Ben jij een Golden of Silver girl?

Golden or Silver Girl?
Golden or Silver Girl?

Nancy neemt je in haar blogs mee in de wereld van haar Nordic Luxuries. Dit keer vraagt ze zich af of je een Golden of Silver girl bent. Wat is jouw ondertoon? Ontdek het hier!

Golden & Silver girls
We grijpen meestal naar de sieraden waar we het beste gevoel bij hebben. Op zich prima, maar weet je ook welke kleur sieraad het beste bij jou past? Ga jij meestal voor zilver of ben jij echt een golden girl? Om hierachter te komen, moet je weten wat jouw ondertoon is. Dit is iets anders dan jouw huidskleur; de ondertoon zit namelijk onder het huidoppervlak. Misschien heb je dus wel dezelfde huidskleur als jouw beste vriendin, maar is jullie ondertoon anders. Dit maakt dat zij bijvoorbeeld heel goed een zilveren armband kan dragen, terwijl jij beter uit de verf komt met een gouden sieraad. Je huidskleur kan veranderen, maar de ondertoon blijft altijd hetzelfde.

Silver girl
Silver girl

Jewelry Test: warm of koud?
Over het algemeen geldt: heb je een warme ondertoon, kies dan voor gouden sieraden. Heb je een koele ondertoon, dan passen zilveren sieraden beter bij je. De zomer is de perfecte periode om jouw ondertoon te onderzoeken; door de zon weet je snel of je meer een goudtype of zilvertype bent. Kleurt jouw huid in de zon naar een mooie bruine teint? Dan heb je een huid met een warme ondertoon. Een gevoelige huid die snel verbrand in de zon? Dan heeft je huid een koele ondertoon. Kijk ook eens naar de kleur van je ogen en haar. Heb je bruine ogen en koperen of gouden tinten in je haar, dan ben je absoluut een warm type. Heb je groene of blauwe ogen met wat meer askleurig haar? Dan ben je een koel type. Je aderen verklappen eigenlijk ook of je een warme of koele ondertoon hebt: groene aderen staan voor een warme ondertoon, blauwe aderen voor een koele ondertoon. Je ziet het in één oogopslag bij je pols of in je elleboog.

Golden Girl
Golden Girl

Combinatie goud en zilver
Het is helemaal prima om zilver en goud met elkaar te combineren, maar houd het dan wel rustig. Kies bijvoorbeeld voor twee dezelfde armbanden: één in goud en één in zilver. Zorg er daarbij voor dat de kleur die het beste bij jouw ondertoon past in verhouding meer aanwezig is dan de andere kleur. Koele ondertoon? Kies dan twee zilveren sieraden en een gouden item. Zou blijf je trouw aan jouw ondertoon, maar kun je sieraden toch mooi met elkaar mixen & matchen.

Combineer goud en zilver
Combineer goud en zilver

Minimalistisch-chic
Naast de ondertoon speelt jouw kledingstijl natuurlijk ook een belangrijke rol welk sieraad het beste past. In de Nordics is de kledingstijl soberder in vergelijk tot Nederland of België. Veel zwarte, bruine en natuurlijke tinten voeren de boventoon. Scandinavisch staat wat dat betreft absoluut synoniem voor minimalistisch en tijdloos en dat is zeker ook terug te zien in de mode en in jewelry.Persoonlijk ben ik fan van minimalistisch-chic. Eenvoudig met een gouden randje, zeg maar. Door het dragen van mooie, gouden sieraden maak ik mijn (niet zo uitgesproken) Scandinavische kledingstijl veel persoonlijker. Ook de combinatie van zilveren sieraden met warme bruintinten als bordeauxrood en mosterdgeel werkt heel goed. Een mooi contrast!

Minimalistisch chic
Minimalistisch chic

Laat je zo nu en dan door Nordic Luxuries inspireren en volg ons op instagram!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)