5x op pad in de kerstvakantie

Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival

Kerstvakantie. De ultieme tijd voor uitslapen, (veel te) veel eten, veel vrienden en familie zien en vooral heel veel films kijken. Need we say more? Ja, want er is nog zoveel meer te doen in de kerstvakantie. Hup, kom van die bank af!

Amsterdam Light Festival
Zo'n activiteit waar we allemaal blij van worden. Dit jaar vindt het Amsterdam Light Festival voor de 11e keer plaats. Twintig kunstenaars maakten fantastische lichtobjecten die door de binnenstad zijn verspreid. Muts op, handschoenen en sneakers aan en heerlijk struinen over de grachten. Onderweg neerstrijken in een warm café voor een glühwein of warme chocomel met slagroom. En mijmeren over de gedachte achter de sculpturen, want die is er. Dit jaar is het thema 'Image Beyond'. In een steeds veranderende maatschappij hebben we verbeelding nodig om ons morgen te kunnen voorstellen. Pratende lampen, omhoogstijgend water en virtuele bruggen: je gaat het allemaal zien!

Spa in the city
Spa in the city

Spa in the city
Hééérlijk: een bezoekje aan Five City Spa (na Amsterdam, Haarlem en Utrecht nu ook in Laren). Zo'n fijne spa vind ik dit. Heerlijk, stylish adres voor een ontspannende massage (ook zo aan toe?) en/of beautytreatment. In de winter geniet ik er nog meer van dan in de zomermaanden. Ook heel leuk om te combineren met een citytrip naar een van deze steden!

Complete rust
Complete rust

Complete rust
Is Five City Spa je iets te urban, en ga je liever voor een complete wellness dag? Tja, wie niet. Hier een gouden tip. Ben er zelf nooit geweest, maar goede, héél goede verhalen over gehoord. Natuurspa Landschot is een stilteplek in het Brabantse achterland. Hier worden prikkels ver buiten de deur gehouden en kun je urenlang badderen, saunarituelen volgen, beautybehandelingen ondergaan, soezen en mijmeren. Hier hebben ze iets unieks: de broodoven. Hier zit je in een ruimte waar een authentiek oerbrood gebakken wordt. Je wordt omarmd door de warmte van de stoelen en blij van de geur van het brood. Bijzonder, toch? Samen met je lief, zus of bestie. Och, och wat fijn.

Magisch Maastricht
Magisch Maastricht

Magisch Maastricht
Op naar Maastricht in de kerstvakantie. Want hier kun je naar de magische lichtjestour. Via de app (check hier even de juiste info) kun je de drie routes downloaden. Loop de Wyckse wandeling, geniet van de Romantische route of ga struinen door Sphinxkwartier. Of euh, pak ze allemaal natuurlijk. De tochten voeren door knusse straatjes, verlichte pleinen, heerlijke barretjes en natuurlijk het ultieme Mestreechter kerstgevoel. Ultiem genieten!

Strandwandeling
Strandwandeling

Strandwandeling
Persoonlijk houd ik er enorm van om tijdens de winter een fijne strandwandeling te maken. Heerlijk uitwaaien, en daarna in een van de hippe strandtenten neerstrijken voor een dirty chai latte. Noordwijk is een van mijn favoriete badplaatsen en Branding Beach Club is hier dé hotspot. Ik waar altijd geïnspireerd door het interieur (dat overigens ook in deze loods te koop is - op afspraak).

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)