gezinnig.nl

Family life!

Het runnen van een gezin is op z’n zachtst gezegd een pittige klus. Gelukkig valt er ook veel te genieten. Gezinnig probeert het leven van de supermama’s van tegenwoordig wat makkelijker (en vooral leuker!) te maken. Wat dacht je van slimme familyplanners of een weekplanner voor je kind? Of de serie kletsboeken voor meer contact en fun met elkaar, thuis of op vakantie. Check ook Slaapklets!, een dagboek om voor het slapengaan de dag door te nemen. Alles wat Gezinnig bedenkt en produceert is vrolijk én praktisch. Smoothing family life, dat klinkt goed toch?

blog

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Terwijl de media blijven volstromen met onwerkelijk corona-nieuws, gaan we op zoek naar kleine lichtpuntjes. Zo proberen we samen door deze moeilijke periode heen te komen. Vanaf de dag dat de scholen en horeca dicht gingen en we massaal thuis moesten werken, delen we elke dag een positief lichtpuntje én een originele tip uit onze speciaal in het leven geroepen Stay Home-rubriek. 
.

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Dag 21, zondag 5 april | Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan Westfriese Bibliotheken niet doorgaan met de eerder aangekondigde AfhaalBieb. Om er voor te zorgen dat er evengoed gelezen kan worden, is het initiatief omgedoopt tot BezorgBieb. Er kan nu een verrassingspakket besteld worden met vijf verschillende titels. Op deze manier kan iedereen weer lezen, want met name voor ouderen is het soms lastig om e-books om te gaan. Ouders kunnen het pakket bestellen voor hun kind, en daarbij aangeven op welk leesniveau het kind zit. De bibliotheek houdt waar mogelijk rekening met de wensen van de klanten. Bron: Nhnieuws.nl.
.
Shoptip: Online paaseieren zoeken bij Studiodewinkel.nl
Jaaaah het is weer tijd voor de grote jaarlijkse traditie bij Studiodewinkel.nl: online paaseieren zoeken in de webshop! Wij vinden hetaltijd hilarisch. En niet alleen wij, want het online paaseieren zoeken bij Studiodewinkel.nl heeft elk jaar weer vele fans. Vind de paaseieren tussen beeldschone kunstwerkjes, geestige woonaccessoires en prachtige cadeautjes. Alle eieren gespot? Dan maak je kans op een cadeaubon t.w.v. € 30,-!
.
.
.

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Dag 20, zaterdag 4 april | Via-via kennen we een kaasboer die door de shut-down van Schiphol zijn kaasjes nergens meer kwijt kan. Om de kaasjes van de ondergang te redden, bedacht mijn dochter Kiki (13) dat ze ze wilde verkopen. Voor een mooie prijs voor de boer en met een bescheiden winst voor haar - op weg naar een nieuwe telefoon. Guess what... Ze is al drie dagen aan het appen, tikies aan het versturen, bestellijsten aan het invoeren en alles financieel aan het vastleggen. Vandaag worden de kaasjes (tien smaken!) geleverd, morgen gaat ze ze langsbrengen bij vrienden en vrienden van en buurtgenoten van vrienden van etc. Prachtig toch? Boer blij, Kiki blij, kaasjeseters blij.
.
Shoptip: plannen met SKUR
En, went het al een beetje om met schoolgaande kids thuis te werken? Voor iedereen met kinderen in de groep 8-leeftijd of de eerste klassen van de middelbare school: de planners van SKUR zijn ideaal. Hiermee krijgt je puber een stuk gemakklijker een lekker leerritme te pakken. SKUR is al jaren gespecialiseerd in plannen met pubers, en komt nu met extra tips om door deze ingewikkelde periode te komen. Schaf zo'n handig planboek aan en pak mee al die gratis downloads zoals deze dagplanner! Succes!!
.
.
.

