Een perfecte stranddag: genieten van zon, zee en zand!

Strandtassen en plaids in super leuke patronen
Strandtassen en plaids in super leuke patronen

Ben jij al klaar voor een heerlijke dag vol zon, zee en ontspanning? Pak je zonnebril, bikini en flipo flops maar vast, want vandaag laten we je in samenwerking met duurzame conceptstore Zoutbloed zien hoe je je klaarmaakt voor het ultieme strandavontuur.

Inpakken maar!

First things first: de tas. Een grote tas waar alles in kan is wel zo handig. Uiteraard gaat je badpak of bikini mee, een grote plaid om op te zitten en een sneldrogende hamamdoek of poncho voor de kids, spelletjes en leesvoer. Vergeet ook zeker niet om zonnebrandcrème mee te nemen! Zoutbloed heeft hele fijne vegan, fairtrade en koraalbeschermende zonnebrand. Niets is belangrijker dan je huid beschermen tegen die heerlijke maar o zo verraderlijke zonnestralen. Je eerste smeersessie doe je dus al voor vertrek!

Alles voor je perfecte stranddag
Alles voor je perfecte stranddag

Een strandpicknick om van te smullen

Je kunt natuurlijk tijdens je dagje aan zee lunchen bij een hippe strandtent, maar dat kan best wel prijzig zijn. Wij gaan dus voor een picknick op het strand! Maak een heerlijke (fruit)salade - onze all time favorite is watermeloen met verse munt en feta -, pak wat hartige snacks in en vergeet vooral die verfrissende fles water niet. Er zijn zo veel handige bakjes waarin je je salade vers en fris kunt houden. Je drankje blijft lekker koel in een grote thermosfles. Denk ook aan een herbruikbaar bestek en servetjes.

Hier blijft je lunch en drinken zeker weten koel in
Hier blijft je lunch en drinken zeker weten koel in

Yes, we zijn op het strand

Kies een mooi en strategisch plekje uit waar je de hele dag kunt blijven. Zwem je graag, kies dan een plek in de buurt van de zee, ben je met jonge kinderen, positioneer je dan op een plek waar ze goede zandkastelen kunnen bouwen - tussen de lage en hoge waterlijn - en kom je om lekker te liggen en relaxen, zoek dan een wat rustiger plekje op. Spreid je kleurrijke hamamdoek uit, laat je voeten in het zand zakken en laat alle stress van je afglijden. Sluit je ogen, adem diep in en uit, en laat de zilte zeelucht je zintuigen prikkelen. Dit is jouw moment!

Strand musthave: een grote hamamdoek
Strand musthave: een grote hamamdoek

Een verfrissende duik

Wat is er nu beter dan een verfrissende duik in zee op een warme zomerdag? Trek je bikini goed, check of je nog goed bent ingesmeerd, loop naar het water en voel hoe de golven zachtjes over je huid spoelen. Laat je meedrijven op de deining van de oceaan en geniet!

Niet vergeten: zonnebrandcrème!
Niet vergeten: zonnebrandcrème!

Strandactiviteiten voor iedereen

Tussen het zwemmen en zonnebaden heb je vast wel tijd voor leuke strandactiviteiten. Pak je frisbee, vlieger of speel een potje beachvoetbal. Bouw een zandkasteel met de kinderen, of nog leuker: maak een spoor van zanddrollen! Je kunt natuurlijk ook gewoon op je handdoek een spelletje doen, of misschien heb je wel in in een kleine yogasessie op het strand. Enne, is het weer tijd om je in te smeren?

Spelen op het strand
Spelen op het strand

De zon zien zakken 

Na een dag vol plezier en ontspanning is het tijd om te genieten van een adembenemende zonsondergang. Wikkel jezelf in een zachte strandhanddoek, zoek een fijn plekje op, schenk jezelf een glaasje wijn in en kijk hoe de zon langzaam zakt achter de horizon. 

Deze wijnglazen zijn onbreekbaar!
Deze wijnglazen zijn onbreekbaar!

Dit ziet er toch uit als een heerlijke zomerse dag? Dus waar wacht je nog op? Pak je strandtas, verzamel je vriendinnen en kids en ga op zoek naar jouw perfecte plekje in het zand. De hele zomer ligt nog voor je!  Veel plezier en geniet van je dag vol zon, zee en zand.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)