Vintage vibes: hoe creëer je een retro zithoek?

Vintage vibes: hoe creëer je een retro zithoek?
Vintage vibes: hoe creëer je een retro zithoek?

Een vintage woonstijl is vandaag de dag steeds vaker terug te zien in het interieur van woningbezitters. En dat is ook helemaal niet zo gek als je het aan ons vraagt. Een interieur in een vintage stijl oogt namelijk meteen erg gezellig en het straalt ook nog eens enorm veel sfeer uit. Wil je op dit moment graag weten hoe je een vintage stijl het beste terug kunt laten komen bij jou in huis? Een aantal erg leuke tips voor het samenstellen van een sfeervolle en stijlvolle retro zithoek, lees je hier.

Kies voor een bank – of heerlijke stoelen – in een organische vorm
 

Een retro stijl in huis staat vooral bekend om het gebruik van opvallende meubelstukken. Dit meubilair is uitgevoerd in fraaie organische vormen. Denk daarbij aan de iconische kuipstoel, waar je heerlijk in weg kunt zakken. Maar ook banken in een ovale vorm en grote ronde stoelen passen perfect binnen deze sfeer. Daarom mogen deze meubelstukken natuurlijk niet ontbreken op het moment dat je graag een vintage stijl in huis haalt. Je herkent deze meubelstukken uit duizenden, bijvoorbeeld als je wandelt door een woonwinkel.

Je bent altijd zeker van een echte blikvanger bij jou in de zithoek


Je merkt het waarschijnlijk al snel op het moment dat je wandelt door bijvoorbeeld een woonwinkel met een ruim assortiment banken. De retro stijl trekt meteen de aandacht. En dat is ook helemaal niet zo gek. De meubelstukken binnen deze stijl zijn meteen de blikvanger van de kamer en zijn ook nog eens erg uitnodigend voor gasten die je over de vloer hebt. Je gaat dus vast en zeker de nodige complimenten krijgen over de stijl bij jou in huis. Klinkt goed, toch?

Heb je al nagedacht over het materiaal van de meubelstukken in de zithoek? 


Maar het uitzoeken van het juiste soort materiaal van de meubelstukken bij jou in huis is ook minstens zo belangrijk. Dit complimenteert de retro woonstijl namelijk net even wat beter. Maak altijd de keuze voor meubelstukken die uit zijn gevoerd in trendy stoffen. Je kunt daarbij denken aan materialen zoals rib en velvet, bijvoorbeeld op het moment dat je een design fauteuil in huis wilt halen. 

Denk ook na over de kleur die je het liefste terug wilt laten komen in de retro zithoek


En op het gebied van de kleur bij jou in het interieur in huis? Ook hier is gelukkig erg veel in mogelijk. Van terracotta tot aan okergeel en van donkergroen tot aan donkerblauw. Het kleurenpalet binnen een retro en vintage woonstijl is erg breed en gevarieerd. Zo is er dus voor ieder altijd wel wat wils. Weet je op dit moment al zeer goed wat voor kleuren je graag in huis haalt? Op het moment dat je voorkeur gaat naar felle en opvallende kleuren, is het een goed idee om maximaal twee verschillende kleuren aan te houden. Hierdoor voorkom je dat de retro zithoek te druk gaat ogen.

Doe de nodige inspiratie op door een retro woonstijl een keer te bekijken in een woonwinkel 


Dankzij het diverse aanbod aan meubilair, kleuren en materialen, is het ook meer dan logisch dat je soms niet even helemaal weet waar je moet beginnen. Maak je daar maar geen zorgen over. Kies er gewoon een keer voor om een bezoek te brengen aan een woonwinkel bij jou in de buurt. Hier loop je verschillende voorbeeld interieurs binnen, zodat je meteen een goed beeld krijgt van hoe het totaalplaatje eruit kan komen te zien. En dat maakt het uitzoeken van een interieur in een retro en vintage stijl ook weer net even wat makkelijker.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)