studiodewinkel.nl

Leuke ontwerpen

Een webshop naar ons hart! De looks van de shop zijn puur & basic, de producten zijn ware parels. De makers van studiodewinkel.nl speuren het land af naar de ontwerpen van getalenteerde designers en verzamelen deze producten in hun shop. En tjonge - dat ziet er mooi uit zeg. Prachtige sieraden van ontwerpers als Saakje en Hartog & Henneman, de ontwerpen van Lenneke Wispelwey en héél mooie stoelen en andere meubels van Palau... Wow, echt super stijlvol dit! Ideale shop ook om een cadeaulijst voor je trouwerij samen te stellen.

blog

Erwin Olaf

Door grote belangstelling is deze indrukwekkende tentoonstelling verlengd t/m 16 juni! Ga nog snel naar het Gemeentemuseum in Den Haag om deze mooie expo zelf te zien. Ik ben zelf 2 weken na de opening naar deze exposite geweest. Ik moest toen lang in de rij wachten om binnen te komen, maar het was zeker de moeite waard!

Erwin Olaf
Erwin Olaf

Het Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan een van Nederlands beroemdste fotograaf: Erwin Olaf (1959).  Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Olaf van af het jaar 2000 en het Fotomuseum zijn vroegere werk. Als je moet kiezen tussen 1 van de 2 zou ik alleen naar het Gemeentemuseum gaan.

Erwin Olaf
Erwin Olaf

Erwin Olaf
Erwin Olaf

Op bovenstaand werk zie je links Erwin Olaf zelf. Zijn foto’s lijken soms wel schilderijen. Zo’n mooi gebruik van kleuren combinaties en diepte. Verstilde beelden met een verhaal. Check ook de het filmpje op de site van Erwin Olaf. Mooi om ‘behind the scene’ mee te mogen kijken, hoe de fotoserie Palm Springs is gemaakt en uitleg over het idee achter de foto’s.

Erwin Olaf
Erwin Olaf

In bovenstaande serie foto’s zie je Erwin Olaf zelf in 3 stadia van zijn leven. Prachtig hoe de foto’s imponeren en je als kijker wordt ‘bekeken’. De exposite is ruim opgezet, ook als het druk is heb je genoeg plek om de kunstwerken goed te bekijken. Verder op in deze galerij hangen ook de mooie close-up foto’s die Olaf gemaakt heeft van de Koninklijke familie. 5 Prachtige portretten van Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en hun 3 dochters. Bijzondere Portretfoto’s die kunst worden.

De foto’s zijn soms groter dan levensecht. Prachtig hoe alles tot in details zichtbaar is. De serie ’Skin deep’ heeft Erwin Olaf gemaakt om de schoonheid van het menselijk lichaam te vieren. Hij is gefascineerd door de menselijke huid. In deze serie wordt je daarin mee genomen. Prachtig hoe het licht reflecteert op de huid van de modellen in de foto’s.

Vaak creëert Erwin Olaf geheel geënsceneerde settings. Of hij kiest een bijzondere locatie voor zijn foto’s. Zoals in bovenstaande foto waar hij gefotografeerd heeft in een oud zwembad in Berlijn. Prachtig hoe je kan zien hoe elke foto geënsceneerd is. Het decor, de kleding, voorwerpen zijn zo overwogen gekozen en de juiste personen met de passende uitstraling. Je kan er zelf een heel verhaal bij bedenken

Bekijk ook de rest van het museum. Het Gemeentemuseum Den haag heeft een mooie vaste collectie en in de grote hal benden prachtige muurschilderingen! Geweldig om een selfie voor te nemen ;- ).


Veel plezier bij deze mooie expositie!
Liefs Sandra van Studiodewinkel

meer blogs van studiodewinkel.nl

reacties op deze webshop (2)

15 augustus 2018
Tanja Oomen
Geweldige service. Mooi verpakt en snelle levering. De merel met gouden poten is prachtig!!! Sandra, bedankt voor de geschreven bedankkaart erbij! Ben heel blij mee met deze aankoop!!!
29 juli 2011
Kris
Echt super! Ik had mijn bestelling twee dagen later binnen met een personal touch, maakt het heel bijzonder om te krijgen!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)