Bakken maar!

Regenboogtaart @Kidsproof
Regenboogtaart @Kidsproof

Wat was het super lekker weer deze Hemelvaartsdag! Heerlijke dag om op of rond het water door te brengen, zoals Natascha die ging kanoën bij Vinkeveen. Maar er gingen ook ont-zet-tend veel mensen naar de kust en werd er massaal gepicknickt in de parken en gechilled op andere hele fijne plekken in de natuur. Superleuk natuurlijk, alleen was het wel een beetje druk. Te druk eigenlijk. Dus vandaag blijven we gewoon lekker thuis, rommelen wat in de tuin en spelen lekker spelletjes. Én we gaan aan de bak! We zijn er dol op en het maakt niet uit wat: koekjes, cupcakes, verjaardagstaarten, meringues. You name it, we bake it!

We zagen op Kidsproof.nl hele toffe baktips voorbij komen. Leuk voor wanneer je samen met kinderen gaat bakken, of als je kids zelf aan de slag gaan natuurlijk! De unicorn-regenboogkwarktaart ziet er supermooi en superlekker uit! Hij is niet moeilijk om te maken, maar je hebt wel een beetje geduld nodig. Maar he, het is zaterdag, dus lekker aan de slag!

Chocopuffs zelf maken @ Rens Kroes
Chocopuffs zelf maken @ Rens Kroes

Ik ben zelf fan van de recepten van Rens Kroes. Veel gezonde, vegetarische gerechten en ook hele lekkere bakrecepten. Mijn favorieten zijn de homemade Twixrepen en deze cupcakes, die eigenlijk in niets op cupcakes lijken. Maar lekker dat ze zijn! En voor kids zijn de chocopuffs een aanrader. Krijgen ze lekker vieze chocoladehanden van die ze daarna kunnen schoonlikken....

Yummie Bananenbrood met frambozen
Yummie Bananenbrood met frambozen

Chickslovefood.nl is ook een van mijn favoriete sites voor recepten die lekker en net wat anders zijn. Speciaal voor bakken met kinderen hebben ze een fijne bak top 10 samengesteld. Allemaal even lekker, niet allemaal even gezond. Prima dus voor een sinner Saturday! Aangezien we bij mij thuis voornamelijk vegan eten, en dus ook bakken, ben ik vaak te vinden op de (Engelstalige) site van Thisrawsomeveganlife. Hier heb ik ook mijn absolute all time favourite vandaan: peanut butter fudge brownies. Ik zal dan maar meteen bekennen dat pindakaas (mét stukjes) mijn guilty pleasure is. Noten en pure chocolade staan daar net onder. Stop deze ingrediënten samen in een recept, met wat dadels en een vleugje kokos erbij, en you’ve got me! Dit is zó lekker! Hoewel ik het erg leuk vind om telkens wat nieuws te proberen, is dit er toch een die stiekem best wel regelmatig in de koelkast staat.

Chocolate popcorn @Greenkitchenstories
Chocolate popcorn @Greenkitchenstories

Oké, dan nu de site die ik het állermooist, állerfijnst en meest inspirerend vind, zowel voor koken als bakken is…tromgeroffel: Greenkitchenstories. De recepten zijn puur, goed te maken en de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar. Het beeldmateriaal is prachtig, je krijgt meteen zin om naar Zweden op vakantie te gaan! Ook voor zoete recepten ben je hier aan het goede adres. Ik noem een blauwe bessen en bramen crumble, een bieten-chocoladetaart (écht heel lekker) of traditionele Scandinavische Fika-recepten (zie ook het blog van Nancy). Maar wij gaan vanavond voor de chocolade-zeezout popcorn. Eerst samen maken, dan Netflix aan en gezellig oppeuzelen op de bank. Tip: als het nou mooi weer is, maak je deze popcorn natuurlijk op de barbecue!

Homemade Twix en Peanutbutter Fudge Brownies @ Thisrawsomeveganlife
Homemade Twix en Peanutbutter Fudge Brownies @ Thisrawsomeveganlife

Ook zalig en een aanrader om je dag mee te starten zijn de bananenboekweitpannenkoekjes van onze eigenste Natascha, die ook het boekje Fun to Run schreef (over hardlopen) én een aantal heerlijke recepten op de website van Fun to Run deelt. De komende tijd zullen we af en toe wat van deze recepten delen, want ze zijn heerlijk én heel healthy!
BANANENBOEKWEITPANNENKOEKJES
Stevig ontbijt voor twee of meer | bereiding 30 minuten
.
INGREDIËNTEN
90 g boekweitmeel
60 g patentbloem
1½ theelepel bakpoeder
mespunt zout
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 banaan
2 theelepels honing
180-200 ml melk
1 ei
roomboter, kokosvet of plantaardige olie om in te bakken
Ahornsiroop of vloeibare honing
.
BEREIDING
Zeef het boekweitmeel en de bloem met het bakpoeder boven een beslagkom.
Meng het zout en lijnzaad erdoor.
Stamp of prak in een andere kom de banaan fijn en voeg hieraan de honing, melk en het ei toe.
Voeg al roerend het melkmengsel toe aan de bloem. Roer tot een glad beslag.
Bak in een koekenpan in een beetje boter, kokosvet of plantaardige olie kleine pannenkoekjes (ongeveer 3 per keer).
Serveer ze met de ahornsiroop of honing.
.
TIPS
* Serveer er plakjes banaan bij met geroosterde geraspte kokos, honing of ahornsiroop.
* Of ook heerlijk: met wat dikke yoghurt en blauwe bessen, frambozen of aardbeien erbij.
* Bananen maak je mooi fijn met een vijzel, dat is eigenlijk handiger dan met een vork.

Bananenboekweit pannenkoekjes @Fun to Run
Bananenboekweit pannenkoekjes @Fun to Run

P.S. Heb je kinderen die net als die van mij van bakken én een wedstrijdje houden? Dan heb je nog tot 1 juni 2020 om je samen aan te melden voor Heel Holland Bakt kids.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)