Dit zijn dé woontrends van 2022

Trendkleur 2022: kobaltblauw
Trendkleur 2022: kobaltblauw

What's hot en what's not op interieurgebied in 2022? Wij weten alle ins & outs en gaan ze in dit blog met je delen! Supermooie wooninspiratie die je volop kunt mixen met je eigen woonideeën. Je hebt meteen zin om aan de slag te gaan!

Laten we meteen starten met een handige tip: als je helemaal op de hoogte wilt zijn van de laatste woontrends, breng dan een bezoekje aan Eijerkamp! Wij waren er laatst om de nieuwste woontrends te spotten. Alsof je 'live' door een groot woonmagazine bladert, zo voelt het. Van design tot modern, van landelijk tot Scandinavisch: allerlei woonstijlen komen hier terug. Wij kregen een rondleiding door Marloes Eijerkamp en spotten de laatste woontrends. Drie van deze trends bespreken we hier.

Zo mooi: organische vormen in je interieur
Zo mooi: organische vormen in je interieur

Trend 1. Organische vormen
Met een enorme dosis enthousiasme - zo leuk - komt Marloes ons tegemoet lopen in de ontvangsthal van de grote winkel in Zutphen. Ze neemt ons mee de winkel door, ondertussen vrolijk babbelend over al het moois dat we onderweg zien. Ze wijst naar de 'catwalk'; een aaneenschakeling van on trend meubels en accessoires, opgesteld als een lange catwalk. Gaan we straks naartoe. We lopen langs een grote open ruimte waar accessoires van allerlei merken staan opgesteld (en we moeite moeten doen er niet meteen naartoe te rennen). We komen langs designmeubels en zien prachtige lampen, maar we starten bij de VT Wonen Stijl Studio's waar we ons laten onderdompelen in de nieuwste woontrends. Als we haar vragen naar dé grote trend van 2022, valt Marloes meteen met de deur in huis: organische vormen, dat gaat 't helemaal worden. En ze laat meteen een fantastische woonkamer zien waarin organische vormen de hoofdrol spelen.

Organische vormen
Organische vormen

Heel mooi: de combinatie van een strakke bank in ecru met een grijs organisch gevormd vloerkleed. Anders-dan-anders en práchtig. In deze woontrend geen doorleefde houten balken en stoere elementen, maar juist zachte, lichte Scandinavische vormen en waaibare stoffen. Alsof de meubels en accessoires je willen omarmen. Niet heel gek, want deze woontrend is een reactie op de verharding in de maatschappij. We willen ons omhullen met zachte vormen en tinten. Ook de ruimte ernaast laat iets zien dat écht nieuw is: een bijna ovale tafel, helemaal organisch gevormd. Aan de ene kant een zitbankje, aan de andere kant drie stoelen die door de vorm niet helemaal recht op een rijtje staan. Ook de lampen boven de tafel blinken uit in een subtiel lijnenspel. We zijn het al snel eens: deze woontrend is totally new maar voorlopig een blijvertje. Organische vormen in het interieur gaan we de komende tijd volop terugzien, let maar op!

Circulaire meubels
Circulaire meubels

Trend 2. Recycling it is
Wat we al veel langer in de fashionindustrie zien, komt ook steeds meer terug in het interieur: het moet allemaal een stuk duurzamer, en recyclen is een van de oplossingen voor dit probleem. Steeds meer meubels en accessoires zijn daarom gemaakt van gerecyclede grondstoffen. We lopen naar de catwalk waar Marloes een van de highlights laat zien: 100% recycled fabrics. Oftewel: het hergebruik van grondstoffen. We staan stil bij de Kiko Chair van Bert Plantagie. Een prachtige eetkamerstoel die je naar eigen wens kunt samenstellen qua kleur en soort bekleding. Trots wijst Marloes naar de stoel die op de catwalk staat: "Deze stoel is gemaakt van ananasleer. Heel duurzaam en innovatief, we zien op dit gebied steeds meer initiatieven ontstaan." Ja, je leest het goed: stoelen gemaakt uit restmateriaal van ananas. Houd deze trend goed in de gaten, want voor recycling is de komende tijd een hoofdrol weggelegd op interieurgebied.

Marrakesh Mood met prachtig kobaltblauw
Marrakesh Mood met prachtig kobaltblauw

Trend 3. Kobaltblauw
Gaan we veel zien: trendkleur van 2022 kobaltblauw. Marloes laat ons de stijlstudio Marrakesh Mood zien, waar deze kleur heel mooi gebruikt is. Warme aardetinten gemixt met knallend kobaltblauw, rijk en weldadig. "Nu reizen door de coronacrisis op een laag pitje is komen te staan, zien we dat mensen thuis behoefte hebben aan buitenlandse sferen", vertelt Marloes. Het diepe kobaltblauw combineert prachtig met de terra kleuren uit deze woonstijl. Relaxte loungebanken, zacht tapijt waar je tot je enkels in wegzakt, knusse plaids en kussens en prachtige poefen om zo in weg te ploffen. Zou jij het aandurven, een bank of muur in diep kobaltblauw? Tip: ook mooi om als vleugje toe te voegen in de vorm van bijvoorbeeld kussens, een of meer stoelen, een lamp of plaid.
.
Marloes neemt ons mee door de verschillende VT Wonen Stijlstudio's (heerljke wooninspiratie), langs prachtig ingerichte ruimtes van labels als Studio HENK, HAY en Design on Stock en langs de tafels en schappen vol aantrekkelijke woonaccessoires. We zien zoveel, en kunnen ons voorstellen dat je na een bezoek even niet meer weet waar je moet beginnen. Daar heeft Marloes een oplossing voor: "We hebben een groot team van interieurstylisten die onze klanten helpen met het inrichten van hun huis. Je kunt bij ons je woonwensen aangeven, waarna zij aan de slag gaan. Dat klinkt ideaal natuurlijk, vooral als je zelf even niet weet hoe je je woonkamer nu écht goed inricht, hoe je jouw woonsmaak met die van je lief samenbrengt of als je de boel eens helemaal wilt omgooien, maar niet weet waar je moet beginnen. Het bedrag van € 80,- dat je voor een woonavies betaalt, ontvang je terug bij je aankopen.
.
Eenmaal thuis werken we meteen ons Pinterest-board bij. Die bank van Design on Stock: favoriet. Die organisch gevormde tafel met bankje: op de wishlist ermee. Maar ook meubels van gerecyclede materialen, wij zijn fan. En dat vliegje kobaltblauw gaan we zeker onthouden. Het wordt een mooi jaar met deze fijne woontrends!

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)