De mooiste én meest duurzame zomerpyjama's

De mooiste én meest duurzame zomerpyjama's
De mooiste én meest duurzame zomerpyjama's

De zomer is begonnen! Lekker genieten, warme temperaturen en misschien zit er zelfs wel een reisje aan te komen. Klinkt fijn allemaal, maar dat warme weer heeft ook een nadeel waarvan we letterlijk wakker liggen: plaknachten! Gastblogger Laura heeft de laatste trends op het gebied van zomerpyjama's voor je op een rijtje gezet, die ook nog eens luchtig én duurzaam zijn.

Wist je dat een fijne pyjama je extra comfort kan bieden tijdens een warme zomer? Idealiter is hij gemaakt uit een ademende, natuurlijke stof -die liefst ook biologisch is. De stof voert namelijk het zweet af en zo kan je lichaam gemakkelijker afkoelen. Kies een pyjama waar je maximaal plezier aan kunt beleven. En die draag je dan niet alleen in bed, maar net zo goed op je terras of balkon tijdens de lange warme avonden en frisse ochtenden. In deze blogpost laat ik je vijf zomerpyjama's zien die zijn gemaakt van natuurlijke en ecologische stoffen.

Roze met poezenprint van People Tree en lavendel linnen van Pillow and Pajamas
Roze met poezenprint van People Tree en lavendel linnen van Pillow and Pajamas

Voor cat ladies: biologisch katoen en Fairtrade
Kies je voor een printje, dan mag deze poezenprint-pyjama van People Tree er wel zijn! Het Engelse merk People Tree is een pionier in duurzame mode. De pyjama's worden gemaakt door Assisi Garments, een sociale onderneming in India. De bekwame ambachtslieden van Assisi transformeren Fairtrade en biologische katoenvezels in prachtige handgemaakte kledingstukken.
.
In Scandi stijl: luchtig linnen
Dat linnen een ideale zomerstof is, wist je waarschijnlijk wel. Dat komt omdat linnen een hoge geleidbaarheid heeft (hetzelfde principe waardoor metalen koud aanvoelen). Hierdoor kan ook de lucht beter stromen, is het kledingstuk ademend en plakt het minder aan je lichaam. Bovendien is linnen ook antistatisch, waardoor je beter zou slapen. En omdat het linnen zo sterk is, gaat het jarenlang mee.
.
Hip: slaap eens in een jumpsuit
Deze heerlijke lichte jumpsuit valt ruim en is erg leuk om te zien. De kleur is vrouwelijk, en met de wijde pijpen heb je genoeg ruimte om te kunnen bewegen tijdens je slaap. De jumpsuit is 100% Europees linnen en wordt gemaakt door het Litouwse familiebedrijf Man In the Studio. Bovendien hoef je deze jumpsuit helemaal niet te strijken, want wie ligt er tijdens die luie zomer wakker van een kreukeltje meer of minder?

Jump (in bed) Suit van Man in the Studio en multi inzetbaar jurkje van Thought
Jump (in bed) Suit van Man in the Studio en multi inzetbaar jurkje van Thought

Klassiek: het zwarte nachtjurkje
Deze klassieker past bij iedereen. Het jurkje kreeg een ecologische upgrade dankzij het biokatoen. Het wordt gemaakt volgens de strenge ethische standaarden van het Engelse merk Thought. De jurk is multifunctioneel: je draagt 'm als nachtjurk, vakantiejurkje of onderjurk. Ook ideaal om in laagjes te dragen in de winter.

Voor creatievelingen: upcycle je pyjama
Wil je je ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden? Dan is het leuk om zelf je pyjama te upcyclen! Ga eens op zoek in je kledingkast of (als je die hebt) in de kledingkast van een mannelijke huisgenoot. Vaak liggen er ergens wel nog t-shirts die je gratis kreeg. Van een t-shirt maak je makkelijk een top: knip de mouwen eraf, en ook de halslijn kun je zelf knippen in een vrouwelijke v-hals bijvoorbeeld. Is het t-shirt lang genoeg? Draag het dan als nachtjurk!

Slaap zacht deze zomer!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)