In de winter op vakantie naar de zon? Deze parel op Curacao wil je meteen boeken!

Prachtig roze
Prachtig roze

Nu de zomer op z'n end loopt en het langzaam herfst begint te worden, kan ik alweer reikhalzend naar de zon uitkijken. Maarja, daar zullen we weer even op moeten wachten... tenzij je deze winter een break naar de zon boekt, natuurlijk! En welke bestemming staat dan hoog genoteerd op menig wensenlijst? Inderdaad: Curacao. Want daar schijnt áltijd de zon. 

Kleinschalige bestemmingen

Het is zo leuk: Curaçao. Zo grappig, een stukje Nederland in de tropen. Hier is het echt altijd lekker weer. Denk je eens in: januari is de koudste maand van het jaar, maar zelfs dan is het nog gemiddeld 26.5 °C! Geen wonder dus dat veel mensen hier graag in de winter komen opwarmen. Maar waar ga je naartoe, als je naar Curaçao wilt? Nu weet je dat we niet van massatoerisme houden. Juist daarom kijken we vaak bij By June, waar ze unieke, kleinschalige bestemmingen in kaart hebben gebracht. Niet alleen op Curaçao trouwens, maar ook in landen als Griekenland, Portugal en Spanje. Maar zeker in de winter is Curaçao favoriet! En het handige is: bij By June zijn de vakanties inclusief vlucht, verblijf en huurauto. Ideaal!

Heerlijk, zo'n privé dompelbad
Heerlijk, zo'n privé dompelbad

Caribische charme

Eén van de pareltjes van By June is Kas di Laman. Hier vind je fijne appartementen middenin Otrabanda, de bruisende wijk van Willemstad. Uniek: de appartementen zijn gevestigd in authentieke 19e eeuwse herenhuizen. Ze zijn fris en modern ingericht en bieden volop privacy. Lekker relaxen met een goed boek, bijkletsen en genieten van de rust. De kamers van Kas di Laman zijn supercomfortabel en mooi ingericht, met een vleugje Caribische charme. Zie je jezelf al een duik nemen in het heerlijke zwembad? Wie het écht luxe wil, boekt de kamer met privé dompelbad. Zalig. En wil je even ontsnappen aan de warmte? Dan zoek je in de tropische binnentuin de koelte op onder de oude Kenepa boom.

De gekleurde huizen zijn echte eyecatchers
De gekleurde huizen zijn echte eyecatchers

Leuk om te doen

In Otrabanda, de leuke wijk waar Kas di Laman gevestigd is, is altijd wel iets te doen. Denk je eens in: gekleurde huizen, vrolijke mensen, tropische vegetatie en overal die azuurblauwe zee binnen handbereik. Een paar dingen die je in Otrabanda kunt doen?
1. Koningin Emmabrug (Ponte Emma): Deze drijvende houten voetgangersbrug is een beroemde bezienswaardigheid in Otrobanda. Het verbindt Otrobanda met Punda en opent en sluit om schepen door te laten. Je kunt de brug oversteken en genieten van een prachtig uitzicht op de Handelskade.
2. Riffort Village: Dit gerestaureerde 19e-eeuwse fort herbergt nu een bruisend winkel- en uitgaansgebied met restaurants, bars en winkels. Het is een leuke plek om te winkelen en te genieten van een diner met uitzicht op de zee.
3. Museum Kura Hulanda: Dit museum biedt inzicht in de slavernijgeschiedenis en de Afrikaanse diaspora. Het is in 2001 opgericht door de Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker en heeft de beste Afrikaanse collectie van het Caribisch gebied.
4. Shoppen: De wijk heeft verschillende winkels en boetieks waar je souvenirs en lokale ambachten kunt kopen, zoals handgemaakte sieraden en kunst.
5. Curaçaose avonden: 's Avonds komt Otrobanda tot leven met live muziek, dans en entertainment in de straten en op pleinen. Het is de perfecte gelegenheid om de lokale cultuur te ervaren.

De azuurblauwe zee is altijd binnen handbereik
De azuurblauwe zee is altijd binnen handbereik

Paradijs

Bij Kas di Laman is het alsof je een stukje paradijs hebt gevonden. De sfeer is zo ontspannen en gastvrij dat je je meteen thuis voelt. Komt natuurlijk ook door het vleugje Nederland dat je er overal tegenkomt. Echt een heerlijk vooruitzicht als je hier je vakantie naartoe gaat boeken.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)