De leukste lounge- en tuinstoelen van dit seizoen. Jouw ticket voor ontspanning!

Pure luxe voor in de tuin
Pure luxe voor in de tuin

Ahhh, jouw tuin, balkon of terras. Jouw eigen stukje paradijs waar het drukke leven even op pauze staat, ja toch? Zie jezelf al zitten, loungestoel uitgeklapt, drankje in de hand, voeten omhoog. Dit is waar Echt Genieten begint. Of het nu lentezonnetje is (niets lekkerder dan die eerste zonnestralen van het jaar) of de zwoele zomeravond die je omarmt, de juiste tuinmeubelen maken van jouw tuin de ultieme relaxzone. Wij gingen op onderzoek uit naar de perfecte lounge- en tuinstoel. Ready for summer? Duik met ons mee in de wondere wereld van tuinstoelen, loungestoelen en van ultiem relaxen. Koptelefoon erbij, podcastje op, wijntje binnen handbereik en even helemaal niets... 

De zoektocht naar de perfecte loungestoel: waar begin je?

Jaaa, de temperatuur krijgt weer dubbele cijfers, als de zon ineens volop schijnt voelt het meteen als lente en de vogels kwetteren je 's ochtends wakker. Dat kan maar één ding betekenen: spring is coming. Zeker na zo'n lange, lange tijd van veel te veel regen zijn we er zó blij mee. En dus... hoogste tijd om die droomloungestoel te scoren! Want dit jaar gaan we er meer van genieten, van het buitenleven. Maar waar begin je in de jungle van tuinmeubelen? Eerste stap: bedenk hoe jouw perfecte relaxmoment eruitziet. Ga je voor het ultieme comfort met fluffy kussens, of is een strak design meer jouw ding? En natuurlijk speelt het materiaal ook een rol. Moet tegen een stootje kunnen, toch? Duurzaamheid en stijl gaan hand in hand, net als jij en je toekomstige loungestoel. Dus, adem in, adem uit en duik met ons mee in de wondere wereld van loungestoelen. Jouw ticket naar ontspanning ligt binnen handbereik. Let the adventure begin!

Huh? Binnen- of buiten fauteuil?
Huh? Binnen- of buiten fauteuil?

De top 5 loungestoelen voor de ultieme relaxervaring

Op zoek naar de crème de la crème onder de loungestoelen? Wij hebben de top 5 van onze favoriete tuinstoelen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Deze pareltjes zijn het neusje van de zalm en garanderen pure ontspanning in je eigen tuin. Eerste op de lijst: de eco-chique droomstoel, de beste vriend van zowel moeder natuur als jouw relaxmoment. In prachtig acaciahout en met relaxte kussens. Zou binnenshuis ook niet misstaan. Nummer twee is een ideale stoel voor erbij. Warm hout met knap nylon vlechtwerk. Je klapt 'm eenvoudig in, dus ook een handigerd als je klein betuind bent.

Van strak design tot klassieke strandstoel
Van strak design tot klassieke strandstoel

En dan de derde in de rij. Je dénkt een fauteuil voor binnen te zien, maar niets is minder waar. Deze relaxte stoel is toch echt voor buiten. De kussens zijn gemaakt van all weather stof en het frame is van aluminium met een matte poedercoating. Wow. Liefhebber van strak design? Dan is dit vierde exemplaar jouw onbetwiste favoriet. Minimalisme all over! En tot slot de vijfde: de klassieke strandstoel. Blijven we een topper vinden. Altijd weer even wennen aan het inklappen ('huh? Hoe zat het nou?') maar dit blijft een musthave.

Onderhoudstips: houd je loungestoelen als nieuw

Je hebt de perfecte loungestoelen gescoord en je wilt natuurlijk dat deze beauty blijft stralen, jaar na jaar. Goed nieuws: met een paar simpele onderhoudstips blijft je loungestoel je trouwe chillmaatje. Begin met een beschermhoes; zo’n hoes is als een warme jas die je stoel beschermt tegen Nederlandse buien en felle zon. Vergeet niet regelmatig even met een zachte borstel en wat zeepsop de elementen van moeder natuur liefdevol van je meubel te poetsen. Wij gebruiken gewoon groene zeep, die is biologisch afbreekbaar, verwijdert alg en is zacht voor al het materiaal. Vlekken in de stof? Die pak je aan met een specifieke cleaner, sneller dan je 'ontspanning' kunt zeggen. Zo. De lente mag beginnen.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)