Strakke gevels en binnenmuren doe je zo!

Strakke gevels en binnenmuren doe je zo!
Strakke gevels en binnenmuren doe je zo!

Als je vandaag een woning bouwt, zal er vaker dan vroeger gekozen worden voor stucwerk of ook pleisterwerk genoemd. Het geeft de woning een strakke aanblik en zorgt ervoor dat je voor jaren zorgeloos kunt genieten van je woning. Je gevel laten bepleisteren past perfect binnen de moderne architectuur van vandaag.

Stucwerk

Stucwerk is een techniek die heel wat vakkennis vraagt en op de juiste manier moet worden uitgevoerd. Het maakt de afwerking van binnen- en buitenmuren niet alleen visueel aantrekkelijk maar vormt daarnaast een barrière tegen schimmels, vocht en andere schadelijke elementen. Ook de thermische meerwaarde die het biedt, is één van de vele voordelen. Het is essentieel dat men stucwerk met het nodige vakmanschap uitvoert. Net daarom is het belangrijk om een stukadoor te vinden die nummer één is in zijn vak en die al veel ervaring heeft.

Buitenmuren

Wil je liever geen gevel in sierbaksteen, dan kan je de buitenmuur stucen voor de verfraaiing en bescherming van je huis. Het stucen vormt niet louter esthetisch een meerwaarde, maar draagt ook bij tot de duurzaamheid van je woning. Het beschermt bovendien tegen de natuurelementen waardoor een gevel het wel eens hard te verduren krijgt, van regen en sneeuw tot zonneschijn. Door een vuilwerende coating aan te brengen, zorg je ervoor dat het stucwerk bestand blijft tegen vuil. Een niet onbelangrijke factor als je jaren wilt blijven genieten van deze investering want een buitenmuur stucen is een werkje dat de nodige ambacht en vakkennis vraagt. Uiteraard wil je dat je buitenmuren waterbestendig zijn. Daarom moet het stucwerk overal goed aansluiten, zodat het regenwater niet in de muren kan insijpelen. Doet het dat wel, dan krijg je schimmelvorming en kan er structurele schade optreden die nefast is op lange termijn. Ga dus zeker kijken naar reviews van lokale stukadoors en raadpleeg een website waar de beste vakmannen uit jouw buurt bij elkaar worden gebracht.

Binnenmuren

Wil je jouw interieur een strakkere look geven? Dan is stucwerk voor je binnenmuren de ideale oplossing! Maar ook bij een grote verbouwing kan een muur stucen helpen om de oneffenheden weg te werken. Muren die kleine scheurtjes vertonen, werk je met stucwerk weg zodat er een naadloze afwerking ontstaat. Na het drogen kan je het stucwerk schilderen zodat je het mee opgaat in de stijl van je woning. Kortom, stucwerk is niet alleen functioneel maar ook bijzonder decoratief voor een strakke woning met stijl.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)