Zo richt je jouw droomhuis in!

Zo richt je jouw droomhuis in!
Zo richt je jouw droomhuis in!

Het inrichten van je woning komt neer op het samenstellen van een meesterwerk, waarbij elk aspect een rol speelt in de totale uitstraling van je woning. Het kost aardig wat tijd en liefde om ervoor te zorgen dat jouw huis echt als thuis voelt. Zo is de uiteindelijke sfeer een samenvoeging van alle keuzes die je hebt gemaakt bij het inrichten van je woning. Goede en mooie meubels die aansluiten op jouw stijl, het bepalen van de kleuren in huis en de kers op de taart, bijpassende accessoires, zijn allemaal dingen die enorm belangrijk zijn bij het inrichten van je woning. In deze tekst duiken we daar dieper op in zodat je precies weet hoe ook jij je woning echt als een vertrouwd plekje kunt maken.

Ga voor zekerheid en bepaal je stijl

Voordat je aan je woning begint wat betreft het inrichten, is het belangrijk om je ruimte te kennen. Zo krijg je in eerste instantie al een inzicht van de ruimte, en kun je daarnaast ook al wat inspiratie opdoen op het gebied van de meubels die je uiteindelijk gaat kiezen. 

Vervolgens is het belangrijk om je stijl uit te kiezen. Om tot een inrichting te komen die echt aansluit op jou als persoon, is het natuurlijk aan te raden om je keuzes ook hierop te baseren. Ga bij jezelf na wat je mooi vindt. Vind je een moderne uitstraling, bijvoorbeeld wat hebben? Of heb je toch liever een klassieke en tijdloze uitstraling? Of wellicht wel een combinatie van deze twee? Als je op het moment inspiratieloos bent kun je ook eens een kijkje nemen in meubelwinkels zoals Vente Unique of andere woonwinkels. Ga het internet af of bezoek zulke winkels fysiek en maak er een soort moodboard van voor jezelf met de elementen die jou wel aanspreken. Dit zal je namelijk helpen bij het uitzoeken van je meubels en je kleurenpalet die vervolgens weer aansluiten op jouw persoonlijke smaak.

 
Combineren

Op het moment dat je zo’n lijstje voor jezelf hebt gemaakt en je weet een beetje welke richting je op wilt, is het natuurlijk de taak om op onderzoek uit te gaan naar de daadwerkelijke benodigdheden. Als je op het moment nog erg twijfelt of diverse stijlen je wel aanspreken, is het natuurlijk ook mogelijk om deze stijlen met elkaar te combineren. Door bijvoorbeeld moderne ontwerpen te combineren met klassiek en tijdloos, kun je op een unieke maar mooie uitstraling komen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie strakke hoekbank kiezen die je vervolgens weer combineert met een antieke salontafel. Dit kan erg mooi uitpakken en is zeker de moeite waard om eens naar te kijken als je diverse stijlen hebt die jou aanspreken. Het mixen van materialen zorgt namelijk voor diepte en diversiteit in je interieur wat resulteert in een bloeiende en unieke omgeving.


Vervolgens kun je ook spelen met de kleuren binnen je interieur. Natuurlijk moeten het wel kleuren zijn die enigszins met elkaar verbonden zijn waardoor het een mooie uitstraling vormt. Ook op dit gebied is het raadzaam om dingen te proberen en inspiratie op te doen. Alleen zo zal je erachter komen wat je echt mooi vindt en wat mooi zal passen in jouw woning.

Laat je lay-out niet in de steek

De indeling van je inrichting is even belangrijk als de meubels zelf. Al heb je enorm mooie meubels, kun je dit nog steeds verpesten door een verkeerde inrichting. Hierbij moet je natuurlijk altijd voor een inrichting gaan die voor jou het beste werkt en die jou het meest aanspreekt, maar toch is het belangrijk om in gedachten te houden dat je de ruimte goed moet benutten in verhouding met de meubels. Door dit te optimaliseren kun je experimenteren met diverse opstellingen totdat je tot een opstelling bent gekomen die functioneel en aantrekkelijk is.

 
Vrolijk je huis nog wat op

Op het moment dat je de meubels hebt staan en je tevreden bent over de inrichting van je woning, is er nog één ding dat ervoor zorgt dat je woning echt af is en helemaal bij jou past. Door namelijk persoonlijke accessoires en decoratie toe te voegen aan je woning kun je je woning echt eigen maken en creëer je comfort en een fijn gevoel. Voeg bijvoorbeeld posters van een idool of plek waar je bent geweest. Hang foto’s op van je gezin, familie of vrienden. En plaats vervolgens decoratieve items die je mooi vindt of die een betekenis hebben op jouw leven. Door deze aspecten toe te voegen zet je de kers op de taart en is je inrichting tot een uniek exemplaar geworden dat volledig past bij jou als persoon. 


Mocht je snel uitgekeken zijn

In de meeste gevallen zul je voor een lange tijd in een huis wonen. Hoewel je in de eerste jaren dan ook zeker tevreden zal zijn met het interieur waarvoor je hebt gekozen, is de kans best aanwezig dat je op den duur toch wat verandering zou willen in je inrichting. Om deze optie open te houden en het jezelf niet al te moeilijk te maken, is het raadzaam om op de functionaliteit van de meubels en je inrichting te letten. Door daarom meubels te halen die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel kun je deze in de toekomst altijd eenvoudig verplaatsen om zo een verandering door te voeren in je inrichting. Daarnaast zijn functionele meubels natuurlijk ook erg handig in het dagelijks leven. 

 
Weet dat je gaandeweg kunt evolueren

Vaak denken mensen bij het inrichten van de woning dat als ze een meubelstuk aanschaffen, deze de rest van hun leven verbonden is aan hun woning. Natuurlijk wil je een meubel dat past bij je interieur en bij jou als persoon. Toch is het goed om te weten dat je gaandeweg altijd nog organisch items kunt veranderen of toevoegen aan je interieur. 


Neem daarom vooral je tijd, kies voor meubels en decoratieve items die aansluiten op jouw persoonlijkheid en creativiteit. Door te blijven experimenteren creëer je een huis waarin je je echt thuis voelt en waar je graag bent. 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)