DIY idee: leren handgreepjes en plankdragers

Deze leren plankdragers van Bij Lien zijn prachtig!
Deze leren plankdragers van Bij Lien zijn prachtig!

Wil je je keuken een make-over geven? Of ben je op zoek naar leuke plankjes voor aan de muur? Dit is een leuke tip. De leren handgrepen en plankdragers van Bijlien.nl geven meteen een heel andere uitstraling aan je keuken en planken. En het mooie is: het leer is er in allerlei kleuren. Van cognac tot okergeel, van oud roze tot zwart. En zo ziet het eindresultaat er dan uit!

Leren handgreepjes op IKEA keuken

Ik heb een tiny-house (ja, een droom!). Het is echt geweldig om zo'n klein huisje  - in ons geval - op te knappen en helemaal in te richten. Toen we het huisje kochten was het een bouwval. Een chalet, bruin aan de binnenkant en afgebladderd groen aan de buitenkant. We isoleerden het huisje, maakten aan de buitenkant nieuwe wanden van panelen uit een strandtent en de binnenkant schilderden we helemaal wit. Een keuken zat er niet in, dus die maakten we zelf. We kochten witte lades van IKEA en bevestigden er een mdf plank op die we mat transparant lakten. Een brede porseleinen wasbak van Marktplaats mocht ook niet ontbreken. En... om de IKEA keuken een eigen look&feel te geven, wilde ik er leren handgrepen op zetten. Ik kwam al snel bij de webshop Bijlien.nl uit.

Leren handgrepen maken elke gewone keuken bijzonder
Leren handgrepen maken elke gewone keuken bijzonder

Cognac als perfecte kleur

Ik wist namelijk dat Bij Lien van die leren grepen verkocht. En niet alleen leren handgrepen voor op keukenkasten, maar ook leren plankdragers en bijvoorbeeld onderzetters van leer. Echt superleuk. Bij ons tiny house was cognac een perfecte kleur, omdat we alles een beetje in boho stijl hebben ingericht. De eenvoudige witte lades van IKEA kregen op deze manier een heel andere uitstraling. 

Leren plankdragers

Toen we de keukenplank maakten, hielden we nog het een en ander aan hout over. Hmmm... daar konden we wel wat leuks mee. We hadden immers nog een wandje over! We zaagden er zes plankjes van, dubbelden ze en ik bestelde zes leren plankdragers. Ook in cognac natuurlijk, als mooie match met de leren handgreepjes op de keukenlades. Omdat we niet heel grote plankjes hadden (daar was op het wandje geen ruimte voor) liet ik de banden wat korter maken - van 90 centimeter naar 60 centimeter.

Flinke upgrade

En kijk eens naar het resultaat! Drie geweldige keukenplankjes, perfect voor potjes, kruidenplantjes, kaarsen en ander keukenspul. Door de leren plankdragers en de leren handgrepen hebben we de vrij eenvoudige keuken nu echt een flinke upgrade gegeven. Niet duur, gemakkelijk te maken en met een geweldig resultaat.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)