tolhuijs.nl

Duurzaam Dutch Design

Tolhuijs doet aan 'ontwerpen uit noodzaak'. Say what? Ze verzamelen afvalmateriaal en kijken wat voor moois ze ervan kunnen maken. Denk aan tafels van hergebruikt pallethout en staal, een wandrek gemaakt van restmateriaal van hekwerken of lashaspels die een tweede leven krijgen als designlamp. Supertof en origineel. En zo doen ze dat eigenlijk met alles: ze kijken naar het afvalproduct, laten hun creativiteit de vrije loop en komen vervolgens met nieuwe producten die ze bij sociale werkplaatsen en gevangenissen van het afval maken. Oftewel: upcyclen op hoog niveau! Je kunt ook zelf aan de slag met de tips die Tolhuijs design met je deelt in het boek 'Van Zooi naar Mooi'. Te gek concept, we want more!  

blog

Design van Hollandse bodem

Dat er in Nederland heel wat design talent rondloopt, dat wisten we wel. Maar we vinden het gewoon leuk om af en toe weer even te kijken welke toffe ontwerpen er zijn om ons interieur mee op de leuken. Kijk je mee?

Dutch design: K'Willeminhuis
Dutch design: K'Willeminhuis

Duurzame boom

Voor de kerstboom van K'Willeminhuis die je hierboven ziet hoeft er niet gehakt te worden! Hij is namelijk gemaakt van dun, rond ijzer. Je kunt 'm net zo mooi versieren als een echte boom. En ook na de feestdagen is het een mooi accessoire voor in je woonkamer. De boom is er in wit, zwart en feestelijk goud.

Tolhuijs maakt design van restmaterialen
Tolhuijs maakt design van restmaterialen

Van hek naar rek

Mooi is ie hè, deze Fancy. Dit wandrek van Tolhuiijs Design is gemaakt van restmateriaal van Nederlandse hekwerken. Door ze te slijpen, coaten en aanvullen met houten -eveneens geupcyclede- planken, krijg je een super stijlvol accessoire.

Paper design van Jessica den Hartog
Paper design van Jessica den Hartog

Van plastic afval tot kunst

Zo bijzonder, deze kleurrijke posters, kaarten, wandkalender en slingers. Ze zijn namelijk gemaakt van afval uit de agrarische sector. Jessica den Hartog verzamelt en recyclet het plastic, (her)kleurt het materiaal en naait de letters op papier. Heel uniek en super origineel!

Veel Nederlandse ontwerpers vind je bij D-signmeubels
Veel Nederlandse ontwerpers vind je bij D-signmeubels

Gouden kast mét korting!

Heb je het over Nederlands Design, dan mag Pols Potten zeker niet ontbreken. Met een item van dit Hollandse merk heb je echt iets unieks in huis. Check deze gouden Ribbelkast! Hij is er als dressoir, middelhoge servieskast en hoge servieskast. Bij
D-signmeubels.nl shop je ze nu met een speciale Dutch Design korting (t/m 19-11).

Pre-loved design

Als je dol bent op Dutch design, dan moet je zeker de tweedehands designklassiekers van Whoppah bekijken. Elke dag komen er weer veel unieke items op dit toffe platform. Van stoelen tot banken, van tafels tot lampen, er is voor ieder wat wils. En het beste is dat je met jouw aankoop vintage schatten een langer leven geeft!

Tweedehands Nederlandse designklassiekers bij Whoppah
Tweedehands Nederlandse designklassiekers bij Whoppah

meer blogs van tolhuijs.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)