Een themafeest geven; do or don’t? 

Een themafeest geven; do or don’t?
Een themafeest geven; do or don’t?

Een feestje geven is altijd leuk maar ook wel spannend, want gaat het een succes worden? Gaat iedereen zich vermaken en is er wel een klik tussen de gasten? Natuurlijk heb je hier als gastheer en/of -vrouw maar beperkte invloed op, maar je kunt wel een aantal zaken regelen die er in ieder geval voor zorgen dat het allemaal iets leuker wordt. Of althans dat het iets leuker kán worden. Het geven van een feest met een thema is hier een voorbeeld van. Dit kan in veel gevallen de feestvreugde verhogen, maar het kan ook ervoor zorgen dat het feest juist niet slaagt. Daarom hier op een rijtje de voor- en nadelen van een themafeest. Zodat jij de afweging kunt maken of het wel of geen goed idee is voor jou. 

Themafeest; doen! 

Een themafeest is leuk wanneer het een laagdrempelig feestje is waar mensen komen die vrij ‘outgoing’ zijn. Is het een receptie omdat je oma 80 jaar wordt? Dan is het wellicht niet zo goed om een thema voor te stellen. Maar word je zelf 35 en nodig je je hele vriendengroep uit? Dan is een themafeest een top idee. Ook wanneer de genodigden elkaar nog niet zo goed kennen. Het is in dit geval een mooie binnenkomer en mensen hebben al snel iets om over te praten. Ga wel voor een thema wat laagdrempelig is, en waar iedereen in mee kan gaan. Ga bijvoorbeeld voor het thema ‘dieren’ zodat mensen in een simpele dieren onesies ook gewoon binnen het thema passen. Maar ook een fout jaren ’90 feest doet het altijd goed, foute trainingspakken zijn overal wel verkrijgbaar. Kortom, ga voor een laagdrempelig thema. 

Voer het door 

Leent de aanleiding en gezelschap zich voor een themafeest, dan is het vaak een garantie tot een succesvol feest. Niet alleen omdat iedereen er vooraf al bewust mee bezig is, ook omdat je zelf de organisatie kan afkaderen binnen de grenzen van het thema. Denk aan de aankleding, drank, muziek en hapjes. Hoe meer je het thema hanteert, hoe leuker het feest zal worden. Mensen zullen onder de indruk zijn van jouw creativiteit, en waarschijnlijk helemaal meegaan in het thema. Ze zullen jouw feest op die manier niet snel vergeten en ze zullen volop meedoen met de activiteiten, want ook die zijn leuk om door te voeren binnen hetzelfde thema. 

Kortom, een themafeest is een enorme do. Het werkt aan alle kanten positief door. De gasten zijn vooraf al bezig met het thema en zullen de nodige zaken aanschaffen. Ook zullen ze op het moment zelf onder de indruk zijn, waardoor ze nog lang na zullen praten over het thema. Daarnaast is het voor de organisatie ook eenvoudiger, want je hebt duidelijke kaders waar je je aan kunt houden. Voor je het weet, is het een feest waar nog lang over nagepraat wordt. Veel plezier alvast!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)