niet meer kon, draaide de camera weg van Carlos en zag ik zijn medesporters in beeld. Dus. Carlos. Zó kan ik het ook :-). En dan die burpees. Ai, ai. Toch was dit een heerlijke, pittige training en omdat ik de vorige keer best wat spierpijn had, heb ik er deze keer een yogales achteraan geplakt. Dat werkte voor mij heel fijn, eigenlijk als een uitgebreide cooling down. Komt ook doordat ik al redelijk wat yoga-ervaring heb en ik in het Fitchannel schema nog bij de beginselen zit. Maar ik weet uit ervaring dat yoga een erg intensieve training kan zijn! Daar kom ik vanzelf wel weer als ik het schema blijf volgen. Deze week staat er voor mij ook een eerste training van Kasia op het programma (Perfect Body, klinkt goed!). Ook zin gekregen? Voor maar een paar euro per week kun je al deze lessen bij Fitchannel volgen én krijg je een persoonlijk plan!
Volgende keer meer!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)