4 ideeën voor een bijzondere vakantie

4 ideeën voor een bijzondere vakantie
4 ideeën voor een bijzondere vakantie

Veel mensen zoeken de zon op als ze vakantie hebben. Ze stappen in de auto of het vliegtuig en reizen af naar Zuid-Europa of gaan nog verder weg. Ben je wel een beetje klaar met een standaard zonvakantie en wil je een keer iets anders? In deze tekst hebben wij 4 ideeën voor een bijzondere vakantie op een rijtje gezet. 

1. Roadtrip

Of je nu samen met je partner of met een groep vrienden of vriendinnen op vakantie gaat, je krijgt geen spijt als je voor een roadtrip kiest. Als je voor zo’n vakantie kiest, kun je het beste met een camper op pad gaan. Heb je er zelf geen een? Geen probleem, want je kunt er eentje huren. Vertrekken kan vanuit Nederland, maar je kunt ook eerst met het vliegtuig ergens naartoe gaan en je reis vervolgens met een camper vervolgen. Denk van tevoren goed na over het land dat je wilt bezoeken en stippel ook alvast een route uit. Op deze manier weet je precies wat je allemaal wilt zien en doen tijdens je vakantie.

2. Zeilvakantie

In plaats van een vakantie op het land kun je ook voor een vakantie op het water kiezen. Je denkt nu misschien direct aan een cruise, maar een zeilvakantie behoort ook tot de mogelijkheden. Kun je zelf (nog) niet zeilen? Geen probleem, want bij Tubber kun je een zeilvakantie met schipper boeken. Je hoeft je zelf nergens zorgen over te maken, want de schipper regelt alles voor je.

De mogelijkheden van een zeilvakantie zijn vandaag de dag nagenoeg eindeloos. Droom je er al lang van om een keer op vakantie te gaan naar Kroatië? Dan is een Kroatië zeilboot huren misschien wel de ideale invullen van je vakantie. Je kunt kiezen uit varen rond Istrië, Zadar, Split-Dalmatië en Dubrovnik. Als Kroatië je niet echt trekt, kun je ook voor een zeilvakantie in Italië, Griekenland, Spanje, Portugal of Zweden kiezen. Er zijn zelfs mogelijkheden buiten Europa, zoals zeilen in Brazilië, Thailand, Mexico en Australië.

3. Hike

Als je er niet van houdt om de hele vakantie op een bedje aan het zwembad of strand te liggen, ben je misschien meer van de actieve vakanties. In dat geval is een hikevakantie vast iets voor jou. In plaats van de hele dag stil te zitten ben je tijdens zo’n vakantie juist actief bezig. Je verblijft in (de buurt van) een natuurgebied, bergen en/of nationaal park. Kies je voor een meerdaagse hike? Dan trek je elke dag naar een nieuwe plek, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een saaie vakantie.  


4. Treinvakantie

Veel mensen gaan met het vliegtuig op de auto op vakantie, maar je kunt ook voor een treinvakantie kiezen. Binnen Europa zijn verschillende treinvakanties uitgezet, waardoor jij niet je gehele vakantie zelf samen hoeft te stellen. Reis je met de trein? Dan verloopt je vakantie vaak een stuk relaxter dan wanneer je met de auto gaat. Je neemt simpelweg plaats en wordt van de ene naar de andere bestemming gereden.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)