Smaakexplosie Down Under: een culinaire roadtrip door Nieuw-Zeeland

Smaakexplosie Down Under: een culinaire roadtrip door Nieuw-Zeeland
Smaakexplosie Down Under: een culinaire roadtrip door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland behoort zeker tot een van de mooiste landen ter wereld. Maar Nieuw-Zeeland heeft veel meer te bieden dan prachtige natuurlandschappen. Ben jij een echte fijnproever? Dan moet een culinaire roadtrip door dit fantastische land op je bucketlist staan! Het is echt de place to be voor lekker eten. Smaken van over de hele wereld komen hier terug. Waar moet je beginnen? Nou, wij weten het wel! Boek nu je ticket voor Nieuw-Zeeland.

Auckland

Het is de grootste stad van het land: Auckland. Maar staat niet alleen bekend vanwege zijn iconische skyline, ook vanwege de vele restaurants. In Auckland kun je van alles vinden, maar de beste restaurants liggen toch wel echt aan het water en in het centrum. Probeer Nieuw-Zeelands ’s werelds beroemde oesters hier: de Bluff Oysters. Of als je echt lokaal wilt eten: de fish and chips! 

Maori Hangi 

Terwijl je je reis voortzet, kom je langs een plek vol geur van traditionele Maori-gerechten. Je kunt hier ook niet doorheen zonder te stoppen. Een echt Maori Hangi gerecht wordt met verhitte stenen in een kuil gestoomd. Het vergt wat geduld, maar dan kun je genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd. Liever met vlees? Dat kan, maar dan moet je nog wat langer geduld hebben euh… 2 uur ongeveer. 

Wellington 

Op weg naar Wellington kom je oog in oog met de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Hier vind je kleurrijke markten en smaakvolle hotspots. Ga hier voor verse lokale producten zoals de Zuidelijke visgerechten en zeevruchten. Of verken de Cuba Street, een geheim juweeltje van Wellington, waar je lekker kunt brunchen of lunchen. En sla het prijswinnende restaurant Haikai vooral niet over! 

Christchurch 

Een culinaire roadtrip is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een van de wijngaarden. Christchurch staat er vol mee. Proef hier de echte Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc of Pinot Noir! En combineer je wijnproeverij met een onvergetelijk diner in het stadscentrum, aan de High Street of aan de overkant, Victoria Street. 

Bay of Islands 

Vanaf Auckland is het een korte rit met de boot richting deze 144 verschillende eilanden, een echte favoriet onder de lokale bevolking. Maar voor de fijnproevers zeker geen misser, terwijl je geniet van het lekkere klimaat.  

 Zo zie je dat Nieuw-Zeeland een culinair landschap heeft met culturele en wereldse smaken. Foodies beleven hier een onvergetelijke ervaring, dus start nu je smaakvolle route met een georganiseerde rondreis naar Nieuw Zeeland

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)