Dag 19, vrijdag 3 april | Wat doe je als je geen mensen meer mag tatoeëren? Nou gewoon, dan neem je de klompen van ziekenhuismedewerkers onder handen! De Rotterdamse Tattoo Bob weet er wel raad mee en maakt van de uniforme klompen echte kunstwerken. Niet alleen heel fraai dus, maar ook heel handig. Nu zijn de medewerkers onder al die lagen beschermende kleding namelijk veel beter te herkennen Mooi initiatief!
.
Shoptip: Arbeidsvitaminen!
We weten voor cadeaus al heel lang de weg naar Liefs Label te vinden, maar nu is het al helemaal the place to be. Je shopt er namelijk een ontzettend leuk Arbeidsvitaminen-cadeaupakket. Daarin vind je onder meer decoratie om je werkplek mee te versieren, een pauzepakket en niet te vergeten een verrassing voor de vrijdagmiddagborrel. Dus mis jij je collega’s ook, verwen ze dan met deze super leuke en o zo nodige arbeidsvitamientjes!
.
.
.

Dag 18, Donderdag 2 april | Dit zagen we langskomen op social media en vonden we écht briljant. Drie vriendinnen hadden hun auto gepakt en ze in een driehoek geparkeerd, met de kofferbakken naar elkaar toe. Lagen ze gezellig vanonder een dekentje, ieder vanuit haar eigen auto, met z'n drieën te kletsen. De politie 'betrapte' ze en kon ze alleen maar veel plezier wensen aangezien ze alle regels keurig in acht hadden genomen. Hahaha, geweldig toch?
.
Shoptip: zó ga je perfect online borrelen!
Je vriendinnen, zus, favoriete collega, je moeder of je lievelingsnichtje... mis je ze ook zo? Die heerlijke lange gesprekken in een koffietentje, samen een hapje eten, naar de sauna of lekker samen op pad... We hebben een super idee bedacht. Het is bijna weekend. Als je nou eens voor degenen die je het állermeest mist zo'n fles wijn (naast rosé is er ook wit of rood) bestelt, er een tof kaartje bij doet en de fles laat opsturen? Dan zitten jullie nog dit weekend samen virtueel te borrelen! Deze fles rosé is geniaal. Recht van voor ziet hij er uit als een 'normale' fles, maar hij is plat en past daardoor door de brievenbus. Nice to know: de fles is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Laten we massaal dit weekend elkaar uitnodigen voor een virtuele borrel. Wie doet er mee?
.
.

Dag 17, Woensdag 1 april | In de innovatieve Utrechtse wijk Merwede, soon to be fiets-hoofdstad van Europa, vind je ook De Makers van Merwede. Dit is een broedplaats voor creatievelingen op het gebied van productontwerp, animatie, fotografie, social art en nog héél veel meer. Volg deze veelal kleine zelfstandig ondernemers op Instagram, want ook zij kunnen in deze bizarre tijd alle support gebruiken! Nice to know: de studio van Flavourites en Renske Versluijs van onderstaande shoptip zitten hier ook! 
.
Shoptip: Poeder-porcelein en knalkleuren
Ooh la la! Wat een snoepjes van sieraden en tasjes vind je bij Renske Versluijs! Ze gebruikt superzacht leer voor haar tasjes en onverwachte materiaalcombinaties voor haar sieraden, zoals eikenhout en porcelein. Klinkt als een match made in heaven! En altijd die mooie poedertinten, felle kleuren en kekke patronen. O ja, de sieraden die Renske ontwerpt, zijn niet alleen om jezelf mee te versieren. Er is ook een serie wall jewelry, heel fijn voor aan je muur, vooral nu we zo veel binnen zijn.
.
.
.

