maisonkoos.nl

Elegant mini warenhuis

maison KOOS is dé online conceptstore voor de zelfbewuste vrouw die op zoek is naar producten met een clean, tijdloos en uniek design. Het aanbod bestaat uit items van kleine labels die in beperkte oplage en op verantwoorde wijze geproduceert worden. Van bad- en bodyproducten, sieraden, sjaals, accessoires, geurkaarsen en woonaccessoires. Producten met zoals ze zelf zeggen: een clean en elegant design, van mooie kwaliteit én (en daar smúllen wij van!) en ze zijn niet overal verkrijgbaar. Zoals de mooie bath & body producten van Formulary55 of het aardewerk van Sue Pryke. Verder ontdek je hier vooral kleine labels, die hun producten in kleine oplages maken en vaak nog met de hand. Stijlvol!

blog

Met kintsugi brengen scherven wél geluk!

Ooit gehoord van de Japanse term 'kintsugi'? Dit is een filosofie die de schoonheid van imperfecties laat zien. Denk bijvoorbeeld aan alles wat je meemaakt in je leven. Dit maakt je tot wie je bent. 

Zelf aan de slag met kintsugi
Zelf aan de slag met kintsugi

Hier dacht ik aan toen ik laatst een van mijn favoriete vaasjes van de piano zwiepte. Kléng. Stukje eraf. Weggooien zou zonde zijn. Had ik niet eens eerder iets gezien over bijzondere goud- of zilverlijm om scherven mee te plakken?

Mooier dan ooit. Beeld: Humade
Mooier dan ooit. Beeld: Humade

Ja, dus. Maison KOOS verkoopt deze DIY-pakketjes van Humade. Kintsugi-pakketjes, in goud of zilver. Hiermee repareer je je gebroken keramiek. Idee erachter: het wordt mooier dan ooit. Het krijgt karakter. Getekend door het leven, en daarom extra bijzonder. Ik ga mijn vaasje dus plakken met kintsugi goudlijm (en zal hiervan een update posten).

Prachtig, toch? Beeld: Humade
Prachtig, toch? Beeld: Humade

Maar nog even over dat kintsugi, hè. Interessant is het, zeker in een tijd waarin body positivity er mag zijn, inclusiviteit een must is en imperfectie het nieuwe perfectionisme is. Ik verheug me nu al op mijn nieuwe 'oude' vaas. Ik zal 'm meer dan ooit koesteren.

Zelf aan de slag met kintsugi
Zelf aan de slag met kintsugi

meer blogs van maisonkoos.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)