marjoleinelisabeth.nl

Klassiekers met een twist

Naar je werk, een lunch buiten de deur, meteen door naar een borrel met collega’s en ’s avonds nog even uit eten met je vriendinnen. Marjolein Elisabeth ontwerpt kleding voor de drukke vrouw die zich op elk moment van de dag de mooiste versie van zichzelf wil voelen. De collectie bestaat uit vaste modellen – rokken, jurken, broeken en tops – die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, steeds weer in andere kleuren of stoffen. Zodat je die fijne rok of jurk altijd nog eens kunt kopen. De stijl kenmerkt zich door eenvoudige en tijdloze modellen in opvallende prints en kleuren: klassiekers met een twist. Comfortabel en met een fijne, vrouwelijke pasvorm. Gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Europa en van duurzame stoffen met een keurmerk.

blog

Toen corona mijn business stil legde...

Wat schrok ik mij rot, toen in maart - kort na de lancering van mijn MarjoleinElisabeth Spring-Summer 2020 Collectie - het openbare leven grotendeels stil kwam te liggen. Dat scholen en horecagelegenheden sluiten gebeurt toch alleen tijdens een oorlog of ramp? Ik moest het echt even rustig op mij in laten werken. Net als iedereen denk ik. Het was stil op straat, het was stil in kantoren, het was stil op schoolpleinen en het was online stil. Er gebeurde niets in de webshop van mijn label Marjolein Elisabeth. Niets.

Jurk Yann Zebra
Jurk Yann Zebra

En dat is wel even schrikken, als je ondernemer bent en je inkomen afhangt van je eigen bedrijf. Vooral als dat werk je levenswerk is. Na jarenlang bouwen en hard werken voelde ik de grond even onder mijn voeten wankelen. Het zal toch niet zo zijn dat dit virus een dusdanige crisis veroorzaakt dat mijn label omvalt? Het zal toch niet….?
Toen realiseerde ik me dat mijn label al heel veel meer dalen heeft overleeft. En dat ik simpelweg geloof in wat ik creëer en vertrouwen heb in het klantenbestand dat ik heb opgebouwd. Ondernemen is nu eenmaal een weg van pieken en dalen. Angst maakte plaats voor vertrouwen en ik ging door waarmee ik mee bezig was: een nieuwe collectie ontwerpen en bestellen en de wereld laten weten dat Marjolein Elisabeth bestaat. En weet je wat er gebeurde? Ik had weer plezier in wat ik deed en ik dacht, ik zie wel! En dat voelde zo goed. Als er iets is wat we allemaal moeten hebben, is het vertrouwen. Laat ik daar dus mee beginnen.

Top Marlotte en Broek Floor Mustard Dots
Top Marlotte en Broek Floor Mustard Dots

Na een paar weken in de ‘nieuwe’ werkelijkheid leek het stof neergedwarreld en werden er weer winkelmandjes gevuld in mijn webshop. Je weet niet hoe blij ik was toen de eerste bestelling weer binnen kwam. Tranen in mijn ogen, champagne, alles! En het mooiste is dat het daar niet bij bleef. Corona heeft de ogen van veel mensen geopend, en hen bewust gemaakt van de wereld waarin we leven. Nadenken over wat je aanschaft en wat je draagt werd opeens belangrijk en het steunen van lokale ondernemers werd gestimuleerd. Het was voor mij de bevestiging van de waarde van de aandacht die ik besteed aan mijn producten, klanten en de mensen met wie ik werk.

Uni, streep en prints
Uni, streep en prints

Tuurlijk heb ik mijn uitgaven iets naar beneden bijgesteld. Het blijft een onzekere toekomst. En mijn voornaamste doel is dit overleven. Bovendien werk ik ook weer samen met andere ondernemers die afhankelijk zijn van mij: mijn atelier, de fotografen, stoffenproducenten de patronenmakers, mijn stagiaire, mijn verkooppunten. Stuk voor stuk kleine ondernemers waar ik graag nog lang mee werk, en zij met mij.

Links: Jurk Yann Old Pink, rechts: Broek Floor Black
Links: Jurk Yann Old Pink, rechts: Broek Floor Black

Inmiddels zijn we een half jaar verder en is begin deze maand de nieuwste Marjolein Elisabeth collectie met succes gelanceerd. De fotoshoot is in een thuissetting gedaan. Marjolein Elisabeth is immers draagbaar op je werk, maar ook thuis. Ideaal nu we veel thuis werken natuurlijk, dus dat laten we extra zien. De collectie is verkrijgbaar via mijn webshop en bij drie super mooie boetieks in Den Haag, Goes en Oud-Beijerland. Op naar een nieuw seizoen, ME goes for it!

Top Mees Zebra
Top Mees Zebra

meer blogs van marjoleinelisabeth.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)