Masterclasses

 KOM LEREN EN LAAT JE INSPIREREN MET DE FLAVOURITES MASTERCLASSES!

Onderstaand kun je ons MasterClass-programma van 2018 nog eens bekijken.

Wil je in 2019 ook komen aanschuiven? Laat ons via info@flavourites.nl weten wat je wensen zijn en wie weet zit jij er tegen die tijd ook bij!

 

Beeld: Museum of Icecream

Na een aantal heel succesvolle masterclasses voor online ondernemers vorig jaar geven we ook in 2018 weer MasterClasses in de Flavourites Studio in dé nieuwe creatieve hub van Utrecht: Kanaal30! Tijdens zo’n MasterClass leer je super veel, want in 3 1/2 uur gaan we behoorlijk de diepte in. De MasterClasses zijn helemaal gericht op webshopeigenaren van kleine tot middelgrote webshops en worden gegeven door specialisten uit 't vak - selected by Flavourites.

Ontzettend leuk en leerzaam om een of meerdere MasterClasses te volgen als je je webshop écht naar een hoger level wilt tillen zonder hier heel veel tijd of geld aan kwijt te zijn! Want wij zijn ervan overtuigd dat je met een aantal slimme tips & tricks je webshop een flinke boost kunt geven.

Aanmelden kan door even een mailtje te sturen naar info@flavourites.nl met je keuze(s). De plekken zijn gelimiteerd, dus wees er wél snel bij. We hebben plek voor max. 12 deelnemers per sessie. De MasterClasses vinden plaats van 13.30-17.00 uur in Kanaal30 in Utrecht. 

EXTRA:
Op 15+29 mei en op 5, 12 en 19 juni is fotografe Henja van Wunderlust.nl voorafgaand aan de MasterClasses aanwezig voor het maken van profielfoto's. Voor slechts € 15,- maakt zij professionele profielfoto's van jou, die je kunt gebruiken voor je social media, website, PR en meer. Iets voor jou? Laat het even weten, dan boeken we je in voordat de MasterClass begint! Na afloop van de MasterClass kun je de gewenste foto's uitkiezen die vervolgens naar je worden gemaild.

Check hier de video van een van onze MasterClasses 2017:

 

 

Het programma is als volgt:

Dinsdag 15 mei Vormgeving & branding voor je webshop Nog voldoende plekken vrij

Dinsdag 22 mei Groei explosief met slimme sales en marketing VOL!

Dinsdag 29 mei Product- en foodfotografie Nog 4 plekjes vrij

Dinsdag 5 juni SEO: hoe wordt jouw webshop beter gevonden? VOL!

Dinsdag 12 juni Stijg tot grote hoogte met social media VOL!

Dinsdag 19 juni EXTRA editie Groei explosief met slimme sales en marketing VOL!

Prijs/persoon voor Flavourites webshops: € 49,95 (ex. BTW). 
Wil je deelnemen, maar heb je geen webshop met een Flavourites-vermelding? Dan betaal je € 69,95 per persoon. LET OP: bij annuleringen brengen we 50% van de kosten in rekening. Annuleer je binnen een week voor aanvang van de MasterClass? Dan brengen we het totale bedrag in rekening.

Inschrijven kan door ons een mailtje te sturen op info@flavourites.nl of klik op de roze aanmeld-buttons. Geef in je mailtje aan welke MasterClass(es) je wilt volgen en met hoeveel personen. Let op: vol = vol!

    

Hoe bepalend is de juiste look & feel voor het succes van je webshop? Je leert het in deze interactieve MasterClass. 

Deze MasterClass is een must-do voor iedereen die eens kritisch naar zijn/haar huisstijl wil kijken, en die wil leren hoe je met de juiste huisstijl je branding tot een hoger niveau kunt tillen.
Met een krachtige huisstijl trek je meer droomklanten aan. We duiken diep in je drijfveren, je doelstellingen en je doelgroep tijdens deze interactieve workshop met vormgevingscoach Lisa Schultz.

