Zo ontdek je jouw woonstijl

Welke woonstijl past bij jou?
Welke woonstijl past bij jou?

Iedereen heeft een unieke stijl, maar soms is het lastig om die te definiëren. Misschien weet je wel wat je mooi vindt en wat niet, maar hoe zorg je er nou voor dat je huis er als één geheel uitziet? Door uit te vinden wat je woonstijl is zorg je ervoor dat je huis er als een samenhangend geheel uitziet. Benieuwd om daarachter te komen? In dit artikel leggen we je alles erover uit! 

De populairste woonstijlen van 2021
Er zijn ontelbaar veel woonstijlen de revue gepasseerd de afgelopen jaren, maar toch zijn er enkele woonstijlen die al jaren bij ons blijven hangen. De woonstijlen zijn makkelijk te herkennen en niet trendgevoelig, waardoor de items tijdloos zijn. We hebben de populairste woonstijlen van 2021 hieronder uitgelegd aan de hand van verschillende kenmerken zodat je er gemakkelijk achter kan komen welke woonstijl bij jou past.

Scandinavische woonstijl
Ben jij vaak opgeruimd en houd je van een schoon huis? Gebruik je weinig decoraties en richt je je huis zo minimalistisch mogelijk in? Dan past de Scandinavische woonstijl helemaal bij jou! Deze woonstijl gaat al enkele jaren mee in interieurland en kenmerkt zich aan de minimalistische look. Het creëert een rustgevende sfeer met veel grijs- en blauwtinten en geometrische vormen. Deze vormen wisselen zich af met natuurlijke materialen zoals licht hout, katoen en wol. Door deze look oogt alles licht en tijdloos. De woonstijl is makkelijk te combineren met allerlei andere items omdat deze zo minimalistisch is. Wil je meer warmte tussen al die minimalistische elementen? Ga dan voor een warm vloerkleed, geeft een knus effect.

Bohemian woonstijl 
Hou jij van alles wat te maken heeft met het strand en een subtropisch uiterlijk? Grote kans dat een Bohemian stijl dan bij je past. De woonstijl heeft allerlei warme elementen en kenmerkt zich aan de bruine tinten die worden gebruikt.  Materialen zoals jute, rotan en hout komen veel terug. Ook kenmerkt de woonstijl zich van de vele kamerplanten die worden gebruikt. Van cactussen tot Monstera’s, al het groen is welkom in een Bohemian woonkamer. De Bohemian woonstijl klopt als een geheel wanneer je alleen maar warme tinten en materialen gebruikt.

Industriële woonstijl 
De industriële woonstijl maakte al enige tijd geleden zijn intrede in interieurland. De woonstijl is stoer: donkere kleuren gemixt robuuste materialen. De meubels kenmerken zich aan de harde of robuuste vormen. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste houten eettafel met zwarte stalen poten. Lichtsnoeren horen ook helemaal thuis in deze woonstijl. Wil jij deze woonstijl nog meer doorvoeren? Wees dan niet bang om je muur een donkere kleur te verven, dit past helemaal binnen de woonstijl.

Midcentury moderne woonstijl 
Kun je je in iedere woonstijl wel een beetje vinden? Grote kans dat je dan fan bent van de nieuwste Midcentury Moderne woonstijl. De woonstijl combineert veel groen, met warme kleuren, fleurige accessoires en heel veel hout. Het kent zijn oorsprong uit de jaren 60, vintage meubels zijn daarom helemaal in. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels met schuin aflopende poten, de kleur okergeel en hoogpolige vloerkleden.
.
Naast deze woonstijlen zijn er natuurlijk nog heel veel andere woonstijlen zoals de Abstracte woonstijl en de Japandi woonstijl. Meer weten over de populairste woonstijlen van dit moment? Hier lees je er nog meer over! 

Scandinavische woonstijl
Scandinavische woonstijl

 

Bohemian woonstijl
Bohemian woonstijl
Industriële woonstijl
Industriële woonstijl
Midcentury-moderne woonstijl
Midcentury-moderne woonstijl

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)