Dag 16, Dinsdag 31 maart | Het is echt waar: Nederlanders houden van puzzelen! Volgens een bericht op NOS.nl zijn we massaal aan het puzzelen geslagen. Er zijn zelfs mensen die hun hand niet omdraaien voor een meesterwerk van 40.000 stukjes! En ook oude (handwerk)hobbies worden weer opgepakt om de tijd een beetje creatief door te komen. Dus hup: bestel online je materiaal en lekker aan de fröbel!
.
Shoptip: Gelukkig hebben we de tijdscapsule nog!
Oké, het is misschien niet een échte mijlpaal in de puurste zin van het woord, maar hé, tijdens deze Corona-crisis verzamelen we genoeg momenten waarmee we deze TimeCapsule prima kunnen vullen! Wat dacht je van één van de vele thuiswerkopdrachten of creatieve uitspattingen die de afgelopen weken zijn gemaakt. Of een foto van je hele gezin aan het werk in de woonkamer/studeerkamer/huiswerkkamer/sportschool? Want hoe zullen we later terugkijken op deze bizarre periode? Daarom, een tip. Leg nu zoveel mogelijk vast, zodat je het er later nog eens met je kinderen of kleinkinderen over kunt hebben mét tastbare voorbeelden erbij. In de TimeCapsule van MaisonKoos vind je verder een tijdschrift voor foto's en berichten, vragenstickers, funkytags, een envelop voor je brief aan de toekomst én een supersterke afdichtstrip! En dan over een jaar of 25, of 40 weer openen...
.
.
.


Dag 15, Maandag 30 maart | Wat een mooi initiatief van Mooiwatbloemendoen.nl kwamen we tegen. Met #lethopebloem liet een team van 20 medewerkers van Bloemenveiling Aalsmeer zien dat bloemen áltijd kleur geven aan ons leven. Ook in moeilijke tijden. Indrukwekkend mooi!
.
Shoptip: Misschien toch maar eens starten met yoga?
Ik kan het wel gebruiken, in deze tijden. Yogasessies. Oké, oké: ik moet nog starten maar ik ben al een heel eind. Yoga-app (Daily Yoga) geïnstalleerd, matje geregeld, outfit bij elkaar gestart. Breathe in... breathe out. Ik vind het altijd best moeilijk, yoga. Voel me zo stijf als een plank en heb weinig geduld om echt de rust te pakken. Maar weet je... áls je er dan toch eens mee wilde starten - net als ik - moet je het misschien gewoon nu doen. Want ik weet ook: het is zo fijn, als het eenmaal win je systeem zit. Veel inspiratie op het gebied van outfits en materialen vind je bij Yoga-specials.nl. Hier hebben ze prachtige kleding van merken als Filippa K en 10days (zoals op de foto) en heel mooie attributen zoals matjes, meditatiekussens en clearing sprays. Had je nog geen tijd voor jezelf vrijgemaakt om aan yoga te beginnen, dan wordt het nu vast wat gemakkelijker om te starten! Vanavond, eerste sessie?
.
.
.
.

Dag 14, zondag 29 maart | Wát een bijzonder nieuws komt er bij onze zuiderbuurtjes vandaan: daar vliegt een drone over dorpjes om vanuit de lucht hartverwarmende initiatieven te spotten. Hele volksstammen bedenken nu de meest creatieve manier om elkaar een hart onder de riem te steken. De opnames worden uitgezonden via VTM, op een speciale website wordt vantevoren aangekondigd waar de drone gaat vliegen. Wat een geweldig idee, dit mag wat ons betreft ook in Nederland gebeuren!
.
Shoptip: oh la la... chocola!
Naar opa en oma. Je lieve tante. Je zus die je nu niet kunt zien. Je zieke collega. Of je nichtje, dat juist nú alle steun nodig heeft omdat ze in de zorg werkt... het zijn zomaar wat ideetjes van mensen die je kunt verrassen met zo'n heerlijk stuk chocolade van Chocstar.nl! Je mixt en matcht hier al je favoriete smaken in één tablet. Kies uit de speciale STAY HOME-aanbieding of stuur een hartverwarmend stuk chocolade op - mét hartjes, dus. En eh... je mag natuurlijk ook een stuk chocolade naar jezelf sturen. Is allemaal oké.
.
.
.

