Deze coole concept stores in New York wil je zien!

Museum of Ice Cream
Museum of Ice Cream

Shopliefhebbers en fanaten van New York opgelet. Deze concept stores, bijzondere winkels en originele markten in New York wil je zien!

Een museum over... ijs

New York is natuurlijk hét summum voor shopliefhebbers. Hier kun je maanden spenderen en nog slechts een fractie zien van wat de stad allemaal te bieden heeft. Heb je een trip naar New York op de planning staan en wil je de leukste concept stores (en andere toffe go to-adressen) van dit moment bezoeken? Dit zijn ze!
.
Vergeet winkels met een inspiratieloos assortiment, hangende en met elkaar kletsende medewerkers en dertien-in-een-dozijn winkels. Hey, this is New York City. En dus kun je je hier volledig uitleven op het gebied van de állernieuwste winkelconcepten en always smiling personeel. Helaas kunnen we niet alles noemen, maar een aantal parels pikken we er even uit. Natuurlijk mogen een paar toffe culinaire hotspots niet ontbreken! En tipje, als je meer wilt weten over things-to-do in New York of je wilt bijvoorbeeld zo'n waanzinnige rooftopbartour maken, dan kun je altijd even een kijkje nemen op deze handige New York website.
.
Dit is zó leuk: the Museum of Ice Cream, dat in verschillende Amerikaanse steden te vinden is waaronder New York. Alles staat hier in het teken van suikerzoet ijs. Neem een duik in de iconische sprinkle pool ga naar de all-pink bar en drink ijscocktails en dompel je onder in geweldige instaproof settings. Je komt ogen tekort! 

Nike House of Innovation
Nike House of Innovation

Nike House of Innovation

Nike, zucht... Weinig merken die ik tegelijk zó herkenbaar en vooruitstrevend vindt als Nike. Nu vind ik het bezoeken van een Nike winkel altijd al een feest, laat staan in New York. Maar de Nike House of Innovation, dat is natuurlijk pas echt 't einde. Denk: zeven etages coole Nike stuff. Het sneakerlab bijvoorbeeld: een afdeling met werkelijk álle sneakermodellen. Hier vind je die oldskool exemplaren waarnaar je nog wel eens terugverlangt, maar ook die fonkelnieuwe sneakers die nog niemand heeft. Het personeel is niet alleen super behulpzaam, maar ook nog eens heel deskundig. Wat wil je, als je speciaal opgeleid bent door Nike! Met behulp van AI krijg je de nieuwste snufjes te zien (die je ook nog eens aan den lijve kunt ervaren) en  je kunt allerlei producten testen en proberen. Absoluut een must-go dus voor alle liefhebbers van sportfashion en athleisure.

Samen met Bello naar Petco
Samen met Bello naar Petco

Kwispelende honden

Dit zouden ze ook in Nederland moeten hebben: een concept store speciaal voor honden. Ja, je leest het goed! Petco is zo'n winkel. Kleertjes passen, naar de beautybar, even lekker geknipt worden of naar de dierenarts: het kan hier allemaal. Noem het de humanisering van onze huisdieren: een grote trend in huisdierenland. Kom Bello, we gaan shoppen!

Romans
Romans

Kleding, beauty en meer

Een begrip in de USA en in Canada is het warenhuis Nordstrom. In 1901 opgericht door de Zweden Carl Nordstrom en Carl Wallin en inmiddels méér dan alleen schoenen (waar het ooit mee begon) en kleding. Tip: ga naar de flagship store op Manhattan en snuffel tussen de allermooiste jurken, ga naar de dry bar en laat je haar föhnen of kies voor een van de gespecialiseerde beautybehandelingen. Nergens zo uitgebreid als in NYC!

Mooi: Nordstrom
Mooi: Nordstrom

Voor romantici

Ben je een romanticus pur sang én een boekenwurm? Dan is The Ripped Bodice heaven. In deze unieke boekwinkel verkopen ze alleen maar... romans. De eigenaren, zussen Leah en Bea Koch, lezen al hun hele leven romans en droomeden altijd van een boekwinkel waar ze alleen maar romans verkopen. Een superleuke start-up die van een droom realiteit heeft gemaakt.

M tea: alles roze!
M tea: alles roze!

Roze wereld

Bij M Tea is alles roze. Echt álles. Ben je dus dol op roze én op bubble tea? Dan word je hier instant blij. Twee etages met wolkerige roze muren, roze heteluchtballonnen die aan het plafond hangen, een grote bank in de vorm van een heteluchtballon en leuke zitjes. Geweldig voor alle instagrammable momenten. 

Courrèges
Courrèges

Van vintage tot stationery

Feng Sway is een geweldige vintage winkel waar je fashionitems vindt, maar waar ze ook een showroom voor exotische planten hebben. En nog meer? Jazeker, nog veel meer. Interieuraccessoires, geurige olietjes, sieraden... Leef je uit! In dezelfde buurt zit Yoseka Stationery. Ahhh... gaat jouw hartje al sneller roffelen? Notitieboekjes, pennen, stempels, alles wat je nodig hebt voor een geordend en inspirerend desk vind je hier. En ook in deze Japanse winkel is het personeel weer super, super vriendelijk. 

Concept Store pur sang

Een te gekke concept store is Courrèges. Dit is een iconisch merk, in de jaren '60 opgericht door de Fransman André Courrèges en zijn vrouw Coqueline. Het interieur is adembenemend, met veel spiegels, een futuristische uitstraling en prachtige elementen. Retail-liefhebbers mogen het niet missen!

Marktjes struinen

En dan nog wat leuke markten. Want struinen over marktes is toch wel een van de leukste dingen om te doen tijdens je New York Citytrip! 

Elke week kun je naar Smorgasburg: de grootste openluchtmarkt foodmarket van de USA. Er komen altijd duizenden bezoekers op af en het is echt een feest om naartoe te gaan.

De Chelsea Market is ook al zo geweldig. Een heel huizenblok groot! In een voormalige koekjesfabriek vind je ongelooflijk veel leuke eetstalletjes. Leuk om overal en nergens ingrediënten te verzamelen voor een picknick (en het dan opeten op Little Island, een park dat vlakbij ligt en dat op palen gemaakt is). Kortom: meer dan genoeg originele ideeën voor een tripje naar 's werelds coolste stad!

 

 Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)