Een vliegende start!

Bij binnenkomst staat Berinda net een klant te helpen
Bij binnenkomst staat Berinda net een klant te helpen

Elke vrijdag in juli en augustus zetten we de mooiste en meest bijzondere interviews van afgelopen jaar nog een keer in the spotlights. Laat je inspireren door deze ondernemersverhalen!
Vandaag bezoek ik de meiden van June Interiors. Twee schoonzussen die samen een nieuwe weg zijn ingeslagen en in korte tijd een eigen label, webshop én fysieke winkel gestart zijn. Ik bekijk de webshop, scan het aanbod en ga met een open houding richting Arnhem. Er vanuit gaande dat dit een klein startend bedrijfje is...

Eenmaal in de winkel herken ik meteen een item uit de webshop: kast James. Wat een mooi ding! De kleur is nog intenser dan ik online al zag. De winkel voelt als een grote, lichte woon/speelkamer met heel veel verschillende hoekjes. Ik zie meubels, houten accessoires, behang, kinderkleding, porseleinen vazen, lampen en kussens. Wow, ik wist niet dat ze zoveel hadden!

Links een opgeknapt vintage meubel en rechts kast James
Links een opgeknapt vintage meubel en rechts kast James

“Jullie zijn toch net pas bezig, of heb ik het mis?”, vraag ik nog enigszins verbaasd. “Klopt, onze webshop is sinds juni open, vandaar de naam”, antwoordt Lisa glimlachend. “We hadden vergevorderde plannen voor een fysieke winkel, maar ineens kwam een webshop ter overname op ons pad. Toen besloten we om eerst online te openen. De techniek was er al en we waren vrij om er onze eigen nieuwe shop van te maken met een andere naam, een eigen uitstraling en nieuw concept. We hebben hard gewerkt om helemaal in het systeem te duiken, alles eigen te maken en de kennis op te doen om online alvast goed zichtbaar te zijn.” Ik vind dit een slimme keuze, ik zie vaak webshops te koop staan en waarom bij nul beginnen als een reeds goed werkende webshop er al is?

Twee gestylede hoeken met rechts een Bedhuisje
Twee gestylede hoeken met rechts een Bedhuisje

En nu al een winkel erbij. Hoe zou dat gegaan zijn? Berinda vertelt: “Online hadden we nu een basis, we zijn zichtbaar. Toch misten we een plek waar we onze producten kunnen uitstallen en waarin we veel duidelijker kunnen maken wat onze visie is: het kunnen mixen en matchen van verschillende producten die lang mee kunnen gaan. Tijdens onze eigen zwangerschappen liepen we er tegenaan dat veel meubels echt gericht zijn op babykamers. We misten de creativiteit. Onze meubels staan geweldig in de kinderkamer en staan later net zo goed in de woonkamer of op andere plekken bij je thuis.”

Muursticker Noor, het meisje van eigen label
Muursticker Noor, het meisje van eigen label

We lopen door de winkel en de schoonzussen lichten wat meubels toe. Zo staan we voor bed/bank James. Lisa: “De basis is de bodem. Je kunt er een ledikant op bevestigen en daarnaast zelf gaan zitten om relaxed naar je kleine te kijken of te voeden. Wanneer je kindje wat groter is, kun je deze eraf schroeven en er een plaatkussen op maat neerleggen. Ook ideaal voor andere ruimtes in je huis!” Dat kan ik me voorstellen. Deze zou prachtig in mijn woonkamer staan.

Spelen bij bed/bank James
Spelen bij bed/bank James

Leuk om te zien dat kinderen meteen gaan spelen met de meubels. Ze zitten overal op en in, en spelen met de houten accessoires en kussens die de meiden van June Interiors ook verkopen. De kinderen van Lisa en Berinda zijn aanwezig als ik foto’s kom maken. Handig, nu heb ik meteen twee fotomodelletjes! En leuk, dit zijn de twee personen waar het allemaal mee begon.

Lisa met de kindjes (schommel wordt trouwens door jong en oud gebruikt)
Lisa met de kindjes (schommel wordt trouwens door jong en oud gebruikt)

Waar de items worden gemaakt, is mijn volgende vraag. Lisa vertelt: “De meubels zijn handgemaakt door vaklieden uit de regio.” Lachend voegt ze eraan toe: “Er zijn maar weinig meubelmakers die zo flexibel zijn, meedenken wanneer we elke keer wat anders willen en bijvoorbeeld 72 driehoekjes willen zagen voor kast Senna. We hebben ook items die door onszelf en onze familie gemaakt worden, zoals het behang, de stickers, kussens en dekentjes. Verder hebben we ook accessoires waarvan sommige gemaakt zijn in Indonesië, daar waar onze families vandaan komen.”

Kast Senna en stoere kleren
Kast Senna en stoere kleren

Ik drink mijn koffie op en loop vervolgens nog vier rondjes. Ik spot de lampen van Studio Snowpuppe, kleding van Carlijn Q, knuffels van Cindysign, spiegeltjes van April Eleven, het prachtige Bedhuisje van Studio AM en wat vintage items. En eigenlijk nog veel meer... Elke keer zie ik weer wat anders. Een mooie verzameling die perfect aansluit bij hun eigen label By June. Wat mij betreft hebben de meiden een geslaagde vliegende start gemaakt en ben ik heel benieuwd wat er voor moois nog komen gaat.

Handgemaakte camera en kleurstalen voor de meubels
Handgemaakte camera en kleurstalen voor de meubels

Bezoek June Interiors op de Sonsbeeksingel nummer 106, middenin het Modekwartier in Arnhem. Tip: Neem de tijd ;-). Ze hebben veel betaalbare items die ideaal zijn voor een cadeau en veel producten zijn naar eigen invulling te personaliseren. Verder kun je ze zeker om woonadvies vragen.

June Interiors - Sonsbeeksingel 106 te Arnhem
June Interiors - Sonsbeeksingel 106 te Arnhem

Veel plezier!
Dit interview plaatsten we eerder in oktober 2015.

reacties op dit blog (2)

22 oktober 2015
Mandy
Hé lieve meiden, wat een mooi artikel over jullie prachtige zaak! Ik ben ook heel trots op jullie! Veel succes dames! En de foto's zijn erg mooi en veelzeggend. Groetjes, Mandy
22 oktober 2015
Bob Hercules
Lieve nichten en neef, ik ben trots op jullie en de opening van jullie zaak was ook druk bezocht. Heel fijn dat ik dat mocht meemaken toen ik weer in Nederland was. En ja, het straalde iets nieuws uit, geen alledaagse kinderzaak. Maar het kan ook niet anders, jullie zijn ook geen doorsnee kinderen, jullie zijn mijn bijzondere nichten en neef, BRAVO. HEEL VEEL SUCCES
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)