Dag 13, zaterdag 28 maart | Op Linda.nl zagen we dat Tjitske Reidinga sinds deze week wekelijks een toiletblog bijhoudt. Tja, da's het enige plekje in huis waar onze Tjis een beetje rust kan vinden, nu ze aan huis gekluisterd is met haar klussende vriend, pubertweeling en jongste zoon. Wij zeggen: elke week even kijken! 
.
Shoptip: super stylish bloemen per post
Dit adresje is zó fijn. Bloompost.nl verstuurt per post super stylish bloemenpakketjes. Denk minivaasjes op een houten blokje (die passen gewoon door de brievenbus!) of zo'n vaasje met een ingebouwd lichtje. Echt zó ontzettend lief. Je kunt er een van de mooie kaarten uit de collectie bij uitkiezen, die ook nog eens heel actueel zijn. Een heel mooi cadeautje voor iemand die je even een hart onder de riem wil steken in deze pittige tijden.
.
.
.

Dag 12, vrijdag 27 maart | De afgelopen twee weken hebben de dames van Kidsproof ons al van heel wat nuttige tips voorzien! En vandaag is daar weer een hele leuke bij gekomen, die je mteen dit weekend kunt gaan uitproberen. Namelijk: 12x theater voor thuis. Want hoewel veel kindervoorstellingen voorlopig zijn afgelast, gaat het 'thuistheater' gewoon door. Zet de popcorn maar vast klaar!
.

Shoptip: Instagram-waardige foto's met vinyl backdrops!
Ken je de prachtige food- en productfoto's van Lucie Beck al? Ze gebruikt voor haar producties vaak hele mooie vinyl backdrops voor een supertof resultaat. Je kunt hier nu ook zelf mee aan de slag, want Lucie stelt nu gratis twee vinyl backdrops beschikbaar (meld je wel even aan voor haar nieuwsbrief, dat doe je hier - daarna krijg je de link naar de downloads). Kun je dit weekend eindelijk eens die mooie foto's gaan schieten! Ook leuk: ben je horeca-ondernemer en bezorg je maaltijden of foodboxen? Neem dan contact op met Lucie, want in ruil voor jouw lekkere maaltijd en een vermelding op je site maakt Lucie voor jou te gekke foto's. #daslief!
.
.
                                                                                                                                                                          

Tafelziel

Dag 11, donderdag 26 maart | We hadden al Troost-tv op NPO3, maar vanaf maandag 30 maart kunnen we op NPO2 ook back down memory lane met oer-Hollandse programma's zoals Kopspijkers, Villa Felderhof en Zeg eens Aaa!!! Speciaal voor de oudere kijkers onder ons, maar stiekem vinden we dit zelf ook héél erg leuk!
.
Shoptip: gratis slingers voor de thuisblijvers!
Met al die thuiswerkers en thuisstudeerders maakt onze houten eetkamerttafel overuren! Geen overbodige luxe dus om hem op te frissen met het extra dikke, transparante tafelzeil van Tafelziel. Extra gezellig maken? Creëer dan een wisselende 'tentoonstelling' door onder het zeil foto's, tekeningen of de leuke, losse decoaraties van Tafelziel te leggen. Tip voor de thuisblijvers: tot 6 april krijg je een vrolijke vlaggenlijn (t.w.v. €12,50) gratis meegestuurd met je bestelling.
.
.
.

Monsak

Dag 10, woensdag 25 maart | Hoewel de pleinen en de paden stil en verlaten zijn in Diergaarde Blijdorp, is er genoeg bedrijvigheid! Via live webcams, video's en de Blijdorp Colleges kun je tóch een kijkje nemen in de dierentuin en genieten van alle dieren- en plantensoorten! Maar pas op, het is mega-verslavend!!
.
Shoptip: je hoofd uitzetten en aan de fröbel!
Wij vinden het heerlijk om ter afleiding van alle dagelijkse beslommeringen af en toe lekker met onze handen te werken! Heel fijn dus dat Margriet Meijer van Monsak een gratis te downloaden patroon online heeft gezet, waarmee je een mon-first-aid-sak kunt maken. Perfect voor bijvoorbeeld zakdoekjes, handgel en paracetamol! Heb je geen materiaal in huis? Bestel dan een DIY-kit en dan krijg je het patroon erbij. Extra tip: op 28 maart en 4 april laat Monsak tijdens een live knutsel-webinar zien hoe je de mon-first-aid-sak maakt.
.
.
.

