Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam?

Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam?
Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam?

Je hebt een ongeluk gehad in het verkeer, of op het werk. Of je bent gebeten door de hond van de buren. Er is dan vaak sprake van letsel. Als gevolg hiervan kun je schade lijden. Dit wordt ook wel letselschade genoemd.

Is een derde schuldig aan een aanrijding, dan kun je deze persoon of dienst aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Op werkgevers rust een zorgplicht. Is je derhalve een ongeluk op het werk overkomen, dan kun je in de meeste gevallen de werkgever aansprakelijk stellen. En in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek staat dat een bezitter van een dier aansprakelijk is. Diegene dient de schade die het dier aan personen of zaken toebrengt te vergoeden. 

Letselschade verhalen na een ongeluk of hondenbeet

Letselschade claimen is niet eenvoudig. Gelukkig staat in artikel 6:96 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek dat de kosten van een letselschade advocaat onderdeel zijn van de schadevergoeding. Met andere woorden, als je gewond bent geraakt of klachten heeft overgehouden aan een ongeluk en je wilt een letselschadevergoeding claimen, dan kun je hiervoor bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Amsterdam inschakelen als jou daar een ongeluk is overkomen.

Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam?

Amsterdam telt 881.000 fietsen. Maar ook rijden er in en rondom Amsterdam veel auto’s en scooters. Ondanks dat recentelijk de maximumsnelheid op veel wegen is verlaagd naar 30 km per uur, gebeuren er veel aanrijdingen in Amsterdam. Maar er zijn ook veel bedrijven gevestigd in onze hoofdstad. Het aantal ongelukken op het werk is dan ook hoog. Met name in de industrie en de Amsterdamse haven.

Zoals hiervoor al aangegeven is het niet eenvoudig om letselschade te claimen. Want wie is aansprakelijk voor jouw letselschade en hoe stel je een aansprakelijkstelling op? Is de aansprakelijkheid erkend, dan krijg je ook nog eens vaak te maken met een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Deze zullen er alles aan doen om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden.

Gelukkig kun je dus na een ongeluk gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat in Amsterdam. Deze regelt alles voor jou. Zo zal een letselschade advocaat:

* Onderzoeken wie er nu schuldig is bij een aanrijding.
* Uitzoeken of er sprake is van een schending van de zorgplicht van de werkgever.De tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade.
* Na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de letselschadevergoeding regelen.
* Alle correspondentie voeren met de tegenpartij of diens schadeverzekeraar.
* Een discussie met de verzekeraar voeren over de hoogte van uw schadevergoeding.
* Zorgen voor een maximale schadevergoeding bij letselschade.
 

Wat kan ik zelf doen bij een ongeluk?

Je kunt als slachtoffer van een ongeluk ook zelf veel doen om de kans op het succesvol verhalen van letselschade te vergroten. Zo is het belangrijk dat je na een aanrijding altijd een schade aanrijdingsformulier invult. Hierop kun je namelijk belangrijke informatie noteren zoals de toedracht van de aanrijding, en de contactgegevens van partijen en dienst schadeverzekeringen.

Wat jou ook is overkomen, je dient te bewijzen dat de andere persoon schuldig is aan het ongeval. Naast het invullen van een schadeformulier is het daarom ook belangrijk dat er altijd naar getuigen van het ongeluk wordt gezocht. Deze kunnen de door jou gestelde toedracht van een ongeluk bevestigen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)