Hoe haal je het beste en meeste uit je webshop met de juiste look & feel? Met goede vormgeving en branding spreek je jouw doelgroep perfect aan. Waarom zijn logo, huisstijl, kleurgebruik, lettertype en fotografie zo belangrijk voor je business, en hoe kun je deze verbeteren? We gaan er allemaal naar kijken!

Met een diepgaande uitleg en leuke, interactieve opdrachten, helpt vormgevingscoach Lisa je de uitstraling van je webshop krachtig en lucratiever te maken. Je gaat naar huis met een persoonlijk overzicht van jouw kleurenpalet, fonts, elementen & vormen en een fotoplan, zodat je meer succes gaat behalen bij je droomklanten.

Door wie?
Lisa Schultz is grafisch vormgever en vormgevingscoach. Zij hielp met haar bedrijf Shore Connection al vele ondernemers op weg naar successen, waarbij een goed uitgekiende vormgeving de hoofdrol speelt!

 

 

 

Tijdens deze MasterClass leer je hoe je doorlopend nieuwe bestellingen uit je webshop krijgt door de combinatie van storytelling, salesfunnels en social media.  

Eigenlijk is deze MasterClass onmisbaar voor iedere online ondernemer! Je leert tijdens deze MasterClass:

* Hoe je je website kunt transformeren naar een salesfunnel; 
* Hoe je de gemiddelde order per klant vergroot en daardoor in no-time een record omzet binnenhaalt zonder veel moeite of hoge kosten; 
* Hoe je langer contact blijft houden met je (potentiële) klant;  
* Hoe je viraal gaat met je webshop zodat je honderden leads genereert, die vertrouwd zijn met je merk*. En het mooie, deze leads zijn ook nog eens kosteloos (!). Gebeurt dit al in Nederland? Jazeker, er zijn een paar bedrijven die dit toepassen. Het is echter nog een nieuwe manier van leads genereren die in Amerika al populair is maar hier nog niet is overgewaaid bij webshops. 


Na het volgen van de MasterClass wordt in één keer duidelijk waar je je aandacht op moet richten en voel je je niet meer overwhelmed door alle online marketing mogelijkheden.

Door wie?
Esther Megens van Brand-booster.nl helpt webshopeigenaren die met passie een mooi product gecreëerd hebben om - met weinig marketingbudget - explosief te groeien met behulp van storytelling, salesfunnels en social media.

LET OP: 22 mei is volgeboekt. We geven deze MasterClass nogmaals op dinsdag 19 juni van 13.30-17.00 uur! 

 

 

 

Een super inspirerende MasterClass als je goede sfeerfoto's wilt hebben van je producten voor Instagram, Facebook of je blog én je foto's wilt leren bewerken in Adobe Lightroom. Ook geschikt voor fotografie met je smartphone!

Dit is een geweldige MasterClass voor iedereen die altijd al heeft willen leren:

* Hoe je die mooie foto maakt voor je blog of Instagram;
* Hoe gebruik je het licht met fotografie;
* Hoe kun je producten stylen;
* Het gebruik van kleur in je foto
* Welke props gebruik je precies en hoe;
* Wat voor een composities hanteer je bij een styling;
* Hoe je in het fotobewerkingsprogramma Lightroom je foto's bewerkt;
* Hoe je het maximale haalt uit goede achtergronden

Kortom: leer in een middag de verschillende onderwerpen die aan bod komen bij het maken van foto’s onder andere van producten en food. Als je foto's maakt met je telefoon kun je je ook aanmelden, want ook hiermee kun je prima foto's maken.