Dag 9, dinsdag 24 maart | De die hard fans moeten nog iets langer dan een jaar geduld hebben, maar als pleister op de wonde maakt de Britse talkshowhost Graham Norton een speciale Songfestivaluitzending: Eurovision, come together. In deze uitzending worden memorabele Songfestival-optredens getoond en is er aandacht voor de liedjes van dit jaar. Je ziet Eurovision, come together op 16 mei op BBC One.
.
Shoptip: 35 upcycle projecten voor in en om je huis.
Heb jij ineens veel meer vrije tijd, maar wil je niet de hele dag Netflixen? Of ben je na het thuiswerken en lesgeven aan je kinderen toe aan iets totaal anders? Hebben wij even een supertip voor je, waarvoor je wel even in je afval moet duiken! In het boek Van zooi naar mooi van Tolhuijs staan namelijk 35 manieren om van afval nieuwe producten te maken. Zo worden je oude klapstoeltjes bijvoorbeeld super hippe wandmeubels en je oude koffiepot een oase voor planten! Je shopt Van zooi naar mooi nu met 20% korting. Heb je de komende 35 dagen in ieder geval wat te doen!
.
.
.

Dag 8, maandag 23 maart | Wat lezen we op 't nieuws? Lionel Richie wil 'We are the world' opnieuw uitbrengen, en alle opbrengsten doneren aan het bestrijden van de corona-crisis. Dóen zeggen wij. Met artiesten van nu, in een jasje van nu. En het blijft maar regenen aan mooie, hartverwarmde initiatieven. We lazen zojuist dat BBQkampioen.nl nu zonder werk zit, maar hun gekoelde transportwagen inclusief chauffeur gratis beschikbaar stelt voor goede doelen zoals het vervoeren van levensmiddelen naar bijvoorbeeld de Voedselbank of de zorg. Neem even contact met ze op als je meer wilt weten, het stond op LinkedIN maar je kunt ze natuurlijk altijd even bellen of mailen.
.
Shoptip: deze bloemen kunnen niet verwelken. Nóóit.
Deze bloemen van Jurianne Matter, die we zagen bij StudioZoMooi.nl, zijn extra-extra-extra mooi. Je verrast er iemand mee die je nu even niet kunt zien. Ze passen gewoon door de brievenbus. Bovendien is het een leuk tijdverdrijf om de bloemen in elkaar te zetten. Ze zijn voorgestanst, dus het werkt heel gemakkelijk. En zitten ze eenmaal in elkaar, dan kan de ontvanger er dagenlang, wekenlang, maandenlang of zelfs jarenlang van genieten. Beeldschoon zijn ze, en wat een verrassing als je dit in de bus krijgt... Wie gun jij zo'n bosje bloemen?
.
.
.

Dag 7, zondag 22 maart | Het Rotterdams Philharmonisch Orkest trakteerde ons op een virtueel huiskamerconcert. Gezamenlijk speelden ze 'Alle menschen werden Brüder' van Beethoven. Pak je zakdoekjes (die heb je toch in huis) er maar alvast bij... 
.
Shoptip: verwen jezelf met een beauty-treatment thuis
Lieve mensen, zoek elkaar nou niet massaal op maar maak het thuis fijn. Wees extra lief voor jezelf. Pak je rustmomenten - juist nu. Ik deel graag mijn ultieme relaxtip met je. Een tijd geleden ontdekte ik het biologische beautylabel Abbeylab.nl. Alle verzorgingsproducten worden met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt in een abdij met kruidentuin en kruidenlaboratium. Deze producten ruiken zalig en doen je huid echt goed. Ik houd ervan om 's avonds mijn huid te reinigen met de cleansing oil, die naar lavendel ruikt. Ik leg daarna een warm doekje op mijn gezicht en kom dan even helemaal tot rust. Voordat ik ga slapen doe ik de treatment oil op. Ook heel fijn. Mijn (hypergevoelige) huid reageert heel goed op de producten en mijn geest vindt het een weldaad ;-). Tipje: er is een essential care travelset, probeer deze eerst uit en koop eventueel daarna de grotere flessen. Je doet er heel lang mee. Zo creëer je thuis je eigen beauty-oord. Tja, we moeten wát, hè. Ook een fijn cadeautje om een ander mee te verwennen... 
.
.
.

