liefsvancindy.nl

Voor elk moment iets leuks, voor mama's en creatievelingen

Cindy wordt blij van creatief bezig zijn, en dat zie je terug in haar lieve en unieke producten. Lief omdat ze voor baby’s en kinderen zijn, uniek omdat ze naar wens aangepast kunnen worden. Liefs van Cindy personaliseert het met liefde voor je. Ook aan de kinderkamer en het kraam- of verjaardagsfeest is gedacht. Toffe verjaardagsshirts, alles voor hippe traktaties, ballonnen en nog veel meer. Of ga lekker zelf aan de slag, want je vind ook veel leuke DIY items, zoals deze prachtige droogbloemenring. Voor elk moment is er iets leuks te vinden. Zoveel moois, dat wordt lastig kiezen.

blog

DIY: Winterkrans met lichtjes en zelfgemaakte hangers

Tijd voor weer een leuk doe-het-zelf project, dit keer alvast in het teken van Kerst. Natuurlijk genieten we nu nog even van de Sint die weer in het land is, maar ik wilde dit leuke project alvast met je delen.

Winterkrans met lichtjes
Winterkrans met lichtjes

Decoratiering met groen
Ik deelde al eens eerder een blog over deze ring met droogbloemen. Dit keer maakte ik hem op met groen. De ring is 50 cm groot. Ik gebruikte verse eucalyptus uit onze tuin. Dit droogt altijd mooi in en valt ook niet uit. Omdat kerstgroen wel meestal uitvalt, heb ik gekozen voor nepgroen. Ik kocht de takken bij Intratuin. Eerst maakte ik de eucalyptus vast met groen corsagedraad. Daarna verdeelde ik het nepgroen. Dit kun je natuurlijk naar eigen wens doen. Ik maakte hem schuin op, maar je kunt bijvoorbeeld ook de onderste helft doen. 

Dit heb je nodig voor de winterkrans
Dit heb je nodig voor de winterkrans

De ring verder versieren
Als het groen vast zit, kun je de ring verder versieren. Denk aan: kerstboompjes, dennenappels, kerstballen of andere kerstdecoratie. Je kunt alles gebruiken wat je wilt. Ik gebruikte kleine kerstboompjes, deze kocht ik bij Action. Ik maakte er eerst twee aan elkaar vast, weer met corsagedraad en daarna maakte ik ze vast aan de ring.

Zo sfeervol met lichtjes erin
Zo sfeervol met lichtjes erin

Lichtjes
Ik koos voor 1 meter led verlichting op batterij. Je kunt ook een langere slinger gebruiken en de lichtjes helemaal rond om de ring vastmaken. Het werkt het beste om de batterij een beetje onderin het midden vast te maken. Anders gaat je ring scheef hangen. Ik maakte het batterijtje aan de achterkant vast met een stukje groen touw.

Makkelijk zelf te maken: hangers van klei
Makkelijk zelf te maken: hangers van klei

Hangers van klei
De hangers heb ik gemaakt van zelfdrogende klei. Ik maakte dit plat met een deegroller en gebruikte koekvormpjes om de figuurtjes mee te maken. Een nachtje laten drogen en klaar zijn ze. Vergeet niet om een gaatje te maken met een satéprikker. Als de hangers goed droog zijn, kun je ze schilderen of versieren met een zwarte fineliner of stift. Een touwtje eraan en klaar zijn je zelf gemaakte hangers. Ook leuk om ze aan een showrek of in de kerstboom te hangen.

Leuk als je een foto van het resultaat deelt en in je bericht ook even @flavourites en @liefsvancindy deelt!

Creatieve groet van Cindy

meer blogs van liefsvancindy.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)