5 Tips voor een vakantie met vriendinnen

Villas Delight op Kreta
Villas Delight op Kreta

Vorig weekend was het weer zover. Een heerlijk lang weekend met mijn zeven vriendinnen naar Triëste in Italië. En dat betekent: heerlijk lachen, eten, relaxen, shoppen, drinken, kletsen and so on. Mán, wat zijn dit toch waardevolle weekenden. We hadden een heerlijk appartement in de stad, hobbelden zó van restaurantje naar bar naar winkel en waren na vier dagen nog niet uitgekletst. Ook zin om eens met je vriendinnen op pad te gaan? Hier zijn vijf héérlijke bestemmingen waar je direct met je vriendinnen naartoe wilt!

Nu is het natuurlijk sowieso heerlijk om zo'n lange kwakkelwinter even te doorbreken, maar om dit samen met vriendinnen te doen is natuurlijk extra fijn. Bij Elizawashere.nl boek je fijne reisjes naar anti-massa bestemmingen in Zuid-Europa. Heerlijk om te doen met je eigen gezin, maar wist je dat ze ook een heel aantal grotere huizen hebben voor groepen? Ik heb eens rondgescrolld en zag deze vijf heerlijke locaties - in willekeurige volgorde van aantrekkelijkheid :-)

Villas Delight op Kreta
Villas Delight op Kreta

1. Kreta
Kreta: het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Hier kun je genieten van Villas Delight, vanwaar je een heerlijk bountystrand (met palmbomen tot op het strand) binnen handbereik hebt!

Villa S'Argamassa op Ibiza
Villa S'Argamassa op Ibiza

Het leuke dorpje Sitia is vlakbij; leuk om dit te bezoeken en te genieten van een van de vele typisch Griekse restaurantjes. En, lekker relaxed: ontbijten doe je elke ochtend in de taverna van Villas Delight. Dat wordt genieten...

Villa S'Argamassa op Ibiza
Villa S'Argamassa op Ibiza

2. Ibiza
Mag natuurlijk niet ontbreken op de wishlist van jou en je vriendinnen: Ibiza! Van hippiemarkten tot flamingo's, van waanzinnige feesten tot yogasessies op het strand. Wat een heerlijk veelzijdig eiland is dit. Ik was er vorig jaar met vriendinnen maar moest mijn reisje helaas voortijdig afbreken door privé-omstandigheden.

Kymothoe Villas op Samos
Kymothoe Villas op Samos

Er zit dus maar één ding op: die trip moeten we nog eens overdoen! Villa S'Argamassa is wat mij betreft een goede optie. Zie die witte villa's. Dat privé-zwembad. Dat is toch gewoon een droom? Waanzinnig om daar voor een aantal dagen van te kunnen genietetn!

Kymothoe Villas op Samos
Kymothoe Villas op Samos

3. Samos
Samos is misschien niet het meest bekende eiland van Griekenland, maar wel één van de charmantste. Hier vind je heel veel wijngaarden, olijfbomen en een zee die blauwer dan blauw is. Kymothoe Villas zijn hier een absolute parel. Ook hier je eigen zwembad en daarnaast... een prachtig uitzicht.

White Villas op Rhodos
White Villas op Rhodos

Moderne invloeden zijn in het huis gecombineerd met traditionele Griekse elementen. Het ultieme vakantiegevoel!

White Villas op Rhodos
White Villas op Rhodos

4. Rhodos
White Village op Rhodos klinkt precies zoals je het voor je ziet als je aan Griekenland denkt. Rhodos is een heerlijk eiland waar je veel Griekse tradities terugvindt. White Village laat je hier optimaal van genieten! Zie je jezelf al zitten, nippend aan een heerlijk glas wijn? Het huis is ook ontzettend tof ingericht.

Tenuta Madonnina op Sicilië
Tenuta Madonnina op Sicilië

Op die lange bankjes kun je heerlijk kletsen met je vriendinnen, en tot 's avonds laat blijf je natuurlijk aan de rand van het verlichte zwembad zitten. Hmmm... wanneer zullen we gaan...? 

Tenuta Madonnina op Sicilië
Tenuta Madonnina op Sicilië

5. Sicilië
Wil ik ook nog eens naartoe: Sicilië. Lijkt me een geweldig eiland! Helemaal anders-dan-anders en toch Italiaans. Tenuta Madonnina is een wijnlandgoed waar ze je op en top verwennen.

Een oase van rust, waar het niet anders kan dan dat je geniet van de Italiaanse keuken, verukkelijke wijn en quality-time met je vriendinnen. 

Heb je ook zin gekregen in zo'n vriendinnen-tripje? Gewoon dóen, want echt: het is heerlijk om even helemaal op te laden en zeg nou zelf: is het af en toe niet heel fijn om voor een paar dagen huis en haard (en kids!) achter te laten en jezelf eens flink te laten vertroetelen?

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)