 

Dag 6, zaterdag 21 maart | De lente is begonnen, de zon schijnt uitbundig. Er verschijnen steeds meer mooie initiatieven in de media. Zoals gisteravond, toen in een wijk met flatgebouwen in Amsterdam-West vanaf de balkons gezamenlijk 'You'll never walk alone' werd gezongen. Virtueel ontstaan de leukste initiatieven. Online yogaklasjes, kerkdiensten, kleilessen (zie de post hieronder) en work-outs, maar ook gezellige familiebijeenkomsten via Skype of Teams. Ik heb morgen gewoon mijn maandelijkse meidenetentje. Online! We maken allemaal lasagne, zetten dit om 17.30 uur in de oven en trekken dan een fles wijn open. Gezellig bijkletsen en samen voor het beeldscherm ;asagne eten :-). Nu al zin in. En misschien moeten we dat vaker op deze manier gaan doen, aangezien een van de meiden in Italië woont en er op deze manier altijd bij kan zijn. To be continued!
.
Shoptip: Stuur oma Cor.omapost
Cor.omapost.nl is een initiatief van Omapost.nl. Via deze website kun je oma (of opa, of een oom of tante of wie-je-maar-wilt) een echt kaartje sturen onder het mom van 'bezorg je oma geen corona maar een kaartje'. Gaat super gemakkelijk en je kunt er desgewenst je eigen foto aan toevoegen. Omapost is in het leven geroepen tegen eenzaamheid onder ouderen, Cor.omapost doet er nog een schepje bovenop door nu, in deze coronatijd waarin de (klein)kinderen niet langs mogen komen, alle opa's en oma's van ons land een hart onder de riem te steken. Mooi: Cor.omapost.nl heeft geen winstoogmerk, de kaartjes worden tegen kostprijs verstuurd. Wil je graag een kaartje sturen, maar heb je geen oma of opa? Je kunt dit aan Omapost doorgeven, zodat je gekoppeld wordt aan iemand die het leuk vindt om een kaartje te ontvangen. Mooi!
.
.
.

Dag 5, vrijdag 20 maart | Op de internationale Dag van het Geluk zien we vanuit alle hoeken en gaten lichtpuntjes opduiken. Zo hoorden we over een oma die de kleinkinderen tegenwoordig voorleest via Skype en leverde Den Daas Schoolfruit uit Nieuwegein maar liefst 70.000 kilo groente en fruit (dat al gelebverd was, maar niet meer aan de kinderen uitgedeeld kon worden) af bij de Voedselbank. Het wordt nu verdeeld onder 35.000 gezinnen. En nog meer fijn nieuws: tot en met 6 april geeft Cinetree het complete aanbod aan films vrij. Er zijn regelrechte feelgood movies geprogrammeerd zoals La Vita è Bella, maar ook de hoopgevende klimaatdocumentaires Tomorrow en Life, animated.
.
Shoptip: Kleien aan de Keukentafel met TwaalfZestig!
Keramiekcollectief TwaalfZestig geeft deze weken online kleiworkshops. Lekker met je handen in de klei en mooie dingen maken. De klei-juffen helpen je om verschillende kleicreaties te maken. Via het videobel-platform Zoom heb je contact met elkaar en krijg je je virtuele kleiles! Na je aanmelding krijg je je eigen klei en tools opgestuurd. Per workshop betaal je € 45,-, voor € 200,- kun je tot 6 april onbeperkt meedoen met alle zes lesmomenten. Het is te gek en de try-out was een groot succes, dus doe mee! Op de Facebookpagina van TwaalfZestig vind je het uitgebreide workshopprogramma. Een heel toffe anti-corona actie en een binnenkans voor de doorgewinterde kleifans!
.
.
.
.  