Door wie?
Lucie Beck, fotograaf en food styliste van Mylucie.com deze waanzinnig interessante MasterClass verzorgt! Lucie verzorgt de styling en fotografie voor horeca bedrijven, magazines en food-gerelateerde bedrijven maar ook voor bedrijven die bijvoorbeeld keramiek verkopen. Lucie over de MasterClass: "Ik was zelf in het begin van mijn leerproces op zoek naar zo'n workshop, en eerlijk gezegd kon ik hem niet vinden. De basisregels van het stylen en de basistechniek van het werken met licht: toen ik als fotograaf/styliste aan de slag ging, moest ik alles zelf uitzoeken. Alle kennis die ik in het begin had willen weten, zit in deze workshop."

Note: er wordt deze middag niet ingegaan op de technische kant van het fotograferen. Wil je hier meer over leren? Dan kun je naar de basis fotografie workshop komen van Lucie en haar team. Lucie verzorgt ook 1 op 1 coaching fotografie & styling sessies.

 

 

 

Wil je beter vindbaar zijn op Google met je webshop? Is SEO en SEA ver-van-je-bed en wil je op heldere wijze uitgelegd krijgen wat jij hieraan kunt verbeteren bij je webshop? Dan is dit jouw MasterClass!

SEO 2018
2018 is het jaar waarin mobile search binnen elke website geïntegreerd moet zijn. Het is ook het jaar zijn waarin Artificial Intelligence en voice search steeds belangrijker worden. En natuurlijk speelt data een steeds grotere rol. 

Speciaal voor webshops van Flavourites geeft Lonneke de Masterclass ‘SEO 2018’. Tijdens deze MasterClass gaat Lonneke vooral in op de ontwikkelingen op online en SEO gebied. Daarnaast geeft ze tips op het gebied van SEO en hoe je SEO slim kunt inzetten met het oog op de toekomst. Wat zijn de do’s en don’ts voor webwinkels in 2018 op het gebied van SEO? Welke mogelijkheden bieden bovenstaande ontwikkelingen voor webwinkels? 

Ook het vergaren en kanaliseren van data speelt een steeds grotere rol bij het inzetten van SEO. Kort gaan we tijdens de MasterClass in op de vooraf gestelde doelen en hoe je met gegevens uit Google Analytics deze doelen kunt monitoren, bijsturen en behalen. 

Door wie?
Lonneke Reitsma heeft het bureau Hetcommunicatielokaal.nl waarin ze ondernemers adviseert op het gebied van SEO, SEA en online marketing. Lonneke heeft niet alleen veel kennis in huis op dit vakgebied, maar weet het ook nog eens helder uit te leggen!

 

 

 

 

Beeld: Museum of Icecream

Natuurlijk: je bent met je webshop op social media aanwezig. Maar hoe vergroot je de impact en bereik je meer resultaat met minder inspanningen? In deze MasterClass word je flink bijgespijkerd en krijg je slimme handvatten waarmee je klaar bent voor de (nabije) toekomst.

Pakweg acht jaar geleden had nog nauwelijks iemand gehoord over social media, tegenwoordig kunnen we niet meer zonder lijkt het wel. Maar haal jij het maximale uit jouw social mediakanalen? Voel je onrust bij het steeds maar weer 'moeten' posten en checken en vraag je je af of dit niet efficiënter, slimmer en vooral: met meer impact kan? Kom dan naar deze MasterClass. We starten met een korte, inspirerende trendsessie, waarin je te weten komt waar het naartoe gaat met social media. Daarna gaan we dieper in op de diverse kanalen én krijg je veel tips & tricks. Last but not least ga je zelf aan de slag met het maken van een plan. Resultaat: na het volgen van deze MasterClass weet je (veel) beter waar je mee bezig bent, kost het onderhouden van je social media minder tijd én levert het meer resultaat op!

Door wie?
Communicatiespecialist Natascha Klootsema richtte in 2007 Flavourites op. Ze creëerde voor Flavourites een grote aanhang op social media én volgde de opleiding Social Media Marketing bij het SRM. Daarnaast is Natascha trendwatcher en geeft zij trendsessies aan ondernemers en het bedrijfsleven. Natascha adviseerde vele webshops op het gebied van communicatie en social media en verzorgt nu deze speciale MasterClass voor webshopeigenaren.