Vijf redenen om voor een duurzame inrichting te kiezen

Vijf redenen om voor een duurzame inrichting te kiezen
Vijf redenen om voor een duurzame inrichting te kiezen

Zeker in de afgelopen jaren is duurzaamheid een veelbesproken onderwerp. Het ligt bovendien in de lijn der verwachting dat dit in de komende jaren alsmaar meer wordt. Meer en meer mensen hechten immers waarde aan duurzaamheid. Ook streven veel bedrijven naar het aanbieden van duurzame producten.

In veel situaties kun je al rekening houden met duurzaamheid. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het inrichten van je woning. Het inrichten van je woning is anno 2024 niet meer te vergelijken met pakweg 10 jaar terug. Met name vanwege de toenemende mogelijkheden wat betreft duurzaamheid.

Het is zelfs om meerdere redenen aan te raden om voor een duurzame inrichting te kiezen.

Milieuvriendelijk

Kies je bewust voor een duurzame inrichting? Dan ben je bewust milieuvriendelijk bezig. Voor je inrichting is bijvoorbeeld zo min mogelijk schade aan de aardbol aangericht.

Dit kan het beste met een voorbeeld aangeduid worden. Stel nou dat je nieuwe bartafels wilt kopen. Dan is het verstandig om voor een bartafel van hout met het FSC-keurmerk te kiezen. Dit keurmerk laat zien dat het gebruikte materiaal op een duurzame manier verkregen is. Precies dat is wat je wilt. Of wat veel mensen tegenwoordig willen.

Lange levensduur

Door je woning duurzaam in te richten, richt je je ook op een lange levensduur. Over het algemeen zijn duurzame meubelen van een hoge kwaliteit. Dit merk je onder andere aan een lange levensduur.

Op termijn is een duurzame inrichting economisch vriendelijker. Mocht je bijvoorbeeld kloostertafels willen kopen, merk je grote prijsverschillen op. Er bestaan echter ook grote verschillen qua duurzaamheid. Probeer altijd de juiste balans qua prijs en kwaliteit te vinden.

Gezonde leefomgeving

Een duurzame inrichting brengt veel voordelen met zich mee. Sommige voordelen zijn duidelijk, terwijl andere voordelen niet al te vaak besproken worden. Dat laatste geldt voor het gezondheidseffect van duurzame meubelen.

Duurzame meubelen zijn volledig vrij van schadelijke materialen. Dit komt dus de luchtkwaliteit in je woning ten goede. Je vermindert hiermee de kans op onder meer allergieën.

Unieke interieurstijl

Kies je voor louter duurzame interieurspullen? Dan kies je indirect ook voor een unieke stijl. Het is namelijk zo dat veel duurzame spullen een unieke stijl hebben. Dit komt onder andere doordat deze spullen niet (altijd) op grote schaal geproduceerd worden.

Goed voorbeeld doet volgen

Spreken de 4 bovenstaande redenen je aan? Dan is het verstandig om je woning zo snel mogelijk duurzaam in te richten. Daarmee geef je ook nog eens het goede voorbeeld aan andere mensen.

Vier je bijvoorbeeld over een tijdje je verjaardag? Grote kans dat je opmerkingen of vragen over je duurzame inrichting krijgt. Grote kans ook dat je hiermee andere mensen weet te inspireren. Of dat je hen op het ‘juiste’ pad brengt om ook voor een duurzame inrichting te kiezen.

Met andere woorden: goed voorbeeld doet volgen. Neem jij de eerste stap? Dan geniet je van alle bovenstaande voordelen en ben je wellicht ook nog een trendsetter. Dit zou het milieu en onze aardbol absoluut ten goede komen. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)