18 mei: Workshop Market bij onze creatieve broedplaats Kanaal30

Creative journaling!
Creative journaling!

We hebben het al eerder geroepen: sinds een tijdje hebben we een toffe studio in de creatieve broedplaats Kanaal30 in Utrecht. Hoe is het nou, om vanuit zo'n plek te werken waar creatieven hun eigen plek hebben, maar toch samenwerken wanneer het zo uitkomt? En wat voor mensen zitten er allemaal? Laatst bedachten we dat het leuk zou zijn om een keer allemaal de deuren open te gooien en een soort inloop-dag te organiseren. Een Workshop Market werd het. Als bezoeker kun je daarom op zaterdag 18 mei langskomen om allerlei workshops te volgen en creatieve ondernemers aan het werk te zien. Leuk als je ook komt kijken en vooral: maken! Hier even een idee wat er allemaal te doen valt.

Veel ondernemers die hier in Kanaal30 zitten organiseren wel eens workshops. Zo hebben we Jinske van het welbekende Imakin die regelmatig toffe DIY-workshops geeft. Maar misschien heb je ook de keramisten van 1260shop.nl al eens bij ons zien langskomen. Ze maken prachtig keramiek en verzorgen workshops en cursussen. Maar er is hier veel meer te doen. We hebben Henja, een portretfotografe (ook speciaal voor dieren!), we hebben onze sieradenmaker Wouter, onze eigen Captain Mac die alles van Apple repareert (tipje: hij heeft op 18 mei de hele dag inloop dus neem je niet goed werkende Apple even mee!). En je kunt ze die dag allemaal aan het werk zien.

Stempels snijden met Imakin
Stempels snijden met Imakin

En ja - je kunt natuurlijk zelf workshops komen volgen! Ook in de onze Flavourites studio kun je van 15.00-16.00 uur en van 16.00-17.00 uur aan de slag met een workshop Creative Journaling van Mirjam van Handletters.nl. Mirjam is vaker van de partij met haar supertoffe, creatieve sessies. Creative Journaling is het helemaal op dit moment. Op Instagram schreef ze er zelf over: ‘Ik ben altijd bang om mijn eerste pagina te verpesten’ hoor ik vaak. Of ‘Als ik iets lelijks heb gemaakt begin ik in een nieuw boekje’. Ik kan alleen maar zeggen dat ik precies wéét waarover dit gaat! Een hoge lat. Snel een mooi resultaat in een zo kort mogelijke tijd. Dat is jezelf niet uitdagen maar jezelf martelen. Eén ding leerde ik vrij snel: als je niet oefent wordt het écht nooit beter. Inspiratie is overal en zit juist in de hele kleine dingen om je heen. Dit (en nog veel meer) is waar mijn workshop Creative journaling over gaat. Een creatieve uitdaging om al deze patronen en gedachten voor te zijn. Je start met een creative journal: een schetsboekje waarin je momenten “snapshots” uit je dagelijkse leven op een snelle en creatieve manier vastlegt. Zo werkt nooit meer dan 15 minuten aan een pagina. Je gaat op zoek naar jouw manier. Ook al heb je jaren niet meer getekend. Je werkt met verschillende materialen zodat je kunt ontdekken waar jij blij van wordt om mee te werken. Je gaat ontdekken op welke manier een creative journal bij jou past zodat je het kunt volhouden. Zoek je een fijne ontspanning in je drukke leven? Wil je meer bewust zijn van die kleine momenten die je nu niet meer opvallen? Wil je het schrijven oppakken of wil je juist meer met het tekenen van letters doen? Blijf je vaak hangen in hetzelfde? Deze workshop is voor iedereen een uitdaging. Of je nu het tekenen weer wilt oppakken of als creatieve eens zin hebt om buiten je eigen comfortzone gaan. En mocht je als perfectionist nog twijfelen en nu ineen krimpt bij het idee om snel en direct te gaan werken (zonder schets vooraf) dan is deze workshop zeker wat voor jou! Kom je ook? Aanmelden doe je via info@handletters.nl.

Eindelijk: ik ga porselein gieten
Eindelijk: ik ga porselein gieten

Het leuke van deze dag is dat je vast een toffe workshop wilt volgen, en dan ziet wat er nog meer te doen is. Waardoor je vast weer geïnspireerd raakt, en weer een volgende wilt volgen... Handpan leren spelen, bijvoorbeeld. Ken je dat instrument? Ontzettend gaaf om te leren. Jeroen van Klaveren komt er workshop mee geven. Of, ook leuk: visual note taking. Oftewel: hoe je notities maakt op een visuele manier. Of maak (eventueel samen met de kids) een van trash-naar-treasure kunstwerk. Of ga lekker aan de slag met origami. En er is meer te doen deze dag! Kijk anders hier even bij het complete programma. Tussendoor kun je terecht bij ons toffe café Marcus voor no-waste food&drinks. Superleuk toch, dit soort 'open dagen'. Ik heb net besloten met vriendin S. de workshop porselein gieten te gaan volgen. Dat wil ik al zolang ik hier bij 1260shop.nl in het pand zit, maar het komt er nooit van. Gaan we nu dus eindelijk doen! Quality-time ♥. Kom je ook kijken? Hier vind je het hele programma!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)