Kunst kijken met kids

Hier mag je zelf aan de slag!
Hier mag je zelf aan de slag!

Met je kids naar het het museum is leuk! Ja, echt :-). In veel musea worden er speciale activiteiten en rondleidingen georganiseerd voor kinderen. En… is zelfs de toegang gratis voor kids. Zo ook het museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. Dit is een geweldig museum voor volwassenen én kids. Helemaal nu er de expo 'Alles KIDS' is, speciaal gemaakt voor kinderen. Deze expo is er t/m 22 januari 2017.  

Vorig weekend gingen we er naar toe met vrienden en alle drie de kinderen (4, 10 en 13 jaar) hebben plezier gehad.

De pret begint al bij de entree
De pret begint al bij de entree

Bij aankomst bij het museum begint al de pret en verwondering! Op de mooie binnenplaats staat een bijzonder kunstwerk van de kunstenaar Olaf Nicolai. Een spiegelende voetbal kooi, waar je kan doen alsof je de grootste voetbalspeler van de wereld bent.

Zelf je jas omhoog takelen
Zelf je jas omhoog takelen

En je jas op hangen is al een feestje! Het museum heeft namelijk geen normale garderobe, waarbij je je jas afgeeft aan de balie. Maar de garderobe is een enorme carrousel, een kunstwerk van ontwerper Wieki Somers. Zelf takel je jas hoog de lucht in!

Veel doen en zelf ondernemen
Veel doen en zelf ondernemen

Bij deze speciale expo staan de kunstwerken op de grond of hangen laag zodat je ze heel goed kunt bekijken. Je mag soms in een kunstwerk kruipen. Niets hoeft, bijna alles mag. In het begin kun je je schoenen uittrekken en voel je je gelijk thuis! 

Maak een beeld van rode klei
Maak een beeld van rode klei

Je mag veel doen en ondernemen. Zelf kunst maken in de vorm van een groot zelfportret of een beeld knutselen van een enorme hoop fel rode klei! Meer zien? Check hier het filmpje dat gemaakt is op de opening van deze expo.

Films kijken vanuit een klimnet
Films kijken vanuit een klimnet

In de vaste collectie van het museum is er ook het werk ‘Laat je haar neer’ van kunstenares Pipilotti Rist te zien en te beleven. Pipilotti is een dame met een geweldige kleurrijke fantasiewereld. Het werk is speciaal gemaakt voor in het trappenhuis van dit museum. Hier hangt een groot klimnet waar wel tot 30 mensen liggend naar video’s kunnen kijken. Fijn relaxen en genieten van videokunst, terwijl de kids lekker verder klauteren.  Zie voor meer mooie beelden dit leuke filmpje. En de oneindige spiegelkamer van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama moet je ook niet vergeten om te bewonderen. Je kunt er lang in wegdromen… In het museum zijn er twee mooie plekken om wat te drinken en te eten met een fijn uitzicht op de mooie tuin, en de gezellig Witte de Withstraat is om de hoek, waar je leuke winkels, terrasjes en restaurants vindt.

Zo mooi: lampje Dandelion
Zo mooi: lampje Dandelion

Een aantal jaar geleden zag ik in dit museum het prachtige werk van Studio Drift! Designers Lonneke Gordijn en Ralph Nauta maken hele grote licht-installaties van o.a. koper en échte paardenbloem pluisjes. Een sprookjesachtig effect. Sindsdien is het bovenstaande lampje Dandelight van deze designers te vinden in mijn shop in de kunstcategorie. Nog een tip! Met een Museum Jaarkaart hebben jij en je kids het hele jaar gratis toegang tot de meeste musea in Nederland. Altijd iets leuks om te ondernemen als het in het weekend regent ;-). Zo kan je ook gratis naar het Spoorwegmuseum, NEMO, het Watermuseum en veel meer. Check www.museumkaart.nl.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)