10 tips voor een gezond en snel ontbijt

10 tips voor een gezond en snel ontbijt
10 tips voor een gezond en snel ontbijt

Als je ’s ochtends weinig tijd hebt en toch gezond wil eten, zijn hier tien tips voor een snel en gezond ontbijt:

1.    Overnight oats
Dit is werkelijk het meest snelle ontbijtje ooit. Je doet simpelweg ’s avonds een handje havermout in een kommetje. Een flinke scheut water of (plantaardige) melk erbij en de hele nacht in een afgesloten potje in de koelkast laten staan.
Je kunt nog wat kaneel of rauwe honing toevoegen voor de smaak. De volgende ochtend hoef je enkel nog wat fruit, zaden en pitten als topping toe te voegen. Een flinke schep kwark of Griekse yoghurt is ook lekker als topping.

2.    Chiapudding
Een variant op overnight oats is chiapudding. Hiervoor doe je enkele eetlepels chiazaad in een bakje dat je kunt afsluiten. Dan giet je er een scheut water of (plantaardige melk) bij en zet je het minimaal twee uur in de koelkast.
Daarna is je chiapudding klaar en kun je hem versieren met een topping van rood fruit of blauwe bessen met noten. Enjoy!

3.    Groene smoothie
Een smoothie is een snel en gezond ontbijtje. Je gebruikt hiervoor groenten, fruit, melk en een topping van lijnzaad of hennepzaad. Een lekkere combinatie is spinazie, banaan en mango.
Als de spinazie al gewassen is, kun je deze zó in de kom van de blender of staafmixer doen. Een banaan is in een mum van tijd geschild en je kunt diepvriesmango gebruiken als je snel klaar wil zijn. Wel even op tijd uit de vriezer halen, zodat het ontdooid is.
Wil je je smoothie op een snelle manier nóg gezonder maken, voeg dan een schepje green juice toe. Met deze superfood mix krijg je alle gezonde stoffen binnen van groenten, fruit en superfoods. Hier vind je de beste green juices.

4.    Griekse yoghurt met fruit
Griekse yoghurt is heerlijk romig en bijzonder voedend. Hiermee maak je in een handomdraai een heerlijk ontbijtje voor jezelf klaar.
Je hoeft enkel wat fruit toe te voegen en eventueel wat zaden en pitten eroverheen te strooien. Zo heb je een fantastisch ontbijtje om je vingers bij af te likken.

5.    Havermout
Havermout kan ook heel snel klaar zijn als je fijne havermout gebruikt. Deze hoeft maar enkele minuten te koken. Zo heb je in enkele minuten een heerlijk warm ontbijtje voor je neus staan.
Je kunt dit zoeten met fruit of een beetje kokosblosemsuiker of palmsuiker. Pure stevia is de beste optie als je aan het afvallen bent.

6.    Kwark met walnoten
Volle kwark bevat veel eiwitten en verzadigende vetten. Ook een prima ontbijtje dus als je lange tijd geen honger wil hebben. Voeg een handje walnoten en eventueel wat rauwe honing toe. Dan heb je een snel ontbijtje dat je vast doet denken aan een vakantie in Griekenland.

7.    Appel met kaneel
Als je zin hebt in een licht en snel ontbijtje, kun je een appel in stukje snijden en er kaneel over strooien. Simpel, snel en ontzettend lekker.

8.    Rijstwafels met hummus
Zin in een hartig ontbijtje? Neem twee rijstwafels en besmeer ze met hummus. Een beetje paprikapoeder er overheen en je snelle ontbijtje is klaar.

9.    Hüttenkäse met fruit
Hüttenkäse is weer eens wat anders dan kwark en yoghurt en net zo lekker en verzadigend. Met fris fruit erbij heb je een snel, gemakkelijk en gezond ontbijtje. Een lekkere combinatie is hüttenkäse met banaan en blauwe bessen.

10. Gebakken eitje
Als je ’s ochtends zin hebt in een hartig ontbijtje met een stevige bite, dan is een gebakken eitje een snel en makkelijk idee. Het enige dat je hoeft te doen, is wat boter of kokosolie in een koekenpan laten smelten en het eitje erboven breken. Enkele minuten later is je ontbijtje klaar.
 

Van licht en snel tot hartig en uitgebreid
Van licht en snel tot hartig en uitgebreid

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)