Dag 4, donderdag 19 maart | Het Utrechtse werving- en selectiebureau SchaalX heeft naar al haar medewerkers een uitdagende Jan van Haasteren legpuzzel gestuurd. Om af en toe even te ontspannen en een puzzelpauze te nemen. SchaalX wist haar medewerkers haarfijn uit te leggen waarom puzzelen zo goed voor je is. Puzzelen verbetert je geheugen en stimuleert de vindingrijkheid. Daarnaast maak je bij het plaatsen van ieder juist puzzelstukje het gelukshormoon dopamine aan. En tot slot? Puzzelen werkt meditatief. Uiteindelijk word je daar productiever van en krijg je meer zelfvertrouwen.
.
Shoptip:
Hoe is het met oma, nu ze geen bezoek mag ontvangen? Je lieve tante op leeftijd, kan zij wel een extra portie aandacht gebruiken? En mag je voorlopig even niet je ouders zien, die altijd zo trouw op de kinderen passen? Stuur ze iets liefs toe. Een handgeschreven kaart bijvoorbeeld, maar dan wel een héél bijzondere. Deze kaarten van Happywhatever.nl vouw je namelijk om tot vaas. Zo krijgt de ontvanger twee cadeautjes in één! De kaarten kun je om een lege fles wijn heen vouwen, waar je bloemen in kunt zetten. Dát is pas een hart onder de riem. 
.
.
.

Dag 3, woensdag 18 maart | Een Utrechtse vriendengroep lanceerde de website Steundekeukens.nl waarmee restaurants in de stad een steuntje in de rug kunnen krijgen. Hier kan restaurant-eten worden besteld waardoor lokale restaurants een steuntje in de rug krijgen en voedselverspilling wordt tegengegaan. De website wordt gerund op vrijwillige basis.
.
Shoptip: DIY zeeppakket
De webshop Imakin.nl barst uit z'n voegen van de super leuke DIY-pakketten, waardoor deze shop de komende weken (maanden?) hoog genoteerd staat in onze favorietenlijst. Zeker in een periode als deze is creatief bezig zijn en afleiding zoeken een must. Brand new in het assortiment is het Kids Pakket Zeep Gieten. Twee vliegen in één klap: de kinderen leren met dit pakket beestachtig leuke zeepjes te maken én handen wassen wordt ineens wel heel erg leuk. Want hoe vaker ze hun handen wassen, hoe eerder het verstopte beestje tevoorschijn komt. 
.
.
.

.
Dag 2, dinsdag 17 maart
| Chris Martin van de band Coldplay gaf een concert via Instagram dat binnen acht uur door één miljoen mensen was bekeken
.
Shoptip: Gratis Thuisklets printable - voor quality time
Met Kletsboeken, Halve Boeken, planners en veel meer zorgt de webshop Gezinnig.nl voor een soepel lopend gezinsleven. Om deze moeilijke corona-tijd samen door te komen, kun je bij Gezinnig gratis de speciale printable van Thuisklets downloaden. Op deze printable vind je tien activiteiten die je met de kids kunt doen wanneer het even tijd is voor een 'break'. Ga samen aan de slag met opdrachten, spelletjes en fijne kletsvragen en maak van quarantaine-time quality time...
.
.
.

.
Dag 1, maandag 16 maart
| De dag dat een aquarium in de Amerikaanse stad Chicago de deuren moest sluiten waardoor de pinguins voor het eerst vrij mochten rondlopen...
.
Shoptip: Bak super stylish koekjes
Met deze patroondeegroller van Vanillaandvelvet.com maak je zelf prachtige koekjes. Ga lekker aan de slag (heb je kids, laat ze het werk doen!) en deel eventueel koekjes uit aan juist díe mensen die het zo nodig hebben.
.


 

 

meer blogs van gezinnig.nl

reacties op deze webshop (1)

12 oktober 2011
Kee
Beste Redactie,

Wat een heerlijke webshop, ik word altijd heel blij van al die leuke tips, zoals nu weer het boodschappenblok, ga ik zeker bestellen.
Ook hebben wij altijd nog veel lol van die rapporten voor Mama en Papa, we hebben ook al een Oma rapport besteld en rond de schooltijd rapport voor Juf, dit was echt een topper!

Ik hoop dat jullie op deze manier nog heel lang doorgaan,
Groetjes,
Kee.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)