monsak.nl

Maak je eigen leren tas in A'dam

Je eigen duurzame leren tas of accessoiare maken in Amsterdam? Wij zeggen: monsak, the bag that's got your back. Een tas waar je altijd op kan bouwen, als een beste vriend die er gewoon voor je is. Van 'gered' leer maakt monsak stijlvolle, tijdloze en praktische tassen in hun atelier in Amsterdam. Monsak vindt het leuk de ambacht door te geven en jou te leren je eigen tas of accessoire te maken. Ze bieden verschillende opties aan waarbij jij zelf de kneepjes van het vak kunt leren. Wees niet bang, zelfs met twee linkerhanden is het mogelijk en loodsen Margriet en haar collega’s je erdoorheen!

Je hebt keuze uit:
Workshop accessoires - maak accessoires zonder naaimachine (tussen 1,5 à 2 uur) Leuk idee voor vrijgezellenfeestjes of een vriendinnendag.
Workshop mini - maak je eigen schoudertasje of heuptasje (halve dag)
Workshop maxi - maak je eigen rugtas of shopper (hele dag)


Kijk voor meer informatie op de website

interview

Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!

Twee weken geleden mocht ik mijn handen uit de mouwen steken tijdens de workshop van monsak. Ken je wel, die ontzettend leuke shop met de mooiste tassen. Ik heb in een middag een schoudertasje gemaakt van duurzaam overstock leer met alles erop en er aan. Van het uitzoeken van de perfecte kleurencombinatie tot het naaien achter de leernaaimachine. Ik vond het echt geweldig om te doen en nóg leuker was dat ik Corine (tassenmaakster en verantwoordelijke voor de workshops) even mocht interviewen om nog meer te weten te komen over de workshops van monsak. Benieuwd naar Monsak zelf? Klik dan hier voor het interview met eigenaresse Margriet. 

Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!
Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!

Ik werd op een ontzettende warme en zonnige dag (april doet wat ‘ie wil) door Corine ontvangen in het leuke atelier van monsak. Met een kop thee raakte we aan de praat over monsak en wat ik kon verwachten van de workshop. Ik zag al een grote bak met verschillende kleuren leer liggen, de hengsels hangen en de scharen en patronen lagen al klaar. Na aankomst van de twee andere leuke deelneemsters zijn we gaan graaien door de het leer om de mooiste uit te kiezen en gingen we aan de bak!

Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!
Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!


 
Het is allemaal best wel spannend, maar het lijkt moeilijker dan het is om je eigen tas te naaien. Tuurlijk moet je wel even wennen aan de naaimachine en netjes te werk gaan. Corine: “In principe kan iedereen dit, of je nu ervaring met naaien hebt of niet. Iedereen gaat altijd met zijn/haar zelfgemaakte tasje naar huis. Het is ook leuk om te zien hoe mensen aan het begin soms erg onzeker over hun naaikunsten zijn en uiteindelijk toch een mooie tas hebben gemaakt.” Na een paar keer oefenen met de naaimachine gaan we dan de leerdelen aan elkaar maken. Spannend, want het moet in een keer goed!

Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!
Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!


 
Na de workshop spreek ik Corine nog even om het te hebben over haar werk bij monsak en over de workshops. Corine: “Ik ben hier begonnen met stage lopen en dat beviel heel goed, dus ben toen eigenlijk blijven hangen. Van een dag in de week ben ik nu vier dagen lekker bezig in het atelier. Het leukste aan mijn werk is zeker weten de variëteit. Elke dag is anders en daar hou ik van. Soms ben ik een dag bezig met tassen maken en een ander moment is het even Photoshoppen bijvoorbeeld.” Ik zie het helemaal voor me… Een prachtige werkplek met alles erop en eraan, werken met een fijne naaimachine en zelf de tofste tassen maken. Wat een droombaan!

Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!
Met je zelfgemaakte lievelingstas naar huis!


 
Tijdens het snuffelen door alle tassen in het atelier ben ik eigenlijk wel benieuwd geworden naar wat de favoriet is van Corine. Corine vertelt: “Oei… moeilijke vraag, want ze zijn allemaal natuurlijk superleuk, maar dan ga ik toch voor de Sak 7 klein (het kleine zusje van de bestseller Sak 7). Dat is ook de nieuwste tas die we hebben in de collectie en ik vind hem perfect. Een kleine rugzak waar alles in past wat je nodig hebt, heel comfortabel op je rug zit en er mooi en elegant uitziet. Ik vind hem ook het leukst om te maken :)” Corine is niet de ontwerpster van de tassen en als ik haar vraag hoe zij de perfecte tas zou ontwerpen schiet ze al lichtelijk in de stress. “Ik zou helemaal in paniek raken als ik de tassen zou moeten ontwerpen. Er zijn teveel kleuren en mogelijkheden en alles is mooi. Ik zou gewoon echt niet kunnen kiezen! Nee, dat laat ik mooi aan Margriet over! :)


 
Denk jij na het lezen van dit interview nou: die workshop zou ik ook wel eens willen doen! Goed nieuws, want dat kan! Wil jij de basics onder de knie krijgen? Kies dan voor een halve dag workshop (mini). Heb je zin in een grotere uitdaging? Kies dan de hele dag workshop (maxi) inclusief verzorgde lunch. Zoek jij een origineel uitje voor een vriendinnen-dag? Voor grotere groepen kun je hier even een kijkje nemen. Alles is mogelijk en neem maar van mij aan dat het een ontzettend leuke dag wordt! Kijk op monsak.nl voor alle info.

meer blogs van monsak.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)