Flavourites' beste leestips voor de meivakantie

Al zin om te lezen?
Al zin om te lezen?

Misschien komt het door Wereldboekendag, maar de laatste tijd heb ik weer de zin gekregen om een goed boek te lezen. Dat betekent dat ik snel moet handelen, voordat ik een nieuwe serie ontdek, dan wordt het bingewatchen… Ik vroeg mijn collega’s om hulp, want waar begin je nou met zoeken naar zo’n pareltje. Dat ene boek waardoor je je in een compleet andere wereld waant, waardoor je de neiging krijgt om te binge-lezen. De tips stroomden gelijk binnen.

Natascha
“Ik houd erg van lezen. Zo spit ik elke dag Blendle door en lees op die manier artikelen uit allerlei dagbladen en tijdschriften. Heerlijk! Maar het lezen van een boek? Het komt er eigenlijk alleen tijdens de vakanties van (en dan kan ik er gerust vier of vijf uitlezen). Wat ik echt een geweldig initiatief vind zijn de mini biebs: kleine kastjes bij mensen in de voortuin, gevuld met boeken die je eruit mag pakken om te lezen. Na het lezen kan het boek weer terug in het kastje - of in een andere minibieb. Heb je tijdens een van je vele corona-wandelingen nog geen boekenkastjes langs de weg zien staan? Zoek ze op! Op Minibieb.nl vind je een handig overzicht, hoewel ik moet zeggen dat ik heel wat kastjes ken die hier niet bij staan. Er zijn er dus veel meer, als je goed zoekt en om je heen kijkt. Moeten je kinderen boeken lezen voor hun boekenlijst? Je vindt ook veel literatuur in de kastjes! Mocht je het leuk vinden om zelf ook een minibieb in de tuin te zetten, kijk dan even in de shop van Minibieb.nl. Hoe vind je een bouwtekening om zelf aan de slag te gaan, maar je kunt ook prachtige kastjes kant-en-klaar kopen. Een vriendin van mij maakte laatst haar eigen minibieb van een konijnenhok dat ze via Marktplaats.nl op de kop had getikt. Hoe leuk!”

Perfect zo'n minibieb
Perfect zo'n minibieb

Petra
“Ook ik houd heel erg van lezen en ben eerlijk gezegd een echte tijdschriften junkie. Van internationale interieurbladen tot lifestyle en food magazines, niks is heerlijker dan onder een dekentje op de bank met een kopje thee erbij door een vers tijdschrift te bladeren. Of heerlijk in het zonnetje in de tuin en zeker ook in de hangmat op vakantie! Maar ik lees ook graag boeken, en sinds een paar jaar doe ik dat alleen nog op mijn e-reader. Een van de beste uitvindingen ooit! Ik lees vaak voordat ik ga slapen een paar bladzijden en dan is een e-reader zo veel beter vast te houden dan een dik boek, zonder kramp in je handen te krijgen. En de mijne heeft een ingebouwd lampje, kan ik dus lekker lezen zonder mijn lief te storen. Ik heb een e-membership bij de bibliotheek en dus kan ik alles wat ik maar wil lezen downloaden en op mijn eigen e-reader zetten, super makkelijk. Zeker als je op vakantie gaat en meerdere boeken mee wilt nemen. Dat scheelt een hoop gewicht én bagageruimte. Kan weer een extra setje of een paar schoenen mee….En ook als je online een nieuw boek wilt kopen, hoef je niet te wachten totdat het op voorraad is of geleverd wordt, je krijgt meteen een link waarmee je je nieuwe leesvoer kunt downloaden. Nog enkele leestips: Tropenbruid van Susan Smit, ‘t Hooge Nest van Roxane van Iperen en de Women’s Murder Club-serie van James Patteson.”

Heerlijk in de hangmat achter de e-reader
Heerlijk in de hangmat achter de e-reader

Madelief
“Een boekenclub klinkt saai, of niet?  Maar laat ik dit zeggen, deel uitmaken van een boekenclub is het beste dat me ooit is overkomen! Op mijn 15de besloot ik deel te nemen aan de lokale leesgroep van de Vlaamse Kinder-en Jeugdjury, een jury die bestaat uit kinderen en jongeren die de leukste boeken van het jaar beoordelen. We lazen twee boeken per maand, om daarna samen te komen en over de boeken te praten die we gelezen hadden. Uiteindelijk mochten we stemmen op de acht boeken die we moesten lezen. Het was helemaal gratis en hartstikke leuk om als tiener bij te leren over lezen. Eigenwijze ik durfde nooit nieuwe genres uit te proberen, maar dit keer moest ik wel! Tja, sommige boeken waren…oké… (om eerlijk te zijn, heel saai soms). Maar andere boeken, uit genres die ik anders nooit zou hebben gelezen, waren zo goed dat ik zelfs nu de verhalen nog kan navertellen! Onderschat nooit de waarde van een goed boek! De lijst van boeken die ik gelezen heb kun je hier terugvinden. Of check deze van het andere jaar hier. Natuurlijk zijn dit wel jeugdboeken, ook jongvolwassenen, maar er zitten echte parels tussen!''

Veel leesplezier!
Veel leesplezier!

Hier kan ik wel wat mee. Jullie ook? 😉

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)