Een vleugje Ibiza voor je party

Van vlaggen op bamboestokken tot frivole vlaggenlijnen
Van vlaggen op bamboestokken tot frivole vlaggenlijnen

Heb je een feestje te vieren? Of wil je de (kinder)kamer in permanente feestsfeer brengen? Wij zeggen: Ibiza Flags. Deze prachtige vlaggenlijnen zijn regelrechte eye-catchers op elk feest én geven je huis een instant hoera-sfeer. We gingen langs bij het atelier van oprichtster Angelique.

Ja, we hebben zelf ook zo'n Ibiza Flags-vlaggenlijn. Hangt in de Snorfabriek, bij onze Flavourites-studio. Misschien heb je 'm al eens zien langskomen op de foto's. Wat deze vlaggenlijnen zo mooi maakt? De mooie samenstelling qua kleuren. De bijzondere details zoals de kleine stukjes leer die ze net even wat extra's geven. De belletjes die tinkelen in de wind of bij een kleine aanraking. En ja - natuurlijk het Ibiza-sfeertje, het vleugje 'bohémian' dat de vlaggen oproepen. Ik ben benieuwd naar het verhaal achter deze sfeermakers en zoek Angelique Dirkse op, het creatieve brein achter de vlaggenlijnen.

Dream office: het atelier van Ibiza Flags
Dream office: het atelier van Ibiza Flags

Angelique woont in een woonboerderij aan de rand van Soest en werkt vanuit de voormalige schuur die op het erf staat. Zo'n schattig huisje van donker hout, waar je niet voorbij kunt rijden zonder te denken 'Stel dat je dáár zou kunnen werken...' Openslaande deuren, een houtkacheltje: wat een te gekke plek is dit! Een grote tafel met daarop allerlei lappen stof vormen het creatieve middelpunt van het atelier van Ibiza Flags. In de kast liggen de vlaggenlijnen opgestapeld, tegen de wand staan gekleurde vlaggen op bamboestokken en de ruimte is smaakvol ingericht. Ik zie helemaal voor me hoe de vlaggenlijnen op een feestje direct voor een warm welkom zorgen. 

Ibiza-sfeer!
Ibiza-sfeer!

Angelique bedacht het concept van de Ibiza Flags zelf. Angelique: "Het begon allemaal met de vlaggen op bamboestokken. Ik wilde bijzondere vlaggen op de markt brengen die geschikt voor alle belangrijke momenten in het leven: trouwen, rouwen, geboortes en alles wat ertussen ligt. Ik houd van natuurlijke materialen en vind élk detail belangrijk." resultaat: stoere bamboestokken, voorzien van weelderige gekleurde stukken stof die wapperen in de wind, stukjes leer en tinkelende belletjes... "Het concept van Ibiza Flags past bij mij", vervolgt Angelique. "Ik maak graag dingen mooier, vind het leuk om net die speciale touch te verzorgen. En ik vind het leuk om van 'niets iets' te maken. Het hele proces, van A tot Z, regel ik zelf. Eens in de zoveel tijd rijd ik naar mijn 'bamboemannetje' die de basis voor de stokken levert. Ik neem dan die zes meter lange palen mee op het dak van mijn jeep, zaag er bamboestokken van en schuur ze. Ja, allemaal handwerk. Dat maakt ze juist zo mooi!" Naast de vlaggen op bamboestokken verkoopt Angelique ook hippe, chique vlaggenlijnen in verschillende kleursamenstellingen. Net even anders dan andere vlaggenlijnen, te gek op elk feest. Staat garant voor een zonnig sfeertje!

Mooi in knalkleuren
Mooi in knalkleuren

Het maken van de vlaggen gebeurt volledig met de hand. "Ik laat ze naaien op een sociale werkplaats door mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Een heel bewuste keuze, want ik wil de vlaggen persé in ons eigen land laten maken. Ik knip de vlaggen zelf op maat, het 'aflocken' gebeurt in de sociale werkplaats. Een perfecte combi, waardoor ik zelf weer tijd overhoudt om het concept verder te ontwikkelen." Slim: je kunt de vlaggen bij Ibiza Flags kopen, maar ook huren. Super handig natuurlijk als je een feestje geeft waarvoor je eenmalig vlaggen nodig hebt. Wil je ze liever aanschaffen? Ook een goed idee, want bij elk feestje dat er te vieren valt kun je ze weer tevoorschijn halen. 

Angelique aan het werk in haar atelier
Angelique aan het werk in haar atelier

Mocht je de vlaggenlijnen 'in real life' willen zien en bewonderen, kom dan naar Flavourites Feest! We hebben daar zo'n honderd meter aan Ibiza Flags hangen... Partytime!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)