Fijn wonen met schapenvachten

Fijn wonen met schapenvachten
Fijn wonen met schapenvachten

Hoe fijn is het om je eigen schapenvachten te kunnen uitzoeken zodat je heerlijk kan wonen. Sfeervolle schapenhuiden worden veel gebruikt als:

* Decoratief stuk voor op de bank of stoel
* Pronkstuk op de vloer
* Stoelhoes voor in de auto of de camper

Schapenvachten kopen kan alleen als jij ze zelf uitzoekt. Het online kopen van vachten lukt niet omdat je een schapenvacht moet voelen, zien en ruiken. Elk vacht heeft zijn eigen verhaal en dit is onmogelijk te zien op een foto.

Welke schapenvachten zijn trendy?

Trendy vachten die vaak gekocht worden zijn de Toscaanse schapenvachten. De kleuren van deze vachten bestaan uit meerdere kleuren bruin. Het is een echte wild kleur en past bij zowel klassieke als moderne woninginrichting. Geen schapenvacht is hetzelfde, elke vacht heeft net een andere kleur ondanks dat ze bruin van kleur zijn. Toscaanse schapenvachten zijn de zachtste schapenvachten op de wereld.

Texelse schapenvachten worden ook veel gebruikt om de woninginrichting te verfraaien. Vaak zijn deze schapenhuiden robuust en wit van kleur. Deze vachten kan je kopen tot 150 centimeter. Omdat deze schapenhuiden zo groot zijn worden ze veel verkocht.

Moeflon schapenvachten zijn de sterkste schapenvachten die er zijn. Het zijn dikke mooie zachte huiden. Vachten zijn in Whisky bruine kleur verkrijgbaar. Veelal worden deze vachten gebruikt voor in de Camper, tent of als sprei.

Welke afmeting moet ik nemen 

Als je een schapenvacht wil kopen denk dan eerst even na waar je deze wil neerleggen. Voor op de bank heeft u aan een vacht van 100 centimeter lang voldoende. Is het voor op de camperstoel dan heeft u minimaal 135 centimeter nodig.  Gebruikt u een schapenvacht voor op de vloer dan maakt de lengte niet veel uit. Belangrijk is dat u altijd kiest voor een zacht en zo’n dik mogelijk vacht.

Schapenvachten onderhouden

Het onderhoud van schapenvachten is erg belangrijk maar het is niet moeilijk. Maandelijks even de schapenvachten heerlijk buiten laten luchten. U mag een schapenvacht altijd met een stofzuiger behandelen. Let dan wel op dat u de stofzuiger op de laagste stand zet.

Mocht u per ongeluk een vlek in het schapenvacht krijgen? Gebruik Driehoek vloeibare groene zeep. Dep met een zachte doek op de vlek en laat het daarna drogen. Een dringend advies aan alle schapenvachtengebruikers. Doe nooit een schapenvacht in de wasmachine en of droger.

Waar kan ik schapenvachten zelf uitzoeken

Het online kopen van veel spulletjes is lekker handig en makkelijk. Een schapenvacht echter moet je zelf uitzoeken. Vaak zijn het boeren bedrijven, slagers en campings waar je een schapenvacht zelf kan uitzoeken.

Bent u op zoek naar een adresje om schapenvachten te kopen neem dan altijd een centimeter mee en neem foto’s van de plek waar het vacht komt te liggen. Op deze wijze weet u zeker dat u heerlijk fijn kan wonen met uw zelf uitgekozen schapenvacht.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)