riannedewitte.com

Duurzame fashion

'Ethical fashion', oftewel duurzame mode noemt ontwerpster Rianne de Witte de kleding die zij ontwerpt en verkoopt. Heel goed; zo'n frisse wind door modeland. Rianne is ervan overtuigd dat exclusieve kleding ook eerlijk en op een duurzame manier gemaakt kan zijn, met respect voor mens en milieu. De kleding van Rianne maakt je ook nog eens mooier én zit heerlijk. Een unieke aanwinst voor je kledingkast!
 
Photography by Fotoloet

blog

Aandacht voor mode

Vandaag ben ik samen met Natascha naar de persdag van de Dutch Sustainable Fashion Week 2019 gegaan. We werden ontvangen met een heerlijk ontbijt en een goede introductie. Daarna kwam Tommy Driessen (die bekende stylist ja!) aan het woord. Hij gaat dit jaar de show openen met een prachtige glamorous collectie avondjurken. De jurken zijn gemaakt van kledingstukken die hij eerder gebruikte bij BN'ers en in modeproducties, en beloven een indrukwekkend begin van de week. Wij hebben al het een en het ander mogen zien en het zag er spectaculair uit!

Aandacht voor mode
Aandacht voor mode

Aandacht voor mode
Aandacht voor mode

Ook is Tim Dekkers aan het woord geweest. Nog maar een jaar afgestudeerd aan de HKU en is nu al volop bezig met zijn collectie voor de Dutch Sustainable Fashion Week. Tim heeft zich laten inspireren door de natuur en verschillende materialen. Hij vertelt: “Ik zoek naar nieuwe, bijzondere grondstoffen voor mijn kleding. Mijn collectie is niet bepaald draagbaar. Zo heb ik een een outfit ontworpen die bij elkaar 10 kilo weegt. Deze is gemaakt van kristal dat groeit met de tijd, en dus steeds minder draagbaar wordt. Ik vergelijk dit met hoe wij mensen met de wereld omgaan. Ik maak namelijk gebruik van materialen met een proces dat uiteindelijk zorgt dat het product kapot gaat. Een schimmel van een boom kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de boom ziek wordt en vergaat. Dat beeld ik uit met materialen als plastic. Wij mensen gebruiken plastic zo veel dat de wereld er ziek van wordt en uiteindelijk vergaat.” Naast het bijzondere verhaal van Tim is zijn collectie ook nog eens prachtig, dus zijn wij nu al heel benieuwd naar wat er gaat komen bij de DSFW.

Aandacht voor mode
Aandacht voor mode


We zijn blij met ontwerpers die duurzaamheid als rode draad door hun collecties laten lopen! Zo ook onze parel Rianne de Witte. Ze staat bekend om haar tijdloze en vooral ontzettend mooie kleren. Rianne begrijpt het helemaal. Kleding moet gaan om kwaliteit, de goede pasvorm en je moet het eigenlijk elke dag willen dragen voor zo lang het mee gaat (wat heel lang is). In de collectie van Rianne kun je echt zien hoe ambachtelijk het is en dat er veel liefde en aandacht in is gestoken. Rianne maakt haar kleding kleinschalig en in eigen atelier. Haar kleding is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd, met respect voor mens, dier en milieu. Ook is Rianne bewust van hoeveel wij mensen wel niet aan kleding kopen en dat dat een serieus probleem is. Wij zijn het daar helemaal mee eens. Wil je meer weten over hoe Rianne een steentje bijdraagt aan een betere wereld? Kijk dan even op haar site en lees haar verhaal. Het is zeker de moeite waard!

Aandacht voor mode
Aandacht voor mode

meer blogs van riannedewitte.com

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)