Zó maak je een klein balkon gezellig!

Van rustiek tot urban jungle... zó maak je je balkon gezellig!
Van rustiek tot urban jungle... zó maak je je balkon gezellig!

Woon je in een appartement, heb je een kleine stadstuin of alleen een klein (dak)terras…dan is het soms lastig om de juiste tuinmeubelen te vinden en er een gezellige buitenruimte van te maken. Want waar kies je nou voor, er zijn zoveel verschillende stijlen. Van rustiek, minimalistisch tot bohemian en urban jungle. Heel erg leuk allemaal, maar misschien een beetje overweldigend…  Gelukkig hebben we genoeg tips en die delen we graag met je.

De vloer is je canvas
Als je een houten terras hebt, dan heb je geluk! Maar een betonnen vloer…tja, daar gaan we toch even iets aan veranderen. Kunstgras is een handige oplossing als je van groen houdt, en het brengt ook meteen een natuurlijke sfeer naar je balkon of (dak)terras. Maar wat dacht je van een tof en weersbestendig buitenkleed om de boel mee op te leuken. Een eenvoudig vloerkleed, bijvoorbeeld van de tweedehandswinkel, is een hele fijne oplossing. Zo trek je die huiselijke sfeer van binnen door naar je buitenruimte en lopen ze naadloos in elkaar over.
Zit je op je balkon of terras nou behoorlijk in de kijker, dan is een balkonscherm echt een uitkomst. Heel praktisch, en het vrolijkt de boel meteen een beetje op. 
.
Eenvoudige meubels
Pinterest staat boordevol leuke ideeën over hoe je zelf je meubels kunt maken. Heel erg handig, want zo weet je zeker dat ze op je smalle balkon of kleine terras passen. Wij zijn fan van het hergebruiken van pallets. Je stapelt ze op elkaar, legt er wat kussens op en klaar is kees! Lekker goedkoop en milieuvriendelijk. Je kunt ook speciale palletbank-kussens kopen, voor je ultieme pallet loungebank.
.
Als je net zoals wij je kopje thee of cappuccino lekker buiten wilt drinken, is het fijn als je het ergens op kunt neerzetten. Heb je een extra tafel binnen staan? Perfect! Zet ‘m in de zomer buiten. Zo simpel kan het zijn! Ook heel leuk is om samen met je partner of het gezin buiten te picnicken. Haal dan deze super schattige picknicktafel naar je balkon! Met je laptop op schoot kun je heerlijk een uurtje in de zon ‘thuiswerken’. Heb je liever een mini bureau? Deze balkontafel kun je makkelijk aan de railing hangen, bespaart ook een hoop plaats!

Je eigen mini tuin
Houd je van bloemen en planten, maar heb je geen plek voor een perkje? Kijk dan eens naar je kamerplanten, want sommige soorten kun je in de het voorjaar en in de zomer buiten zetten. Ga je liever voor nieuwe planten en heb je een muur waaraan je een verticale tuin kunt creëeren? Dan is dit super leuke wandrek een echte aanrader! Ook plantenbakken aan de reling hangen is een goed idee. Zet je favoriete bloemen erin en genieten maar.

Verticaal tuinieren met plantenrekjes
Verticaal tuinieren met plantenrekjes

De kers op de taart
Natuurlijk maak je je minituin af met echte eyecatchers. Een leuke onderzetter voor je home made lemonade, een bloeiend plantje in een gezellig potje, leuke kussens op de meubels… Je ziet het vast al helemaal voor je. En vergeet niet om mooie verlichting op te hangen, zodat je ook 's avonds buiten kunt genieten van die gezellige sfeer! Dit lichtsnoer van Cottonballlights geeft meteen een relaxte vibe aan je balkon. Geen mogelijkheid om lampjes op te hangen? Check dan aan deze kaarsen in blik van Rustik Lys. Zo romantisch!

Romantische buitenkaarsen
Romantische buitenkaarsen


Zin in nog meer inspiratie? Check dan ons Pinterest bord.

Lichtsnoer links van Cottonballlights, balkon rechts van @loftvanlies op Instagram
Lichtsnoer links van Cottonballlights, balkon rechts van @loftvanlies op Instagram

 

Romantisch Patio lichtsnoer van Cottonballlights
Romantisch Patio lichtsnoer van Cottonballlights

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)